Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1206 від 31.01.2025p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Найшкідливіший продукт для печінки

Найшкідливіший продукт для печінки

Здоров’я печінки може погіршити не лише алкоголь, але й шкідлива їжа. Особливу увагу варто звернути на сало – традиційний продукт української кухні, який містить складний комплекс жирів та біологічно активних речовин.

Лікар-дієтолог пояснив, що надмірне споживання сала порушує роботу печінки. У складі продукту містяться переважно насичені жирні кислоти (до 43 %) та холестерин, надлишок яких може призвести до порушення ліпідного обміну в організмі. Печінка, яка відповідає за метаболізм жирів, змушена працювати з підвищеним навантаженням.

Тривале перевантаження органу може призвести до розвитку неінфекційного гепатиту – захворювання, при якому відбувається накопичення жиру в клітинах печінки (стеатогепатиту). Це захворювання характеризується запаленням тканин печінки та порушенням її функцій, що може призвести до серйозних ускладнень.

Однак варто зазначити, що сало має і корисні властивості. Воно є джерелом жиророзчинних вітамінів A, D, E та K, які необхідні для нормального функціонування організму. Крім того, в салі містяться незамінні жирні кислоти та селен – важливий мікроелемент для підтримки імунітету.

Лікар рекомендує їсти сало невеликими порціями і не на щоденній основі.

«Сало – це продукт не на кожен день. Я б сказав, що сало – це продукт із розряду делікатесів. Цей продукт людина може собі дозволити так само часто, як, наприклад, натуральну червону ікру», – пояснив дієтолог.

Щоденне вживання сала загрожує ураженням печінки та госпіталізацією. Тому важливо дотримуватися помірності в споживанні цього традиційного продукту, враховуючи індивідуальні особливості організму та загальний стан здоров’я.

31.01.2025


Переглядів: 81

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1207 від 06.02.2025p.
¤ 
П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії

Унаслідок автопригоди 62-річна пасажирка транспортного засобу «Nissan Qashqai» отримала струс головного мозку та забої. Також у лікарню доставили 24-річну вагітну костопільчанку, яка перебувала у «BMW»: медики діагностували у неї перелом гомілки та після надання допомоги відпустили....

¤ 
Смертельна автопригода у Рівненському районі

Смертельна автопригода у Рівненському районі

Автопригода сталася 2 лютого близько 17:10 у селі Воскодави Гощанської громади....

¤ 
Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони

Батьки і діти – вічний конфлікт поколінь. Інколи такий конфлікт стає кривавим, а то й смертельним… Так і сталося в одному з сіл нашої області, де батько вбив сина....

¤ 
Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку

Інспектори служби освітньої безпеки Рівненщини проходять підготовку з психології, інклюзії, комунікації та домедичної допомоги. Основна увага також приділяється протидії булінгу. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови

Рівненська фабрика нетканих матеріалів перетворює секонд-хенд та пластикові пляшки на якісну сировину для різних галузей промисловості – від легкої до важкої....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22756)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18648)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15631)
• Допомога під час карантину [967] (15607)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15347)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15245)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15163)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15108)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15105)
• Живи до ста! [965] (15030)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14986)
• Бюджет і ми… [965] (14953)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14844)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14818)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14677)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14620)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14284)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14249)

ТОП-15 свіжого номера:

• На Рівненщині перевірять стан виплати «вчительської тисячі» (129)
• Швидкий варіант маринованих шампіньйонів (53)
• Захист батька, у справі про вбивство сина, через перевищення меж необхідної оборони (53)
• П’ять автівок зіткнулися біля Олександрії (52)
• Рівненська нетканка готується до післявоєнної відбудови (52)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (52)
• Інструктори освітньої безпеки області проходять комплексну підготовку (51)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (51)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (49)
• Четвертий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна позаду (46)
• «Турнір поколінь»: 40 років волейболу у Шубкові (45)
• Навіщо в соляному розчині замочувати м’ясо? (45)
• Відкрита першість ДЮСШ №4 з регбі пройшла у Рівному (45)
• Розминка від чемпіона у Хорівському ліцеї (45)
• Як швидко висушити білизну взимку? (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"