| 
	№384 від 19.02.2009p. | 
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477  | 
	
 Реклама в газеті "Рівне-Ракурс" 
 
 Новини Рівне  | 
 #Без рецепта Вільний живіт і гарний настрійЩоб не мучили закрепи й як слід випорожнювався шлунок, працівниця Рівненського обласного тубдиспансеру Олена ТРОНЕВИЧ рекомендує пити чайний гриб. Про цей колись популярний, а нині чомусь невиправдано забутий напій ми знайшли ось таку інформацію. Ще в далекому минулому народи Південної та Східної Азії полюбляли чайний гриб - газований кисло-солодкий напій використовували як загальнодоступний засіб для вгамування болю в животі у разі отруєнь, розладів травлення, особливо збудників хвороб кишкової групи. Крім того, чайним грибом можна полоскати горло у разі ангіни та промивати рани. Доведено, що мікроорганізм чайного гриба - це симбіоз двох мікроорганізмів - дріжджових та оцтовокислих. У процесі бродіння утворюються молочна та оцтова кислоти, що стимулюють перистальтику кишківника. Під час спостереження виявлено, що за 5-6 діб регулярного вживання настою (по 100 мл тричі на день після їди) відбувається нормалізація випорожнень у людей, які страждали від хронічних закрепів.  А ще кисло-солодкий настій сприяє пригніченню або зменшенню болю в ділянці серця (так само як і головного болю) та нормалізації частоти серцевих скорочень. Помітно знижувався рівень холестерину в крові, а з ним і артеріальний тиск. Утім, збільшувався обсяг добового сечовиділення. А загалом люди відчувають підвищення сил, поліпшення настрою, навіть зникає тяжке безсоння. Поліфеноли, яких багато в чайному грибі, не лише забезпечують імунітет проти грибкової та бактеріальної інфекції, а й борються проти вільних радикалів, які ушкоджують клітини, пришвидшуючи старіння організму. Тому чайний гриб запобігає старості. Настій полегшить стан хворих у разі гастриту зі зниженою кислотністю. Чайний гриб добре вгамовує спрагу. Однак його не слід вживати у разі підвищеної кислотності шлунка і хворим на цукровий діабет. Механізм дії настою полягає в загальному поліпшенні обмінних процесів в організмі, він є їх біостимулятором. Склад напою: трохи цукру, оцтова, глюконова, лимонна, щавлева, піровиноградна кислоти та всі складники чаю: ферменти, вітаміни В1, В2, С, Р, РР, кофеїн, дубильні, фарбувальні і антибіотичні речовини. Позаяк хімічний склад багатший у зеленого чаю, то й готувати чайний гриб ліпше на ньому. Спосіб приготування настою простий: у скляну банку налити чай звичайної міцності, додати цукор (50-100 г на літр), тоді додати шар або ж частинку чайного гриба, накрити банку марлею у два шари і зберігати за кімнатної температури подалі від вікна і прямих сонячних променів. Охолоджену солодку переварену воду та чайну заварку додавати в нього можна окремо. Але не залишайте цукор на тілі гриба - це спричиняє опіки у вигляді темних плям. Понад те, дуже міцний чай пригнічує гриб. На 6-8 добу, залежно від концентрації цукру, гриб має найбільше виражені лікувальні властивості. 
 
 Коментарі (0): 
 
 
  | 
      
 
 
 
 
 | Лист редакторові | RSS | Передплата газети 
 | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама 
 © 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.  | 
    
      
 
 тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти:  | ||||||||||||||||||||||||||||