№346 від 29.05.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Посмакуємо! Ласощі з кавоюДесерт “Кавовий аромат” 100 г морозива, 2 ст. л. лимонного сиропу, 1 ст. л. кавового лікеру, 100 мл чорної міцної кави. Змішайте сироп з лікером і кавою. У креманки викладіть кульки морозива, полийте їх приготовленою сумішшю, прикрасьте збитими вершками і зернами кави. Десерт із шоколадом 4 яєчні жовтки, 8 ст. л. цукру, 160 г холодної кави, 250 г жирних вершків, 100 г темного шоколаду, 1 ст. л. масла. Яєчні жовтки збийте з половиною норми цукру в густу кремоподібну масу, потім помістіть її на теплу водяну баню, поступово влийте каву і збийте - до пишної піни. Підготовлений крем охолодіть, постійно його помішуючи. Вершки збийте з цукром, що залишився, змішайте з кремом і розкладіть у десертні вазочки. Шоколад разом із маслом розтопіть на водяній бані, полийте охолоджений десерт і дайте йому загуснути. Кекс кавовий 1,5 склянки пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 185 г масла або маргарину, 1,5 склянки цукру, 3 яйця, 1 склянка сметани, 65 г йогурту, 50 г січених горіхів, 1 склянка чорної міцної кави, 2 ст. л. коньяку, збиті вершки і шоколад - для прикраси. Масло збийте з 1,5 склянки цукру - до пишної піни. Додайте жовтки, збийте, почергово додайте сметану, йогурт і горіхи, всипте борошно з розпушувачем і швидко перемішайте. Обережно додайте збиті в стійку піну білки. Викладіть тісто в змащену маслом і посипану борошном форму. Випікайте 35-40 хвилин при 180 °С. Перевірте готовність виробу дерев’яною паличкою. Потримайте кекс у формі близько 5 хвилин, потім дістаньте й охолодіть. Для сиропу змішайте каву, півсклянки цукру, коньяк і варіть до розчинення цукру. Охолодіть. Кекс проткніть у декількох місцях дерев’яною паличкою і просочіть сиропом. Прикрасьте вершками і шоколадом. Італійський торт 250 г меленого мигдалю, 150 г цукрової пудри для тіста і 2 ст. л. пудри для крему, 2 яєчні білки, 150 г напівгіркого тертого шоколаду, 200 г масла, 3 яйця, 200 г завареної охолодженої кави, 40 г коньяку, 2 ст. л. лікеру “Амаретто”, 4 ст. л. мигдалевих пластівців. Для тіста мелений мигдаль змішайте з цукровою пудрою і збитими до стійкої піни білками. Розділіть тісто на три частини, кожну розкачайте між двома шарами харчової плівки в корж діаметром 24 см. Випікайте на вистеленому пергаментом листі близько 15 хвилин при 150° С. Змішайте лікер з коньяком і кавою, збризкайте коржі. Для крему яєчні жовтки збийте з маслом і цукровою пудрою до однорідної консистенції. Яєчні білки збийте до стійкої піни і додайте до крему. Змастіть коржі кремом, посипте шоколадом, викладіть один на одного. Поставте торт у холодильник на 4 години. Перед подаванням посипте мигдалевими пластівцями.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |