Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1225 від 02.09.2025p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Вересень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Вареники: топ простих рецептів для домашнього приготування

Подача — сметана, вершкове масло, зелень або соуси роблять вареники ще смачнішими.

Вареники: топ простих рецептів для домашнього приготування

Вареники — одна з найулюбленіших страв української кухні. Вони універсальні: їх можна подавати як основну страву, як десерт, а також для святкових столів. Головне у приготуванні вареників — правильне тісто та смачні начинки. І навіть якщо ви вперше готуєте цю страву, не хвилюйтеся: з нашими простими рецептами вареники вийдуть ніжними та ароматними.

Якщо у вас є проблеми з конвертацією грамів у мілілітри (і навпаки) — скористайтесь конвертером https://converthat.com/ua/, це допоможе швидко підібрати точну кількість інгредієнтів для тіста чи начинки.

1. Класичне тісто для вареників

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 г

  • Вода — 200 мл

  • Яйце — 1 шт.

  • Сіль — щіпка

  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте борошно та сіль.

  2. В окремій ємності збийте яйце з водою та олією.

  3. Поступово додайте рідку суміш до борошна, замішуючи тісто.

  4. Вимішуйте 8–10 хвилин до еластичності.

  5. Загорніть тісто у харчову плівку і залиште на 30 хвилин, щоб воно «відпочило».

Це тісто виходить ніжним, еластичним і прекрасно підходить як для солоних, так і для солодких вареників.

2. Вареники з картоплею

Інгредієнти для начинки:

  • Картопля — 500 г

  • Цибуля — 1 шт.

  • Масло — 30 г

  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, наріжте і відваріть до м’якості.

  2. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на маслі до золотистого кольору.

  3. Розімніть картоплю у пюре, додайте смажену цибулю, сіль та перець.

  4. Розкачайте тісто, виріжте кружечки, покладіть начинку, защипайте краї.

  5. Варіть у підсоленій воді 3–5 хвилин після спливання.

Такі вареники подають зі сметаною або вершковим маслом.

3. Вареники з сиром

Інгредієнти для начинки:

  • Творог — 400 г

  • Яйце — 1 шт.

  • Цукор — 1–2 ст. л.

  • Сіль — щіпка

Приготування:

  1. Змішайте сир з яйцем, цукром і сіллю до однорідної маси.

  2. Використовуйте тісто за класичним рецептом.

  3. Формуйте вареники, загортайте начинку всередину.

  4. Варіть 3–4 хвилини після спливання на поверхню.

Солодкі вареники зі сиром можна подавати з вершками, медом або фруктовим сиропом.

4. Вареники з вишнею

Інгредієнти для начинки:

  • Вишня — 400 г (свіжа або заморожена)

  • Цукор — 3–4 ст. л.

  • Крохмаль — 1 ст. л. (для соковитої начинки)

Приготування:

  1. Якщо вишня заморожена, дайте їй трохи відтанути.

  2. Змішайте ягоди з цукром і крохмалем.

  3. Використовуйте тісто за класичним рецептом, формуючи вареники.

  4. Варіть 4–5 хвилин після спливання.

Вареники з вишнею ідеально подавати зі сметаною або вершками, вони виходять ароматними та соковитими.

5. Вареники з грибами

Інгредієнти для начинки:

  • Гриби — 300 г (шампіньйони або лісові)

  • Цибуля — 1 шт.

  • Масло — 20–30 г

  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. Гриби дрібно наріжте, обсмажте з цибулею до готовності.

  2. Остудіть і приправте сіллю та перцем.

  3. Використовуйте класичне тісто, формуйте вареники з начинкою.

  4. Варіть 4–5 хвилин після спливання.

Грибні вареники подають зі сметаною або вершковим соусом, вони чудово підходять для обіду або вечері.

Поради для ідеальних вареників

  1. Тісто — важливо дати йому «відпочити», щоб воно стало еластичним і легким у формуванні.

  2. Начинки — ретельно обсмажуйте або відварюйте продукти, щоб вони не були сирими і не давали зайвої рідини.

  3. Формування — защипайте краї щільно, щоб вареники не розкривалися під час варіння.

  4. Варіння — додавайте трохи олії у воду, щоб вареники не злипалися.

Вареники — це символ домашнього затишку та українських кулінарних традицій. Вони дозволяють експериментувати з начинками, формами та подачею, роблячи кожен прийом їжі особливим. Завдяки простим рецептам, ви можете швидко приготувати смачну страву, яка сподобається всім членам родини.

Не бійтеся експериментувати: додавайте фрукти, овочі, сир або гриби — і ваші вареники завжди будуть унікальними та смачними. Головне — насолоджуватися процесом приготування та смаком результату!

02.09.2025


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 09.09.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....

¤ 

Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога»

Літо – це, в першу чергу, пора дитячих канікул. Хоча не тільки дитячих. Відпочивають у цю пору й студенти.

Вільного часу у дітей та молоді багато, але витрачають вони його по-різному. Церква «Христос є відповідь» традиційно дуже багато уваги приділяє організації дитячих заходів....

¤ 
Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарні

Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарні

Інтервенційна радіологія — це сучасна галузь медицини, що поєднує медичну візуалізацію та мініінвазивні хірургічні втручання....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23562)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19495)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (17451)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16891)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (16765)
• Допомога під час карантину [967] (16622)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (16594)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (16467)
• Живи до ста! [965] (16297)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (16137)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15926)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15916)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15846)
• Бюджет і ми… [965] (15664)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15600)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (15558)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15387)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (15188)

ТОП-15 свіжого номера:

• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (3392)
• Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога» (1924)
• Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарні (1602)
• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1433)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (1403)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1400)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1349)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (1157)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (602)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (540)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (469)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (398)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (393)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (388)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (376)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"