Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Програма кандидата

Юрій Собчук: “Віддам рідному місту всі свої сили, енергію, частину свого життя!”

Юрій Собчук: “Віддам рідному місту всі свої сили, енергію, частину свого життя!”

Днями кандидат на посаду міського голови Рівного, начальник управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівнеради Юрій СОБЧУК презентував свою Програму Дій на посаді міського голови Рівного. Ця Програма цілком реальна до виконання, адже в її основі - тільки конкретні завдання, які можна вирішити. Оцінити ж її повинні самі рівняни вже 30 листопада 2008 року.

“Чому я вирішив іти на ці вибори?”

Хто зрозуміє рівнян краще, ніж самі рівняни? Хто вболіває за місто більше, ніж той, хто в ньому народився та виріс? Хто може вирішувати проблеми рівнян дієвіше, ніж той, хто це робить упродовж багатьох років?

Юрій Антонович Собчук - корінний рівнянин. Йому з дитинства знайомі затишні вулиці нашого міста, у нього, як і в багатьох із нас, тут є улюблені місця. Саме у Рівному він формувався як особистість. Тут живуть його друзі, рідні та близькі люди.

Можливо, саме це й стало внутрішнім мотивом, поштовхом до свідомого та важливого кроку у його житті - стати міським головою Рівного.

А досвіду Юрію Собчуку не займати. Повернувшись до рідного міста підполковником у відставці, він вже знав, що таке дисципліна, відповідальність за свої слова та вчинки. Тому й не дивно, що міський голова Рівного Віктор Чайка довірив йому керувати спершу комунальним підприємством “Міськ-світло”, а згодом і найскладнішою сферою - житлово-комунальною галуззю міста, якою Юрій Собчук опікується й донині.

За ці роки, працюючи пліч-о-пліч з таким мудрим і досвідченим керманичем міста, яким був Віктор Анатолійович, Юрій Собчук переймав його підходи та погляди у веденні багатоукладного міського господарства, у ставленні до кожного з міської громади. І хоча на нарадах міського голови й отримував “на горіхи” частіше від інших керівників, бо житлово-комунальне господарство завжди було найбільш проблемним, не ображався, а з новими силами брався вирішувати наболілі питання рівнян. За це його й цінував Віктор Чайка.

Сам Юрій Собчук пояснює своє рішення таким чином:

- Чому я вирішив іти на ці вибори? Чесно кажучи, до останньої хвилини вагався. Але переміг намір продовжити реалізацію розпочатих змін у міському господарстві. Перемогла віра у тих людей, котрі впродовж багатьох років працювали над здійсненням цих планів.

Команда підтримки

Юрій Собчук непоодинокий у своєму бажанні працювати на благо нашого міста та його мешканців. Він сформував навколо себе команду однодумців і помічників. Його довіреними особами стали такі відомі у Рівному люди, як директор Рівненської філії комерційного банку та співзасновник міської громадської організації “Виборці Рівного” Володимир Антонюк, помічник генерального директора ВАТ “Укртелеком” Володимир Кравчук, дружина міського голови Рівного Віктора Чайки Любов Чайка, декан факультету будівництва та архітектури НУВГП Григорій Масюк. У кожного з них є свої причини підтримувати саме Юрія Собчука. Ось їхні коментарі.

Володимир Антонюк:

- Я завжди був задоволений командою, яка працювала під керівництвом Віктора Анатолійовича Чайки, знав, що Юрій Собчук також був у цій команді. До того ж, як людина, надаю перевагу практикам, які вміють робити те, що обіцяють. Саме таким і є Юрій Собчук.

Дружині міського голови Рівного Віктора Чайки Любові Чайці, вочевидь, досить нелегко далося рішення вийти у велику політику, стати самостійною політичною фігурою, адже ще зовсім свіжі рани від непоправної втрати. Але, можливо, підтримати Юрія Собчука її спонукало бачення в ньому послідовника Віктора Чайки, який зможе гідно продовжити та завершити його починання. Ось що каже ця мужня жінка:

- Віктор Анатолійович завжди цінував у людях розуміння й бажання щось зробити. На моє глибоке переконання, якби зараз він був з нами, то неодмінно підтримав би Юрія Собчука й багато чого йому підказав би. Головне - його бажання працювати на благо міста.

Володимир Кравчук:

- Досить значний період часу мені довелося попрацювати в “Укртелекомі”, дуже часто, в силу своєї робити, я звертався за допомогою до Юрія Собчука, і він завжди виконував те, що обіцяв. Тож мені імпонує його стиль роботи: домовилися - зробив. Це головна причина, чому я погодився бути його довіреною особою, адже на початку 90-х років у нас були мери, з якими неможливо було вирішити будь-які питання. До того ж я ознайомився з програмою й переконався, що в ній - лише конкретні завдання, які можна вирішити, а не просто прожекти.

Григорій Масюк:

- На мою думку, міським головою повинна бути людина, яка вміє господарювати, знає місто, його проблеми. Тож вважаю, що наша команда буде працювати ґрунтовно.

Важливим є також те, що Юрія Собчука у його намірах підтримує родина і, зокрема, дружина Олена Миколаївна. Оскільки вона також працює в системі міського самоврядування, то цілком розуміє свого чоловіка й створює йому надійний тил, тож він має можливість віддавати усі свої сили та розум на благо територіальної громади Рівного.

Основні положення Програми Дій Юрія Собчука

Близько 70-ти відсотків проблем Рівнян пов’язані з житлово-комунальним господарством, тому, на думку Юрія Собчука, соціально-економічні та житлово-комунальні проблеми міста зараз найважливіші.

Покращити якість роботи ЖКП, створити належні умови для організації товариств співвласників багатоквартирних будинків, прийняти в комунальну власність міста усі відомчі гуртожитки, продовжити реалізацію вже запроваджених програм, які виконуються роками і дають свій результат (програми “дахи”, “ліфти”, “двори” та інші) - це далеко не весь перелік необхідних заходів, які плануються до виконання у цьому напрямі.

У соціальній політиці майбутнього мера переважатимуть збереження та розвиток програм, спрямованих на підтримку материнства, сиріт, інвалідів, студентів, пенсіонерів. Юрій Собчук вважає за необхідне створення єдиної системи обліку малозабезпечених громадян, а також системи соціальних магазинів та аптек з гуртовими цінами.

У напрямі освітньої політики та розвитку культури планується будівництво нових дитячих виховних закладів, оновлення спортмайданчиків, створення умов для громадського контролю за якістю харчування дошкільнят і школярів.

В основі політики охорони здоров’я - підвищення якості амбулаторного лікування.

На переконання Юрія Собчука, розподіл бюджетних коштів повинен відбуватися прозоро, а до обговорення тарифної політики щодо вартості комунальних послуг слід залучати громадськість.

Розбудова ж міста має відбуватися відповідно до Генерального плану за участю територіальної громади. За той час, який надається міському голові для виконання його програми, завершиться реконструкція Майдану Незалежності та Театральної площі, реконструкція вулиці Набережної та очищення річки Усті. Кандидат також обіцяє провести інвентаризацію земельних ділянок та продавати їх лише через аукціон.

Малому та середньому бізнесу буде забезпечена всебічна підтримка.

Кандидат на посаду міського голови Рівного запевняє, що у його Програмі Дій закладені ті заходи, які можна виконати у дворічний термін - на той період, на який він обирається. До того ж, він планує продовжувати виконувати більшість з того, що робилося його попередником.

Юрій Собчук вважає, що у виконкомі працює багато хороших спеціалістів:

- Якщо ти фахівець, то працюй на благо міста.

А щодо партійної підтримки, то головний комунальник міста вважає, що “будь-який мер повинен працювати для мешканців міста - це і є головна партія”.

Коли ж спитали, чим програма Юрія Собчука відрізняється від програм інших кандидатів, відповідь була наступна: - Я знаю, що потрібно робити зараз і що потріб-но буде зробити завтра.

13.11.2008Кароліна КРУГЛИК


Переглядів: 1074

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (855)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"