Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ваш сніданок

Знесла курочка яєчко...

Знесла курочка яєчко...

Поснідати омлетом - звична справа. З’їсти на обід порцію салату з лососем, рисом та вареним яйцем - теж дуже приємно. Яйце є і в золотавій скоринці пирога, і у фарші для котлет…

Відомо, що середньостатистична сім’я купує десяток яєць кожні 5-6 днів. Досвідчені господарки віртуозно готують з ними суфле та майонези, а з варінням яєць накруто справиться навіть кухар-початківець. За кілька хвилин яйце стає смачним сніданком, а за 30 днів (якщо закопати його на цей термін у землю) - китайським делікатесом “Сунхуадань”. Його почорнілий жовток за смаком нагадує рибні консерви, а прозорий білок - прісне желе: китайські ресторани пропонують спробувати це екзотичне блюдо за 4-5 у.о.

Яйця з коньяком - це чудова маска для зміцнення волосся, а з горілкою - оригінальний коктейль, зігріваючий горло і шлунок.

Колір шкаралупи яєць залежить винятково від породи і забарвлення курей. До речі, на якість і харчову цінність продукту він аж ніяк не впливає. Коричневі яйця, як правило, більші за розміром, тому і коштують дорожче. Щодо кольору яєчного жовтка, то він визначається кормом, яким годували курей. Деякі господині переконані, що вигідніше купити десяток великих яєць, ніж багато - дрібних. А от за кордоном надають перевагу більш дрібним: адже вважається, що в них, знесених молодою курочкою, більше поживних речовин. До того ж, шкаралупа дрібних яєць міцніша, і вони довше зберігаються. “Продукція” дорослих курей, відповідно, має шкаралупу більш тонку і навіть у холодильнику пролежить менший термін.

Свіже яйце милує око шляхетною матовістю, а лежане - має блиск. Яйця зі слідами бруду не тільки неестетичні, але й небезпечні - ви ризикуєте принести додому десятки різноманітних паразитів і бактерій. З тієї ж причини не варто купувати тріснуті яйця. Продукт із шорсткуватою або “зморшкуватою” шкаралупою безпечний, але має менший термін зберігання.

Правила зберігання

Яйця варто класти в холодильнику тупим кінцем догори - так, щоб вони не торкалися одне одного. Щоб збільшити термін їх зберігання, можна змастити шкаралупу жиром або олією, як робили наші бабусі, коли холодильників ще не було. Ємність із яйцями краще накривати кришкою, оскільки вони добре вбирають запахи. Яйце, зварене накруто, може лежати в холодильнику не більше тижня.

Готуємо разом

Яйця з хріном

Яйця відварити, розрізати навпіл, покласти на тарілку. Залити підготовленою підливою.

Тертий хрін підсмажити на маслі, додати трохи борошна, сметани, цукор, сіль, оцет, добре перемішати, підсмажити.

Яйця - 5 шт., хрін - 20 г, борошно - 20 г, сметана - 100 г, цукор - 10 г, оцет - 5г, сіль - за смаком.

Яйця з грибами

Яйця відварити, розрізати навпіл, вийняти жовтки.

Гриби відварити і посікти. Жовтки розтерти зі сметаною, додати посічені гриби, сіль, цукор. Масою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню петрушки.

Яйця - 10 шт., гриби - 100 г, сметана - 50 г, сіль, цукор - за смаком.

Яйця під соусом

Яйця відварити. Жовтки розтерти з гірчицею, додати дрібно покришені білки, сіль, цукор, сметану, майонез.

Соус викласти на тарілку, зверху покласти половинки яєць і прикрасити зеленню.

Яйця - 10 шт.(2 для соусу), гірчиця - 5г, сметана - 100 г, майонез - 20 г, сіль, цукор - за смаком, зелень кропу, петрушки.

Запіканка з яєць

Цибулю, помідори, ковбасу нарізати, додати солодкий перець, посолити, поперчити і покласти на сковорідку. Масу залити збитими з молоком яйцями і запекти.

Яйця - 5 шт., молоко - 150 г, цибуля - 100 г, помідори - 100 г, перець солодкий - 20 г, ковбаса - 100 г, сир - 50 г, сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.

08.11.2007


Переглядів: 1350

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 18.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22487)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18437)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15469)
• Допомога під час карантину [967] (15441)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15183)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15049)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14987)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14937)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14910)
• Живи до ста! [965] (14852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14811)
• Бюджет і ми… [965] (14789)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14665)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14634)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14515)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14456)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14107)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14074)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (354)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (63)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (62)
• Проблеми з пам’яттю: (58)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (57)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (56)
• Чи можна нагрівати мед? (55)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (55)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (55)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (54)
• Фундучна картопля (54)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (54)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (53)
• Рецепт домашніх патчів (53)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (52)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"