![]() |
№341 від 24.04.2008p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Дочекались! ![]() Світле свято ВоскресінняОсновна підготовка до Пасхи починається у “чистий четвер”, коли треба відвідати лазню, прибрати домівку, пофарбувати або розписати яйця, що символізують відродження життя. Народився Ісус Христос вночі, а воскрес на світанку. Тому саме свято Пасхи - Воскресіння Христового розпочинається рано-вранці, коли закінчується служба в церквах. Виходячи з храму, люди вітають один одного зі святом та обмінюються крашанками. Ще один добрий звичай прийшов до нас із давнини - пробачати один одному образи, на відзнаку чого в цей день треба тричі поцілуватися - “похристосуватися”. Пасха - свято сімейне, бажаємо вам так її й відсвяткувати! Великодня паска 12 склянок борошна, 3 склянки молока, 50г дріжджів, 2 склянки цукру, 7 яєць, півсклянки розтопленого масла, півсклянки родзинок, сіль - до смаку. Розведіть дріжджі у молоці, додайте 6 склянок борошна і поставте опару в тепле місце. 5 жовтків розітріть з цукром і сіллю. Коли опара підійде, покладіть у неї жовтки, вибийте 2 цілі яйця, влийте розтоплене масло, всипте борошно, що залишилося, і замісіть негусте тісто. Вимісіть, всипте у нього родзинки і залиште на ніч. Вранці вимісіть ще раз і дайте постояти, потім викладіть у форми, дайте піднятися і випікайте. Коли паска охолоне, прикрасьте її збитим з цукром яєчним білком. Ковбаса по-домашньому По 200г серця, язика, шинки, 5 ч. л. желатину, 80мл води, 2 морквини, 1 корінь петрушки, 1 солодка перчина, 1 цибулина, 6 горошин перцю, 1 лавровий лист, 4 зубчики подрібненого часнику, 1 ст. л. січеної зелені кропу і базиліку, аджика, сіль - до смаку. Серце відваріть із сіллю, перцем, лавровим листом, петрушкою, морквою і цибулею до м’якості. Язик зваріть до готовності, додайте до нього сіль, перець, петрушку, моркву і цибулю. Потім опустіть його в холодну воду і, не даючи охолонути, зніміть плівку. Знову прокип’ятіть у бульйоні. Желатин замочіть у холодній воді. Потім влийте 400г теплого бульйону з язика і доведіть до кипіння. Охолодіть. Серце, язик і шинку наріжте на дрібні кубики, солодку перчину - на шматочки. Змішайте всі продукти, додайте сіль, зелень, часник, аджику і бульйон з желатином. З пластикової пляшки зріжте вузьку частину горла і наповніть пляшку масою. Поставте в холодне місце на дві години. Пляшку облийте гарячою водою, відріжте дно і обережно вийміть ковбасу. Наріжте скибочками і викладіть на тарілку. Смачного!
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |