Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №407 від 30.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Господиням

Збережемо шматочок літа в банці

Збережемо шматочок літа в банці

Скористайтеся нашою підбіркою рецептів смачних заготовок, і вітаміни та поживні речовини літніх дарів будуть з вами протягом року.

“Ягода здоров’я” (варення-желе зі смородини)

Інгредієнти: смородина - 3 кг, цукор - 1 кг, апельсини - 3 шт., лимони - 2 шт. або лимонна кислота - 3 ч. л., ванілін - 2 пакетики, желатин - 2 пакетики по 50 г.

Спосіб приготування: ягоди помити, перебрати, засипати цукром і лишити на 6-8 годин. Апельсини та лимони помити, пропустити через м’ясорубку (разом зі шкіркою) і додати до смородини. Варення проварити 20 хв. Додати ванілін, желатин, старанно перемішати і проварити ще 1 хв. Розкласти в підготовлені банки і закатати.

Абрикосовий джем

Інгредієнти: абрикоси - 1 кг, цукор - 900 г, кислота лимонна - щіпка.

Спосіб приготування: абрикоси вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Скласти половинки в каструлю, залити водою так, щоб вона тільки покривала плоди. Варити на середньому вогні, поки абрикоси не стануть м’якими. Потім протерти через сито. Залити масу в каструлю, додати цукор і лимонну кислоту, варити 1,5 години, постійно знімаючи пінку. Гарячий джем розлити по стерилізованих банках, закрити і поставити у темне місце.

Царське варення з агрусу

Інгредієнти: агрус (великий) - 1 кг, цукор - 1 кг, листя вишні - 100 г, горілка - 50 мл, кислота лимонна - 1 ч. ложка, ваніль - 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування: агрус вимити, відрізати кінчики. Кожну ягоду надрізати збоку і видалити насіння. Скласти у великий полумисок, залити крижаною водою і поставити в прохолодне місце на 5-6 годин, після чого воду злити. Вишневе листя промити, скласти в сотейник, влити 5 склянок води, додати лимонну кислоту і на середньому вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь, дати покипіти 5 хв. Відвар процідити в каструлю. Додати у відвар цукор, поставити на вогонь і розмішувати, поки цукор повністю розчиниться. Довести сироп до кипіння, додати горілку та ваніль, перемішати. Залити киплячим сиропом ягоди агрусу, дати настоятися 15 хв. Вилити ягоди з сиропом у каструлю, довести до кипіння і проварити 10 хв. Кипляче варення розлити у пастерилізовані банки, герметично закрити.

Сире варення з чорниці

Інгредієнти: чорниці - 1 кг, цукор - 1,5 кг.

Спосіб приготування: ягоди ретельно промити й обсушити на паперових рушниках. Змішати ягоди з цукром, пропустити через м’ясорубку і розкласти у простерилізовані банки. Закрити і поставити на зберігання.

Варення з кабачків

Інгредієнти: кабачки - 1 кг, цукор - 1 кг, лимон - 2 шт.

Спосіб приготування: кабачки вимити, очистити від шкірочки і нарізати невеличкими шматками. З великих кабачків видалити насіння. Лимони вимити і нарізати невеликими шматками, скласти нарізані кабачки і лимони в широку каструлю, засипати цукром і лишити на 1 годину, потім поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння, а потім дати охолонути. Повторити цю процедуру ще раз. Розлити кипляче варення по стерильних банках. Закрити кришками.

Варення з яблук і чорної cмородини

Інгредієнти: яблука - 200 г, чорна смородина - 200 г, цукор - 400 г, вода - 250 мл.

Спосіб приготування: смородину перебрати, помити, обсушити. Яблука порізати дольками, серцевину видалити. З цукру та води приготувати сироп, додати яблука і варити 5-6 хвилин, знімаючи пінку. Потім додати смородину, обережно перемішати і трохи поварити на малому вогні до загустіння. Ще гаряче варення розлити в підготовлені банки і закатати.

30.07.2009


Переглядів: 1030

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21232)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17364)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14589)
• Допомога під час карантину [967] (14508)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14343)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14162)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14036)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14006)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14001)
• Живи до ста! [965] (13978)
• Бюджет і ми… [965] (13918)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13916)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13783)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13691)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13688)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13631)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13249)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13220)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (504)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (62)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (62)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (61)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (61)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (60)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (60)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (59)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (58)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (56)
• П’яний водій збив пішохода (54)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (54)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (53)
• Постачали наркотики до колонії (53)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (51)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"