Для приготування риби-гриль накращими є: макрель, нежирна форель і навага, оселедець, лин, лящ і плотва. Хоча при використанні спеціальних грилів, фольги, прянощів і масел підійде будь-яка риба.
При готуванні гриль повинен бути захищений від вітру і досить стійкий. Якщо використовувати денатурат, то таким чином: (холодне!) деревне вугілля полити половинкою ополоника спирту, підпалити.
Деревне вугілля складають пірамідкою на дні гриля. Бажано попередньо викласти дно алюмінієвою фольгою, щоб вона відбивала жар. Наверх кладуть сухі тріски. Паливо підпалити за допомогою сухого спирту або денатурату і вичекати. Коли вуглини почнуть жевріти, металевим совочком їх розгрібають у ширину. Потрібно, щоб окремі вуглинки лежали щільно, тоді жар поширюватиметься рівномірно. Тепер можна на тліючі вуглини покласти решітку, попередньо змастивши її за допомогою щіточки олією. Коли поверхня вуглин покриється білуватим попелом (близько 10 хв.), на решітку кладемо підготовлену рибу.
Золотий лящ
4 золотавих лящі (по 400 г), 1 ч.л. солі, 1 щіпка білого перцю, 2 ч. л. лимонного соку, 1 щіпка цукру, 8 свіжих листочків шавлії, 1 цибулина середнього розміру, 2 ківі, 1 манго, 1 великий огірок пряного соління, 2 ст. л. вершкового масла, 250 мл овочевого бульйону, 200 г сметани, 1 щіпка ароматної солі з травами, 2 ст. л. оливкової олії, олія для змащування фольги.
Рибу вимити всередині і зовні, просушити, не очищати від луски. Лимонний сік змішати з цукром, сіллю, перцем і покропити ним рибу зсередини. Листки шавлії вимити і покласти в рибу. Цибулю й фрукти очистити і нарізати кубиками. Огірок теж нарізати кубиками. Вершкове масло розігріти і обсмажити в ньому кубики цибулі до прозорості. Додати порізані огірок і фрукти, залити овочевим бульйоном. Трохи поварити у відкритій каструлі, додати сметану і приправити ароматною сіллю. Лишити соус гарячим. Попередньо нагріти гриль. Решітку вугільного гриля не дуже низько закріпити над полум’ям. Алюмінієву фольгу змастити олією і покласти на решітку гриля. Рибу щіточкою змастити оливковою олією й обсмажувати в грилі по 10 хвилин з кожного боку. Під час запікання повторно змастити рибу олією. Останні 3-4 хвилини готувати рибу без фольги на решітці. Для прикраси перед сервіровкою підняти лусочки. З цією стравою добре смакує картопля, запечена у фользі на вуглинах.
¤ Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну DНестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....
| | ¤ Троє чоловіків вбили знайомогоДо злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....
|
¤ Пошкодив шини службового автоВідомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....
| | ¤ У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівникРівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...
|
¤ Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусівЩе 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....
| | ¤ Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритоюМи прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....
|
|