№331 від 14.02.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Солодке кохання... З Днем усіх закоханих!День Святого Валентина відзначається у всій Європі. Закохані обмінюються романтичними листівками, “валентинками”, подарунками, особливо солодощами, - наприклад, шоколадом. Хоча, коли шоколад з’явився вперше у 16 столітті, він був заборонений деякими католицькими священиками за його зв’язок із “язичеськими ацтеками”. Але незабаром він став асоціюватися з закоханістю і сексом. За легендою, Казанова, зваблюючи жінок, надавав перевагу шоколаду, а не шампанському. Перша коробочка шоколаду у формі серця була створена Річардом Кадбері у 1861 р. У рецептах, приведених нижче, найкраще використовувати плитку якісного шоколаду (як мінімум 50 відсотків какао), але при бажанні можна взяти і молочний шоколад. Не варто брати білий - він буде інакше сприйматися в стравах. Розтоплювати шоколад потрібно повільно, якщо він перегріється, то стане надто твердим і буде гірчити. Найкраще розтопити шоколад у мікрохвильовій печі: його потрібно поламати на шматочки і поставити на 30 секунд у мікрохвильовку, потім перемішати. Другий спосіб - над киплячою водою: маленькі шматочки шоколаду покласти у вогнетривкий полумисок і поставити над каструлею з киплячою водою. Але майте на увазі, - полумисок із шоколадом не повинен торкатися окропу. Найпростіший шоколадний десерт - умокнути в шоколад порізані фрукти (полуничку, шматочки банана або чорнослив) і дати шоколаду охолонути. Трюфелі Розтопити у 185 мл вершків 400 г шоколаду, додати 60 г вершкового масла і 2 ст. л. рому, старанно перемішати. Охолодити, поки суміш не затвердіє, потім ложкою сформувати кульки й обваляти їх в какао-порошку або шоколадних пластівцях. Шоколадний соус Розтопити 200 г шоколаду з 250 мл вершків. Помішувати, поки суміш не стане однорідною і подавати до ванільного морозива. Мус Розтопити 400 г шоколаду. 4 яйця збити з 50 г цукру, потім додати розтоплений шоколад. Додати 200 мл збитих вершків і розлити по двох вазочках. Тримати в холодильнику, поки мус охолоне. Шоколадний торт Збити 6 яєць із 2 ст. л. лікеру Калуа (кавового), додати 400 г розтопленого шоколаду, 165 г меленого мигдалю і 250 г збитих вершків. Перелити в змащену жиром форму і запікати при 150 градусах протягом години. Поставити в холодильник на ніч, потім викласти з форми на блюдо і затрусити цукровою пудрою. Шоколадний коктейль Збити 100 г шоколаду з 4 кульками ванільного морозива і 4 склянками молока. Пийте відразу і не задумуючись про калорії. Гарячий шоколад Покласти по 2 ст. л. розтопленого шоколаду в 4 високі склянки, залити киплячим молоком, перемішати і зверху покласти збиті вершки і маленькі шматочки зефіру. Шоколадна мрія Розтопити 200 г шоколаду в 350 мл молока, додати 1 ст. л. желатину, перемішати, щоб він розчинився. Збити 4 яєчних жовтки і 90 г цукру. Додати шоколадне молоко і лишити, поки воно цілком не охолоне. Потім додати 250 мл збитих вершків, розлити по вазочках і поставити в холодильник. Шоколадне печиво Розтопити 400 г шоколаду і вилити у великий полумисок. Додати 200 г маленьких зефірчиків, 150 г подрібненого фундука, 75 г зацукрованих вишень і 75 г подрібненого кокоса. Змішати і викласти в змащену жиром і прокладену пергаментом форму. Поставити в холодильник до затвердіння. Порізати на квадрати і подавати. Великі справи - у дрібницях! Даруйте любов світу і він вам відповість тим же. Сьогодні, 14 лютого і щодня.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |