Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №382 від 05.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#“Гаряча” лінія

Перші результати “гарячої” лінії з міським головою Рівного

Перші результати “гарячої” лінії з міським головою Рівного

- Пане голово, допоможіть, - почув у слухавці Володимир Хомко. - Ось уже який тиждень поспіль у ванних кімнатах квартир 4, 5, 8, 9, 12, 13, 16, 17, що в будинку №6 по вулиці О.Дундича, страшенний холод. Наступного ж дня була проведена перевірка цього питання. Вона встановила, що причиною холоду став… “теплолюбивий” сусід. Виявилося, що стояки у зазначених квартирах не обігрівалися через несанкціоноване втручання в систему опалення мешканців квартири №1. На власника вказаної квартири оформлені матеріали на адміністративну комісію. Можна собі лише уявити разючі наслідки перевірок всіх проблемних питань додзвонювачів.

Запитання до міського голови почали надходити до редакції відразу після анонсування “гарячої” телефонної лінії у тижневику. Тривала “безголовість” міста наклала свій відбиток чи не на всі сфери його життєдіяльності, проте найбільше, як з’ясувалося, на комунальний сектор.

Володимир Євгенович не лише вислуховував додзвонювачів, але й обов’язково просив зворотній телефон. “Вам неодмінно зателефонують і повідомлять про результат”, - запевнював він, коли питання торкалося якогось нагального оперативного втручання певного управління.

Отож під час прямої телефонної лінії гість редакції намагався максимально повно дізнатися про проблеми мешканців і, якщо потрібно, скоординувати відповідні сили на їх вирішення. Ось неповний перелік запитань та відповідей на них.

Запитання. Чому влада дозволила Рівненоблводоканалу підняти тарифи на воду для рівнян?

Анатолій, 50 років

Відповідь. З огляду на те, що Рівнеоблводоканал є обласною власністю, тарифи, введені в дію з 1 лютого 2009 року, були затверджені рішенням Рівненської обласної ради від 23.01.09 р. №1096. Міська влада до цього немає жодного відношення.

Запитання. Чи повинні мешканці будинків власноруч прибирати у під’їздах? І чи не входить це насправді до прямих обов’язків ЖЕКів за послуги яких сплачують щомісяця?

Наталія, 52 роки

Чому не прибираються сходові марші і площадки у 1-му під’їзді будинку №28 по вул.Коновальця з 2 по 10 поверхи?

Відповідь. Рішенням міськвиконкому від 12.12.07 р. №182 затверджені тарифи з утримання будинків та прибудинкових територій. В перелік послуг не входять роботи із прибирання сходових маршів. Відповідно і кошти на це ЖЕКи не збирають.

Запитання. Коли, врешті, почнеться очистка Усті?

Ірина, 36 років

Відповідь. У 2008 році розпочаті роботи в районі вулиць Ж.Кюрі та Крейдяної по розчищенню русла річки Усті. У відповідності з програмою водопониження та водовідведення роботи в поточному році будуть продовжені.

Запитання. Хто відповідає за стан труб у підвалах та хто повинен виконувати ремонтні робити у разі їх протікання чи аварійної ситуації?

Олександр, 35 років.

Відповідь. За технічну експлуатацію систем водопостачання та водовідведення відповідають житлово-експлуатаційні підприємства. А за теплові комунікації відповідають теплопостачальні підприємства. Саме до них потрібно звертатися у разі аварії та проведення ремонтних робіт.

Запитання. Кілька років тому міська влада пообіцяла зробити об’їзну дорогу біля ринку Дикого, щоб зі Степана Бандери можна було безперешкодно потрапити на Кіквідзе. Що робиться в цьому напрямі?

Віталій, 29 років

Відповідь. На даний час розглядається пропозиція щодо облаштування об’їзної дороги в районі ринку Дикого з виїздом на вулицю Кіквідзе. Після прийняття рішення буде внесена пропозиція щодо включення його у бюджет міста.

Запитання. Біля Автоуправління на Кіквідзе облаштували автостанцію. Поруч відкрили туалет. Але люди чомусь справляють потребу за кіосками і перетворили на туалет усю навколишню територію станції.

Відповідь. З огляду на те, що за цю територію відповідає Облавтоуправління, керівництву останнього були надані приписи з приводу приведення в належний санітарний стан прилеглої до автостанції ділянки.

Запитання. Зараз на Молодіжному кладовищі безліч “безхозних” могил, які з часом перетворюються на смітники. Чи виділяються кошти на облаштування рівненських кладовищ?

Ілля, 74 роки

Відповідь. На утримання безгосподарних могил з міського бюджету виділяються кошти комунальному підприємству “Спецкомбінат - Ритуальна служба”. По мірі необхідності могили приводяться до належного стану. Питання стоїть на постійному контролі управління житлово-комунального господарства.

Запитання. Понад рік не освітлюється територія подвір’я біля будинку №28 по вул.Коновальця.

Т.Шевчук, М.Чорноус, Л.Ніколайчук та ін.

Відповідь. Доручення щодо цього питання дали відповідним службам. Проблема освітлення має бути вирішена найближчим часом.

Запитання. На подвір’ї будинку №28 по вул.Є.Коновальця самовільно встановлені гаражі, а дитячого майданчика немає. Просимо демонтувати гаражі і спорудити майданчик для дітей.

Відповідь. Керівництво ЖКП “Перспективне” попереджене щодо ліквідації самовільно встановлених металевих гаражів на прибудинкових територіях.

Запитання. Чи можна за 5-м будинком по вулиці Струтинської побудувати дитячий майданчик?

Михайло

Відповідь. Проектом бюджету передбачаються кошти на облаштування дитячих майданчиків. У 2008 році на суму 530 тисяч гривень було встановлено 17 нових дитячих майданчиків. Відповідна робота буде продовжена й у поточному році.

Запитання. Ми проживаємо на 8-му поверсі по вул.Київська 44 кв.316. 10 років поспіль протікає дах. Коли іде дощ, доводиться підставляти каструлі. З цим питанням неодноразово зверталися за допомогою до директора ЖКП “Галицьке” Хорхолюка, але ніякої допомоги не було. Тричі власноруч робили ремонт. Максимум, що отримували - 2 метри рубероїду.

Ковалець Світлана

Відповідь. ЖКП “Галицьке” при сприятливих погодних умовах виконає зазначений капремонт покрівлі. Доручено розглянути питання проведення капітального ремонту після затвердження бюджету.

Запитання. Ми, жителі Дворецької, 184А. Мало того, що в будинку не проводиться ремонт, ще й не вивозиться сміття. Полюхович нічого не робить.

Відповідь. Контейнери для збору сміття мешканців вказаного будинку розміщені на прибудинковій території житлового будинку вул.Польова,2. Сміття вивозиться згідно з графіком по мірі заповнення контейнерів.

Запитання. Пане голово, сподіваємося на Вас у вирішенні складного, небезпечного для життя рівнян, питання: уже понад 10 років обласний тубдиспансер випускає каналізаційні води в озеро, далі - в річку Устю. Тобто, не фільтрується туберкульозна паличка, а вільно випливає разом із нечистотами у міську каналізацію. Озеро, яке зробили біля лікарні, теж поглинає палички, а там поряд - житлова зона. Ми зверталися до обласної та міської СЕС зі скаргами, проте були лише відписки.

Відповідь. Для вивчення ситуації по суті звернення буде створена комісія із залученням відповідних фахівців.

Запитання. З кінця жовтня 2008 року у 4-му під’їзді Млинівської,39 не працює ліфт. Чиновники пояснюють нестачею коштів у бюджеті.

Відповідь. Ліфт не працює з технічних причин (вийшов із ладу обмежувач швидкості), але не з жовтня, а, як зазначається в звіті, з 2.12.08 року. Капітальний ремонт ліфта буде проведений відразу після затвердження бюджету.

Запитання. Курчатова, 62В - будинок майже не опалюється. Дуже холодно.

Галина Михайлівна

Відповідь. Був забитий фільтр на вводі теплоносія в будинок. Наразі він прочищений, опалення надається регулярно і в повному обсязі.

Запитання. Чи реально продовжити тролейбусну лінію до кладовища Молодіжного?

Відповідь. Програмою розвитку міського електротранспорту передбачено продовження тролейбусної лінії до кладовища Нового, район Молодіжного. У відповідності з нею дане питання буде запропоновано частково включити на фінансування з міського бюджету.

Запитання. Біля будинку на вулиці Мельника,12 розвели болото. Дороги немає. Стоїть вода сантиметрів на 40. Біля кладовища - розрито. Дорога до залізничного вокзалу у занедбаному стані.

Андрійчук Леонід, 54 роки.

Відповідь. При сприятливих погодних умовах, згідно з графіком проведення, будуть виконані роботи із благоустрою дворової території на вулиці Мельника та проведений поточний ремонт доріг в районі кладовища та залізничного вокзалу.

Запитання. Хто відповідальний за прибирання коридорів у підвалах? Нас обслуговує ПП “ВВ”, яке відмовляється навіть надавати транспорт для вивезення сміття (мешканці готові зібрати гроші на бензин). У договорі вказано, що ЖЕКи мають прибирати підвальні площі, а на ділі - відмовляються.

Вержиковський Петро

Відповідь. Прибирання повинна здійснювати відповідна обслуговуюча організація. Керівника ПП“ВВ” попереджено про забезпечення нормального санітарного стану.

Запитання. Мешканці будинку по вулиці М.Струтинської, 35 є членами товариства співвласників “Терен”, яке незаконно очолила пані Пакольчук. Збори не проводяться, а лише складаються фіктивні протоколи. Просимо: звільнити голову від обов’язків та залучити комісію на перевірку комунальних тарифів, які й досі не затвердженні.

Відповідь. Згідно з Законом України “Про об’єднання співвласників”, вищим органом управління є загальні збори мешканців. Ними ж обирається й голова. Тому пропонуємо зібрати збори, і, при необхідності, переобрати керівника. Міська влада допоможе в проведенні цього процесу. Але це внутрішня справа вашого товариства.

Запитання. Як можна вирішити проблему із залізничним переїздом біля Пересопницької? У парку організували стихійну стоянку, а все довкола перетворили на смітник.

Відповідь. Проблема залізничного переїзду по вулиці Пересопницькій буде розглянута відповідними фахівцями, із внесення конкретних пропозицій. З метою недопущення утворення стихійного сміттєзвалища у 2009 році передбачено облаштувати огорожу паркової зони в районі вулиці Пересопницької.

Запитання. Чи можна встановити додаткові сміттєві баки на вул.Басівкутській? Мешканці готові платити з власної кишені.

Володимир

Відповідь. Встановлення додаткових контейнерів можливе після закінчення угоди з КАТП-1728.

Запитання. Чи візьмуть гуртожиток (Льонокомбінатівська, 15) у комунальну власність міста?

Мешканці гуртожитку

Відповідь. З метою передачі гуртожитків ВАТ “Рівнельон” проведене їх комісійне обстеження. Перелік виявлених недоліків наданий керівництву ВАТ “Рівнельон” для їх ліквідації й приведення будинків в належний санітарно-технічний стан. Після цього буде прийматися рішення про прийняття гуртожитків у комунальну власність міста.

В середині лютого відбудеться зустріч з мешканцями зазначеного гуртожитку, де буде можливість з’ясувати на місці всі проблемні моменти.

Запитання. Чому виникає шум у стояку в будинку по вулиці Київська,17?

Бояр Антоніна Яківна

Відповідь. У вказаному будинку з метою поліпшення теплозабезпечення та гарячого водопостачання влаштовано індивідуальний тепловий пункт. Причиною періодичного шуму може бути те, що на даний час ще проводяться регулювальні роботи ІТП.

Запитання. Чи можна провести каналізацію по вул.Голубиній?

Оксана

Відповідь. Закладемо частину коштів у бюджет міста таким чином, щоб люди, які хочуть провести каналізацію власноруч, платили половину суми. Решту відшкодовували з міського бюджету. Але, якщо нахил дійсно не дозволяє цього зробити, то потрібно будувати напорну лінію або ставити септик.

Запитання. У нас холодні батареї, чи потрібно платити за послуги?

Мастикаш Ольга Василівна

Відповідь. Необхідно звернутися в теплопостачальне підприємство, проводиться комісійне обстеження. Якщо температура в квартирі менше 18 градусів, проводиться перерахунок на неякісно надані послуги.

Запитання. Тротуари у жахливому стані. Пр.Миру, 16. Лариса.

Чи можна якось облаштувати територію в районі Макарова,52?

Чи можна заасфальтувати територію біля будинків №22 та 20 по вулиці О.Дундича?

Наталя

Відповідь. Проектом бюджету на 2009 рік передбачені кошти на благоустрій дворових територій.

Запитання. Коли введуть великогабаритні автобуси?

Віктор

Відповідь. Обов’язково хочу ввести у місті великі автобуси, але це - робота не одного дня. Проблема в тому, що потрібно дочекатися, коли закінчиться ліцензія на маршрути. Призначимо нового начальника управління транспорту, залучимо спеціалістів Національного уні-верситету водного господарства та природокористування, щоб вони вивчили маршрути, зупинки, пасажиропотоки.

Запитання, які надійшли до міського голови протягом лише однієї години, ще раз підкреслили, наскільки багато потрібно зробити, щоб місто стало по-справжньому гарним, охайним та зручним для проживання. “Незабаром у Рівному буде повний порядок”, - пообіцяв мер.

Редакція “РР” і Володимир Хомко щиро вдячні усім додзвонювачам за їх запитання та ідеї, і з радістю повідомляє, що подібні “гарячі” лінії відтепер будуть проводитися наприкінці кожного місяця. Тож якщо у вас виникли проблеми, ідеї чи пропозиції, телефонуйте до редакції за телефоном 63-44-42 і не забудьте залишити свій контактний номер.

05.02.2009Підготувала Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1140

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (919)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"