Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №362 від 19.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Здорове довкілля

“СААН”: екологічні технології майбутнього

“СААН”: екологічні технології майбутнього

Сергій МУДРИК: “Усі проекти, які ми виконуємо, вимагають індивідуального підходу і наукового обгрунтування”

15 років визнання - вітаємо! Є підприємства, за якими можна побачити не тільки теперішній потенціал реальної інтеграції науки і виробництва, а почасти минуле, і, що особ-ливо важливо, майбутнє. До таких підприємств, безперечно, належить ТзОВ “Фірма “СААН”. Пріоритетні напрямки її діяльності: проектування і будівництво очисних споруд різної модифікації та потужності, введення їх в експлуатацію та подальше сервісне обслуговування. Засновниками зареєстрованого 16 вересня 1993 року товариства є колишні працівники Українського інституту інженерів вод-ного господарства (нині Національний університет водного господарства і природокористування), що мають унікальний досвід створення та впровадження водоочисних споруд, систем водовідведення і водокористування.

Наука – виробництву: ефект співпраці

– Це цілком логічно, – переконує кореспондента “Рівне-Ракурсу” директор ТзОВ “Фірма “СААН” Сергій МУДРИК (на фото). – Адже в радянські часи рівненський “водник” не тільки готував кадри цього профілю, а й на високому науковому рівні вирішував проблеми захисту довкілля, зокрема, збереження водних ресурсів, успішно конкуруючи з провідними профільними московськими та ленінградськими НДІ. За 15 років діяльності фірми сформувався високопрофесійний колектив з великим стажем роботи в галузі гідроекології, розроблено і введено в експлуатацію понад 20 різних за по-тужністю станцій очищення стічних вод у Росії, Білорусі та Україні.

– Підвищення екологічної чистоти довкілля – складна наукова і виробнича проблема, яка вимагає об’єднання зусиль та ефективної співпраці виробничників і науковців.

Сергію Миколайовичу, як на практиці вирішується питання інтеграції науки з виробництвом?

– Фірма “СААН” – співзасновник науково-технічного об’єднання “Водні екотехнології-XXI”, створеного з метою швидкого впровадження сучасних науково-технічних розробок у виробництво. Крім нас, у НТО входять два провідні інститути, що займаються питанням очищення води, та дві фірми з великим досвідом будівництва очисних споруд у Росії, Білорусі, Україні, Польщі, Чехії та Словаччині. Зокрема, це науково-виробнича фірма “Ельф”, яка, починаючи з 1993 року, плідно працює на європейському ринку, розробляла технологію очищення виробничих стоків для німецьких, американських, французьких та інших підприємств. У науково-технічних розробках особлива увага при-діляється можливості впровадження систем обо-ротного та повторного – до 90 відсотків – використання очище-них стічних вед. Це дає значну економію коштів за рахунок відмови від скидання очищених стічних вод і зменшення кількості споживання питної води із систем централізованого водопостачання.

Ефективні методи очищення води

– Так склалося, що розвал СРСР спричинив значний спад виробництва. Чи сприяло це поліпшенню екологічної ситуації на теренах СНД?

– Навпаки, – в Україні, як і в Росії, незважаючи на суттєве зменшення кількості промислових стоків, кількість основної групи за-бруд-нюючих речовин за останні роки збільшилася. Але стандартними методами очищення цю проблему не вирішити, вона вимагає нових підходів і технологій – зокрема, розробки і будівництва складних очисних споруд для промислових стоків із багатокомпонентним складом забруднення води. В рамках НТО “Водні екотехнології-ХXI” ми успішно впоралися з цим завданням, тож були відзначені за нові науково-технологічні розробки в галузі очищення стічних вод. Особливо привертають увагу виробничників створені нами оборотні системи водозабезпечення промислових підприємств. У 2005 році фірма “СААН” розробила концепцію такої системи на замовлення металургійного гіганта “Криворіж-сталь”, і тільки продаж його на приватизаційному аукціоні перешкодив її впровадженню. Колектив фірми “СААН” пиша-ється своїм внеском у вирішення екологічних проблем промислових підприємств і готовий запропо-нувати потенційним замовникам еф-ективні розробки:

Поліпшення якості природних вод:

• знезалізнення та деманганація підземних вод;

• поліпшення якості питної води для котеджів і санаторіїв.

Очищення виробничих стічних вод:

• очищення стічних вод виробництв гальваніки та друкарських плат;

• очищення нафто- та оливо-вмісних вод; очищення дощових (талих) вод з територій промис-лових підприємств.

Очищення побутових стічних вод:

• біологічне очищення побутових стоків населених пунктів та окремих об’єктів;

• глибоке фізико-хімічне та біологічне доочищення очищених стічних вод.

Водоочисне устаткування:

• оснащене автоматизованими системами експлуатації та кон-тролю;

• відрізняється блочно-модульним компонуванням, уніфікацією складових пристроїв, доступне в експлуа-тації та технічному обслуговуванні;

• блочно-модульні водоочисні комплекси мають авто-рський захист, державні технічні умови та гігієнічні сертифікати.

Застосування технологій та устаткування:

• дозволяє в 4-8 разів зменшити об’єм осаду, що відводиться, і поліпшити його зневоднення;

• сприяє повторному використанню до 70-90 відсотків очи-щеної води у виробничих операціях;

• зменшує будівельні габарити водоочисних станцій;

• дозволяє створити на підприємстві системи повтор-ного використання очищених стічних вод;

• сприяє розробці автоматизованих систем очищен-ня, подачі та розподілу води на основі промислових контролерів.

Впроваджені нами розробки показали високу ефективність на таких об’єктах, як ВАТ “Рузхіммаш” у Мордовії (Росія), Державне унітарне підприємство з транспортування нафти і газу “Белтрансгаз”, Мінський моторний завод, Мелітопольський підшипниковий завод, “Торчинпродукт”, Державна резиденція “Залісся” Секретаріату Президента України та інших.

Європейський рівень екотехнологій “СААН”

– Чим вирізняється географія

добрих справ “СААН” в Україні?

– У 2002 році фірма “СААН” отримала ліцензію на проектування та будівництво очисних споруд на території України, що стало логічним визнанням високого рівня науково-технічних розробок, з якими ми успішно вийшли на європейський ринок, склавши гідну конкуренцію західним екотехнологіям. За останні вісім років наша фірма здобула добру славу в Києві, Полтаві, Харкові, Мелітополі й Одесі, почасти в Херсоні та Миколаєві – регіонах з високим промисловим потенціалом. “СААН” тісно співпрацює з державними установами та багатьма великими компаніями Києва, Львова, Донецька, зокрема: Українською інноваційно-фінансовою компанією, ДНВП “Електронмаш”, корпорацією “Енергоресурс-Інвест”, інозе--м-ними компаніями “Нестле”, “Кернел-Груп” (Полтавський масло-екстракційний завод) та іншими. Ми задоволені тим, що у нас з’явилися замовники на Волині – в Ягодині та Луцьку. А особливо втішені результатами співпраці з ВАТ “Вирівський кар’єр”, яким опікуються німецькі інвестори. Попри притаманний їм педантизм і при-скіпливість до найменших дрібниць, вони високо оцінили розроб-лені і впроваджені нашим колективом системи водопідготовки і водовідведення.

До думки наших фахівців прислухаються й органи державної влади. “СААН” консультує з питань екології Секретаріат Президента та профільний комітет Верховної Ради України. Фірма є членом Всеукраїнської асоціації виробників водоочисної техніки та питної води, Асоціації працівників будівельної галузі Рівного, а також Рівненської торгово-промислової палати, що дає нам змогу пропагувати свої розробки на спеціалізованих виставках, науково-технічних конференціях і семінарах.

Найцінніший капітал –кваліфіковані кадри

– Що Ви вважаєте головним досягненням за 15 років діяльності підприємства?

– Найцінніший капітал фірми “СААН” – кваліфіковані кадри з великим досвідом роботи, перевіреним часом. Їх внесок у розвиток і процвітання підприємства заслуговує найвищої оцінки. Це, перш за все, проектна група, яку очолює головний інженер Олексій СЕЛЕЦЬКИЙ – проектувальник і будівельник промислових об’єктів із 30-річним стажем роботи в цій галузі. Це і будівельно-монтажна група, якою керує заступник директора з будівництва Петро ПОГУЛЯЄВ – професіонал високого класу. Особливу увагу фірма “СААН” приділяє науковим розробкам, тісній співпраці з НВФ “Ельф”. Ми виділяємо кошти на розробку новітніх техно-логій. Науковою групою керує кандидат технічних наук, академік МАНЕБ Віктор Леонідович ФІЛІПЧУК – фахівець світового рівня з водопідготовки та водовідведення.

– Останнє запитання: з якими

очікуваннями Ви зустрічаєте 15-річчя фірми “СААН”?

– Держава повинна, нарешті, приділити серйозну увагу проблемам екології та раціонального водокористування, оскільки в Україні на діючих підприємствах очисні споруди здебільшого морально і фізично застаріли і не відповідають сучасним вимогам щодо ефективності очищення промислових стічних вод. Отже, розробка і будівництво очисних споруд – це відповідь викликам часу, яка потребує серйозних фінансових витрат, продиктованих великою відповідальністю перед майбутніми поколіннями. Про проблеми захисту довкілля сьогодні говорять багато і в засобах масової інформації, і на високих трибунах, але, на жаль, конкретні пропозиції мало хто висуває, а ще менше втілюється їх у життя. А ми знаємо ці проблеми і, що найголовніше, – можемо допомогти в їх вирішенні .

19.09.2008Спілкувався Олесь ДУБОВИК

Товариство з обмеженою відповідальністю “ФІрма “СААН” З питань постачання водоочисного устаткування, розробки технології очищення води для промислових підприємств і населених пунктів звертатися за адресою: вул. С. Васильченка, 3, м. Рівне, Україна, 33023, тел.: (0362) 23-51-50, факс: (0362) 63-79-05. Директор – МУДРИК Сергій Миколайович, е-mail: sаап21@сіs.rv.uа (впровадження “під ключ”); науковий керівник – ФІЛІПЧУК Віктор Леонідович, е-mаіl: еlfі@uкrwеst.пеt (розробка технологій водоочисного устаткування).


Переглядів: 1163

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"