Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Люди справи

Ярослав Менжерес: “Благоустроєм, як і політикою, мають займатися обізнані люди”

Ярослав Менжерес: “Благоустроєм, як і політикою, мають займатися обізнані люди”

Лише за президентства Кучми Ярослав Менжерес 12 разів здавав об’єкти з благоустрою та озеленення в різних областях України, на які приїздив глава держави. Три роки тому, у лютому 2005 року, він з нуля відкрив власну справу - ПП “Євробуд-М”, а вже сьогодні його називають монополістом у Західній Україні з укладання бруківки. Зараз під Києвом ПП “Євробуд-М” бере участь у будівництві підстанції Київська-750, де задіяно 10 провідних фірм України. Працівники ПП виконали 70 відсотків робіт, а це 6,5 тисяч квадратних метрів будівель технічного і офісного призначення разом з благоустроєм під ключ за 10 місяців!

Сьогодні пан Ярослав має будівельний магазин, офіс, базу, Льонозавод, механічний завод, 3 крани, 2 фури, власний автобус і кілька мікроавтобусів. І йому не соромно про це сказати, оскільки щодня Ярослав Юрійович прагне зробити свою фірму більш професійною , а місто - кращим.

Кожен крок пана Ярослава спрямований на розвиток своєї фірми, яка б мала міцну матеріально-технічну базу для вирішення серйозних справ, намагається залучити якнайбільше професіоналів, які б мали пристойні зарплати і злагоду у родині.

Він впевнений - Україна стане на ноги лише тоді, коли кожен свідомий громадянин зробить свій, навіть незначний, внесок у її розбудову.

Ярослав Менжерес напрочуд цікава та амбітна людина, фахівець, який знає, чого прагне і цілеспрямовано йде до своєї мети. ПП “Євробуд-М” активно бере участь у благоустрої міста, і сьогодні ця фірма виконує першу чергу робіт із реконструкції майдану Незалежності.

Тендер - виграли, на часі - робота

- Пане Ярославе, Ваша фірма виграла тендер першої черги на укладання бруківки на майдані Незалежності, який проводився управлінням житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому. Що, врешті, там планують зробити?

- Наразі прийнятий і ухвалений проект реконструкції площі на майдані Незалежності. Міські депутати визначилися з тим, що там буде покладена гранітна плитка. Складність робіт полягає в тому, що камінь розміром 10х10х6 см, і це зазначено у технічному завданні, під час укладання витримати доволі важко, адже існує велика ймовірність похибки. Вона становить приблизно 0,5 см, а отже, для того, щоб рівно покласти плиту, потрібно робити шви.

Чому цього не розуміли депутати, які приймали дане рішення, - невідомо, адже складається враження, що ніхто з них раніше не стикався із благоустроєм міста.

На такій площі (мова йде про 8 тисяч квадратних метрів - авт.) краще було б використовувати плитку розміром 30х30х6 см, чи, як мінімум, 15х15х6 см. Взяти за приклад Червоноград Львівської області - там площа складалася із червоних (30х30 см) і чорних (15х15 см) плит. В цілому, вся площа укладена єдиним ромбом.

(Тендер по укладанню бруківки на площі у Червонограді виграли дві фірми: рівненська - “Євробуд-М” та львівська “Озон”. Із 7 тисяч квадратних метрів, за один і той самий час, “Озон” “постелив” 1,5 тисячі “квадратів”, а “Євробуд-М” - 5,5 тисячі - авт.).

- Але рішення прийняте, отже, не може бути суперечок. Тим більше, що роботи вже розпочаті. На якій площі плануються роботи першої черги?

- Так, ми починаємо працювати, виходячи з тієї ситуації, яка склалася. Сьогодні для того, щоб виготовити плитку потрібних розмірів, працюють найбільш потужні підприємства Рівненської області: в Катеринівці, в Костополі. Разом вони можуть виготовляти плитку зі швидкістю 50 квадратів на день. Виходячи з того, що перша черга становить 1,5 тисячі квадратних метрів, всю необхідну кількість матеріалу реально зробити за півтора місяці (враховуючи ймовірні поламки та вихідні дні). А 1,5 тисячі квадратів - це лише 18 метрів від дороги, тобто, до пам’ятника Т.Шевченку ще дуже далеко.

Я особисто їздив у Коростишів і зв’язувався з іншими фірмами, які також займаються виготовленням і розрізанням плит. А, відтак, є ймовірність того, що до 24 серпня “Євробуд-М” встигне покласти вдвічі більше квадратів. Наші працівники можуть зробити все дуже швидко, але потрібна плитка. На мою думку, добре було б тендер проводити ще у квітні, тоді й можна було б не поспішати. І площа могла бути повністю готова до свята.

Щодо швів для підтримання балансу, то вони матимуть ширину 0,5 см і будуть повністю заповнені гарцівкою та сумішшю, тому жінкам на високих підборах немає чого хвилюватися.

- Яка доля старої плитки?

- Особисто у мене в кошторисі зазначено про демонтаж та вивіз плит. Весь матеріал, що знімається, розподіляє управління житлово-комунального господарства. Напевно знаю, що якась частина віддана ШЕУ, інша - на ВАТ “Укртелеком”. Але приблизно половина від усієї кількості піде в утиль, оскільки плити поламані з внутрішньої сторони. Хоча візуально і здається, що плита ціла, та коли починаєш її знімати, ламається навпіл, оскільки має тріщини.

- Що буде з тими ділянками площі, які сьогодні розриті і містять порожнини?

- Місцева влада провела повну реконструкцію електромереж. Розкопані ділянки засипали піском. Але ми не можемо говорити про те, що їх можна накривати плиткою - вони просядуть. Не допоможе навіть пошарова вібрація. Тут є лише один варіант: оскільки існує економія по щебеню (за ініціативою ПП “Євробуд-М” було прийнято рішення класти бруківку на ту основу, що є, не зриваючи асфальт - авт.) - проблемні ділянки можна вкрити бетоном і заармувати. А тоді, вже зверху, покласти бруківку.

- Тож гранітом буде встелена уся площа?

- Наразі відповідь на це запитання може дати лише влада. Є ймовірність, що граніт лежатиме на ділянці перед пам’ятником Шевченка, а по всьому периметру встелятиметься плиткою-фемкою. Яким буде комплексний ансамбль майдану Незалежності - наразі сказати важко.

- Чи можна визначити термін придатності покладеної плитки?

- Всі знають, що коли дорогу вкривають камінням, років 100-200 можна не думати про реставрацію. А зараз те саме я б сказав і про граніт. Офіційно я дав гарантію - сім років. Але мені, власне, було б соромно за те, що я щось технологічно неправильно зробив. Я краще приїду і поправлю своїми силами, щоб тільки відкрито дивитися людям в очі.

До речі, усі об’єкти, які робило наше підприємство: с.Пляшева (Козацькі могили), Острозька академія, с.Клевань (містечко ветеранів), Православний храм у Кузнецовську, Рівненський обласний онкодиспансер - навіть через роки виглядають, як щойно після реставрації. Взяти до уваги хоча б онкодиспансер, на території якого з 1996 року лежить плитка. І зараз можна гордо заявити, що навіть після дощу там немає калюж. Їх немає ніде, де ступила нога моїх працівників. Справа в тому, що спершу я особисто приймаю у своїх людей об’єкти, а вже потім передаю роботу замовнику.

Головне - мати авторитет на батьківщині

- Наскільки мені відомо, Ваша фірма зареєстрована не в Рівному, а на Вашій батьківщині. Це був свідомий крок?

- Юридична адреса підприємства дійсно - у селі Друхів Березнівського району, звідки я родом. Тобто всі податки я сплачую у своє село. І найбільше я дорожу авторитетом у рідному селі.

За мої податки було закуплено обладнання для стоматологічного кабінету, провели газ до клубу, купили комп’ютери. На розвиток Друхова в рік іде близько 100 тисяч гривень, а це, погодьтеся, доволі великі кошти навіть для міста. На противагу будь-якому місту, ввечері село світиться, як Нью-Йорк…

Україна повинна використовувати власну електроенергію

- Ходять чутки, що Ви серйозно підняли питання про будівництво гідроелектростанції…

- Це дійсно так. Я хочу побудувати на річці Случ в селі Князівка Березнівського району гідроелектростанцію. Я прекрасно розумію масштаби цього будівництва, але моя мета - зробити державу енергетично більш потужною. І починати, вважаю, потрібно з малого. Спочатку я побудую гідроелектростанцію, потім - ще хтось, і, врешті, Україна зможе відмовитися від російського газу. Ярослав виношує ідею використання тепла надрів землі, що на власні очі бачив у Швеції та Фінляндії.

Мало хто розуміє, що робити опалення з електроенергії не проблематично і це значно дешевше за газ. Сам процес роботи нагадує принцип холодильника, тільки навпаки. Потрібна лише свердловина і дві труби. Одна із води 10 градусної температури витягає тепло, нагріває в системі воду до 96 градусів для опалювання будинку. А холод іде назад у землю. Між іншим, такий котел має 385 відсотків ККД. Чи не краще тоді розвивати цей, випробуваний і ефективний напрямок, а не газифікувати села, щоб вводити людей у фінансову кабалу? Тим більше, що люди будуть використовувати свою електроенергію і платити кошти в нашу державу, а не за іноземний газ. Але, як кажуть, кожен відповідає за свій профіль роботи…

Культура проживання - запорука вдалого господарювання

Не потрібно далеко ходити, щоб переконатися у завзятті Ярослава Менжереса. Варто вийти у двір будинку по вулиці Соборна 440 А, де розміщені офіс і будівельний магазин фірми “Євробуд-М”.

Коли пан Ярослав тільки-но викупив у будинку приміщення, у дворі лежало вісім “КАМАЗів” сміття. Люди викидали непотріб, куди бачили, і дійшло вже до того, що сміття почало летіти прямо з вікон будинку. Стало зрозуміло, що потрібно терміново впроваджувати не лише жорстку дисципліну, але й навчати людей культурі проживання. Для цього створили товариство співвласників і відокремилися від ЖЕКу. Зараз на місці сміттєзвалища ростуть квіти… І все це впровадила одна людина - директор “Євробуд-М” Ярослав Менжерес.

Сьогодні для обслуговування будинку найняли двірника та сантехніка. Якщо все-таки держава не долучиться до заміни труб, люди зроблять це власними силами. Почати заміну труб і каналізації хочуть з підвалу. Та так, щоб під час аварійної ситуації була можливість перемкнутися на іншу каналізацію.

Головне в роботі, щоб не заважали розвивати бізнес

Незважаючи на свою амбітність і наполегливість, пан Ярослав не хоче йти до політики. Як сам зізнається, головне в політиці - щоб не заважали працювати. Якщо людина розвиває економіку і має в своєму активі сотню людей, такі колективи потрібно берегти, а не тероризувати і забирати останню копійку. Треба розуміти, що коли людей обдерти, то завтра вони розбіжаться і нічого не принесуть державі в майбутньому.

10.07.2008Любов РОМАНЮК

ПП “Євробуд-М” вул.Соборна, 440А, м.Рівне, 33000 тел./факс (0362) 64-18-71, 64-18-72


Переглядів: 1031

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (462)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"