![]() |
№318 від 15.11.2007p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Трішки екзотики ![]() Авокадо - це фрукт чи овоч?Авокадо - дуже смачний і корисний фрукт. Він поживний, не містить шкідливих жирів і належить до продуктів дієтичного харчування. В ньому немає ні грама холестерину. Навпаки, до його складу входять речовини, які розщеплюють надлишок холестерину в крові. Батьківщиною авокадо вважається Мексика. Сама назва походить з мови древнього племені ацтеків. У тропічних регіонах Азії цей плід почали вирощувати у XVIII столітті, а у Європі він набув популярності лише в середині XIX століття, коли розпочалось його постачання зі Сполучених Штатів. Росте авокадо у країнах із тропічним і субтропічним кліматом на деревах, які досягають 20-метрової висоти. Як правило, плоди зрізають з дерев недозрілими, а достигають вони вже в процесі зберігання та транспортування. Найвідоміша страва з авокадо - соус гуакамоле - традиційна страва мексиканської кухні, до складу якої, крім самого авокадо, входять помідори, цибуля, перець чілі і кінза.Фрукт має тонкий смак, який трохи нагадує вершкове масло з присмаком грецького горіху. Як вибрати спілий авокадо? При купівлі авокадо зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Шкірка плоду повинна бути чистою, непошкодженою, без темних плям і тріщин (плями і тріщини - ознаки перезрілості). При натисканні пальцем плід повинен легко подаватися. Якщо авокадо твердий, покладіть його на кілька днів на “дозрівання”. Споживання авокадо в сирому вигляді. Авокадо нарізають вздовж , не знімаючи шкірки, потім дістають кісточку (її піддівають кінчиком чайної ложки). Кістку можна виймати з половинки авокадо (у цьому випадку половинку кладуть шкіркою догори, ножем піддівають кісточку з більш звуженого кінця авокадо і тягнуть догори); або розрізають авокадо на шматки, а вже потім чистять. Як виростити авокадо? Виявляється, авокадо - це не тільки смачно і корисно, а ще й дуже красиво! Але вирощування авокадо - справа непроста. Ця рослина розмножується насінням. Ви вже поласували авокадо? Тепер посадіть кісточку тупим кінцем у землю, а гострий повинен залишатися на рівні грунту. До появи листків вирощуйте авокадо при 18° С, а потім перенесіть у прохолодне місце. Салат із авокадо Вам потрібно: листи салату - 70 гр, авокадо - 1 шт., ріпчаста цибуля - 1/2 шт., помідори “Черрі” - 100 гр, бринза - 100 гр (або сир “Моцарелла”), лимон - 1шт., оливкова олія - 6 ст. ложок, гірчиця - 1 чайна ложка. Авокадо порізати й змішати з 1 ложкою лимонного соку. Цибулю нарізати тонкою соломкою (можна замаринувати в залишках лимонного соку), подрібнити салат, бринзу порізати кубиками, помідори розрізати на половинки. Цедру лимона натерти на дрібній тертці. Полити оливковою олією. Всі інгредієнти змішати. Це цікаво: - щоб м’якоть авокадо не змінила колір, її потрібно побризкати лимонним соком; - колір шкірки авокадо залежить від сорту. Вона може бути бугристою темно-зеленого або чорного кольору, гладкою зеленого кольору - не дуже світлого і не дуже темного; - якщо потрібно зберегти авокадо довго, тримайте його в холодильнику; - плід авокадо зріє від 6 до 13 місяців! - плоди авокадо за енергетичною цінністю перевершують м’ясо і яйця; - споживання авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань; - у 1998 році авокадо було занесено до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший у світі фрукт.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |