Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Політична трибуна

Хаосу в країні більше не буде!

Хаосу в країні більше не буде!

Звернення Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко

Дорогі співвітчизники!

У вівторок, 18 грудня, було сформовано новий Український Уряд. Ви бачили, як це відбувалося. Такої напруги пристрастей український парламент, мабуть, не знав ніколи.

За Владу трималися міцно. Псували систему “Рада”, виривали з рук депутатські картки, псували комп’ютери та мікрофони.

Однак сценарій нескінченного конфлікту та протистояння не пройшов. Бо є тільки одна політична сила і єдина політична партія, яка може жорстко і безумовно диктувати свою волю. Це - Народ України. Іншим партіям це не дозволено. Я хочу, щоб політики звикали до того, що буде не так, як хочуть вони, а так, як скаже народ - на виборах, референдумах, на громадських слуханнях і навіть у своїх листах.

Дякую вам за те, що ви повірили і прийшли на дострокові вибори, які все змінили у Верховній Раді. В Уряді. В країні. Дякую за те, що ви не зневірились, не опустили рук, а вибороли шанс далі будувати свою країну. Ви зробили все, від вас залежне. Тепер - наша черга повертати вам борги.

Я хочу, щоб ви позначили в календарі сьогоднішню дату. Це - той день, коли влада повертається обличчям до людей.

Ми розпочинаємо процес очищення країни і я зроблю все для того, щоб брудні, тіньові гроші ніколи більше не були ключовим фактором української політики, щоб народних депутатів не купували, як худобу на базарі, щоб більше ні в кого з політиків не свербіли руки легко заробити кілька десятків мільйонів доларів на зраді.

Окрім того, у тих людей, які платили по тридцять мільйонів доларів за зраду, більше цих тіньових мільйонів не буде.

Найближчими днями буде скасовано депутатську недоторканість, пільги, корумповані депутати будуть позбавлятися депутатства на партійних з’їздах, буде змінено керівництво правоохоронних та контролюючих органів.

Ситуація в країні сьогодні досить непроста. Вона дуже чітко була окреслена одним з нових міністрів після першого ознайомлення з ситуацією. Він сказав: “Міністерства транспорту та зв’язку в країні немає”. Цю характеристику можна дати кожній сфері управління країною. Ви це відчуваєте кожного дня, коли стикаєтеся з неконтрольованим зростанням цін, вибухами газових систем та шахт, відсутністю робочих місць, нахабною корупцією, мізерними пенсіями та заробітними платами, безвідповідальністю влади.

Так, все це є. Але хай вас це не лякає. Інші країни світу за лічені роки наводили порядок у своєму спільному домі після війн, революцій, тотальних землетрусів та нищівних цунамі. Ми з вами не гірші і не дурніші, і теж наведемо чіткий порядок після сімнадцяти років так званих “глибоких реформ”.

Ми починаємо діяти і, перш за все, я хочу встановити прямий, без будь-яких посередників, контакт з вами. З підприємцями, лікарями, освітянами, працівниками культури та мистецтва, науковцями, шахтарями, металургами, пенсіонерами та студентами, транспортниками та селянами, з представниками всіх соціальних та професійних команд. Я хочу сама безпосередньо від вас почути, з якими проблемами ви живете, що вам заважає бути щасливими і успішними. Я навчу всю урядову машину підпорядковуватися вашим інтересам, а не займатися самозадоволенням.

По-друге, ми точно і за жодних обставин не будемо намагатися перекладати відповідальність за ситуацію в країні на наших попередників. Це не наші методи.

В Україні склалася погана традиція. Щоб виправдати власну бездарність та неробство, кожен новий уряд звинувачує своїх попередників у всіх гріхах. Коли у зростанні цін Уряд звинувачує світові тенденції і арабських шейхів, у підвищенні тарифів - керівників ЖЕКів, а в подорожчанні яєць чи молока - корів і курей, - це сором для країни. Перекладати з себе відповідальність - це не державницька позиція. Це - плач Ярославни з приводу власної недієздатності та невміння. А ми прийшли не для того, щоб жалітися, а для того, щоб піднімати країну, взяти відповідальність на себе і не ховатися від викликів. Діючий Уряд повинен нести відповідальність за ситуацію в країні.

Але, якщо у цьому місці хтось із нечистих на руку бюрократів полегшено зітхнув, то він поспішив. Бо це зовсім не означає, що ми проголошуємо велику і абсолютну амністію всім порушникам закону. Так не буде!

Буквально з першого дня роботи нового Кабінету міністрів ми розпочали Всеукраїнську Антикорупційну Експертизу - ревізію сумнівних операцій колишньої влади. Ми повинні чітко знати, що вони встигли накоїти. І я гарантую, що ми перевіримо кожну витрачену копійку, кожен тендер, кожну ліцензію, кожен незаконний акт приватизації. Нехай ніхто не сумнівається - за всі темні, незаконні справи доведеться відповідати.

Всі міністри та чиновники, які зараз прийшли до влади, теж повинні знати, що кожне їхнє рішення також буде проходити антикорупційну експертизу. У нас не буде “своїх” недоторканих політиків та чиновників, яким начебто Богом дано право працювати поза Конституцією і всупереч законам. До чиновників, призначених на посади нашим урядом, сьогодні ми будемо ставитися значно вимогливіше та жорсткіше, ніж до колишніх. Сподіваюся, що у цьому контролі за демократичною владою нам щиро допоможе опозиція. А ми, як влада, дамо опозиції для цього контролю та дій найширші повноваження.

Хаосу в країні більше не буде. Буде - порядок. Моя прем’єрська етика проста і зрозуміла: хто хоче працювати - буде працювати, хто хоче красти - той буде відповідати. І все, альтернатив не існує.

Я не наївна людина і знаю, що справжній порядок в країні не потрібен майже нікому, крім самого народу України. І ми усвідомлюємо, який колосальний супротив будуть нам чинити корумповані структури, олігархічні групи, середня ланка саботуючої бюрократії, продажні експерти і політологи. Якщо вони витрачали мільйони доларів на те, щоб не допустити створення демократичної коаліції та формування нового Уряду, то зараз вони кинуть мільярди для того, щоб зупинити наш Уряд і зруйнувати демократичну коаліцію. Адже вони навіть не планують ані очищатися, ані жити чесно. Добре проплачена дискредитація Прем’єр-міністра та Уряду почнеться вже сьогодні, і я звертаюся до вас з проханням не вірити чорній пропаганді, а разом пройти шлях очищення, розвитку та становлення прекрасної, успішної країни. Ставтеся критично до руйнівної пропаганди. Це будуть робити ті, кому ми закриємо брудні схеми для збагачення.

Ми не відмовляємося від жодної своєї обіцянки, ми несемо повну відповідальність за кожне своє слово, за кожне передвиборче зобов’язання. Наша передвиборча програма і Програма діяльності нового Уряду - це тотожні речі. Коли у середу зранку я зайшла до Кабінету міністрів, перша нарада, яку я провела, - це зустріч із головою Ощадного банку України. Ми обговорили можливість протягом двох років повернення втрачених заощаджень людям. Ми знайдемо рішення. І далі кожен день буде присвячений виконанню даних вам зобов’язань.

І знайте, коли я говорю “Ми зробимо, ми виконаємо, ми наведемо порядок” - я маю на увазі єдність Президента України, Уряду та демократичної коаліції у Верховній Раді. Єдність, яку я нікому не дам зруйнувати.

Ви знаєте, що у нас є стратегічна програма розвитку “Український прорив. Для людей, а не для політиків”. Ця програма охоплює абсолютно всі галузі народного господарства, всі сфери життя і враховує інтереси кожної людини.

Ми зробимо все для того, щоб підняти Дух та Духовність Нації, відновити та вивчити правдиву історію нашого народу. Повернемося до виховання патріотизму та любові до своєї Землі. Україна більше не буде зоною культурного лиха, вона буде територією високої культури і краси.

Потрібно розчистити дорогу інвестиціям та підприємництву, прийняти новий Податковий кодекс зі зниженими та спрощеними податками, жорстко роздавити корупцію, врешті-решт зробити справедливу заробітну платню та пенсії. Прийшов час правильно формувати всі джерела доходу родини, відкрити вільний доступ до якісної освіти та страхової медицини. Ми побудуємо європейські шляхи та доступне для кожної людини житло, повернемо заощадження та скасуємо строковий призов в армію. Армію ми зробимо професійною та потужною. Ми здатні стати членами ВТО, гідно провести Євро-2012, а, можливо, і виграти його. Нам нічого не завадить вибудувати гармонійні, дружні стосунки з нашими сусідами, з усіма сильними та потужними державами. І самі ми обов’язково станемо сильною та потужною державою.

Всі рішення Уряду базуватимуться виключно на національних інтересах. Будь-які дії Кабінету міністрів повинні покращувати ваше життя.

Не тільки показниками зростання ВВП, а реальними відчуттями людей має вимірюватися поступ і оцінюватися діяльність Уряду.

Ми - єдина нація, єдиний народ, єдина країна. Нам немає чого ділити. Ми повинні спільно вирішувати ті завдання, які стоять сьогодні перед країною. Без єдності людей, без консолідації зусиль це буде зробити надзвичайно складно.

Саме тому я сьогодні закликаю всі політичні сили припинити чвари, припинити блокування та бійки в парламенті, війни компроматів та взаємних образ. Нам не потрібні великі скандали, нам потрібна велика Україна.

117 років тому велика Леся Українка написала: “Без надії сподіваюсь”. Я - сподіваюся з надією і впевненістю. Спокійно будуйте своє життя. Все буде добре в нашому Українському домі.

У нас є все для того, щоб бути успішними. Вже через кілька років ми будемо гордитися тим, що живемо у Великій Країні.

Хай допомагає нам Бог!

27.12.2007http://byut.com.ua/ukr/news-5252


Переглядів: 963

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (849)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"