Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Аналіз

Де справжній Яценюк?

I. Резюме Країну заполонили білборди, на яких дивакуватим чином монохромними кольорами зображений відомий нардеп, колишній спікер парламенту, а ще раніше - керівник МЗС, а ще перед тим - перший заступник голови Секретаріату президента Ющенка, на якого було покладено зв’язок з Урядом (за прем’єра Януковича), контроль за СБУ та за дотриманням прав громадян у країні. Останнє, насправді, не зовсім зрозуміло - кого він мав контролювати: чи не самого Ющенка? Між тим, для Яценюка, а мова саме про нього, це теж має значення - в його насиченій біографії мало що було випадковим. Можна тільки здогадуватися про ті невідомі широкому колу сили, які сприяли його кар’єрі…

Арсеній Яценюк, на мій погляд, ще стане предметом досліджень біографів майбутнього, звісно, якщо наступного року в нього залишиться бажання продовжити політичну діяльність. Щонайменше, його особиста кар’єра має небагато аналогів у сучасній історії України. Навіть при тому, що при зміні політичної фармації було більш ніж достатньо людей, яких за випадком долі заносило на самий верх. Яскравим прикладом є робота сторожем у приватній структурі на початку 90-х майбутнього голови Адміністрації Президента і голови ВРУ Володимира Литвина.

Віхи кар’єри Арсенія Петровича складалися не тільки під крилом провідника “моральної влади”. Перед тим, як зайняти місце зама В.Балоги (на мій погляд, ключове місце, яке згодом стало вирішальним при прийнятті рішення про його призначення у спікерське крісло - що для вперше обраного депутата не має аналогів у світі), він встиг попрацювати міністром економіки в уряді Єханурова, перед тим - першим заступником Одеського губернатора (на той час В.Цушка), куди він потрапив якраз після своєї роботи замом В.Тигіпка у Нацбанку. Останнє місце теж доволі знаменне - перша поява його імені на шпальтах газет… Нехай і з приводу замороження вкладів населення. Але згодом він став представляти себе мало не рятівником економіки країни. Сьогодні, коли сама “помаранчева революція” розглядається як певний блеф і добре спланована вистава, можна робити висновки і з іншого…

Не менш важлива і його робота міністром економіки Криму - хлопцю лише перевалило за 25 (!), що для такої посади замало, навіть за умови деякого досвіду роботи заступником голови правління банку “Аваль”. На мій погляд, у цих метаморфозах багато чого прояснюється, якщо пригадати старт його кар’єри ще у Чернівецькому періоді. Тоді фірма “ЮРЕК Лтд” працювала під крилом самого Михайла Папієва - того самого колишнього відомого есдека, а нині - соратника самого Януковича. Те, як есдеки вміло просували свої кадри - зовсім не легенди, а життєві реалії. Досить назвати тих самих П.Порошенка, В.Балогу, Н.Шуфрича з М.Папієвим і ще багато особистостей калібром поменше. Сьогодні очевидно, що Яценюк у спікерському кріслі розглядався саме як противага прем’єру. І в цьому сенсі він точно отримав згоду регіоналів - тому його можна вважати креатурою не тільки Ющенка.

Отже, можна зробити висновок, що є достатньо людей, які зацікавлені у використанні Яценюка...

ІІ. Що він наголошує

Останні промови Яценюка підозріло мало чим відрізняються від промов самого В.Ющенка, хіба що лише за манерою говорити. На 99 відсотків - та ж сама критика уряду. І ніколи - критики президента! Що він пропонує, відомо лише з тих самих білбордів:

“Україну врятує:

- нова індустріалізація

- боєздатна армія

- здорові освічені люди

- продуктивне село”.

Оскільки на перших рекламних щитах було накреслено “Арсеній”, можна припустити, що сам Яценюк і рятуватиме країну.

ІІІ. Його реальна позиція

На мій подив, позиція Яценюка за багатьма питаннями не є великим секретом. Мабуть, політтехнологи не завжди контролюють висловлення, які він дозволяє собі.

Отже, насправді Арсеній Яценюк:

1. Прибічник збільшення пенсійного віку!

Цитата: “Старіння населення є загрозою як для країни в цілому, так і для формування Пенсійного фонду зокрема. Немає іншого виходу, як змінювати пенсійний вік. Цього ніхто не хоче робити, тому що бояться. Проте це є першим і найбільш важливим кроком” (Арсеній Яценюк під час чат-конференції на сайті “Фронт змін”, 28 січня 2009 року).

Ця його позиція навіть зацікавила УНІАН: (http://unian.net/ukr/news/news-297555.html - тут і далі посилання на джерело інформації в інтернеті).

2. Автор ідеї заморожування банківських депозитів

У 2004 році Яценюк, призначений Кучмою та Януковичем виконувати обов’язки голови Нацбанку, уперше заморозив депозити вкладників (Постанова НБУ від 30 листопада 2004 року №576).

Цитата: “Я ночь просидел в интернете, пытаясь найти похожую ситуацию в мировой практике. Ничего подобного не было. Наутро я подписал распоряжение Национального банка Украины, согласно которому было запрещено досрочно выдавать депозиты”. (Арсеній Яценюк “Страна.RU”, 21.03.2007). Завдяки такому досвіду сьогодні сотні тисяч вкладників так званих проблемних банків не мають змоги повернути свої заощадження.

3. Прибічник Єдиного Економічного Простору з Росією, Казахстаном та Білорусією

Цитата: “Помните, была такая идея единого экономического пространства? Как это ни парадоксально, но я ее поддерживал. И я был последний министр экономики, который представлял группу высокого уровня в этой четверке... К сожалению, как-то всё заглохло. После этого пришел Янукович, и они так и не возобновили переговорный процесс” (Арсеній Яценюк на “Ехо Москви” 5 квітня 2009р., http://www.echo.msk.ru/programs/beseda/583282-echo/).

4. Проти реабілітації воїнів ОУН-УПА

Лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк зізнався, що не визнає вояків Української Повстанської Армії воюючою стороною в Другій Світовій війні.

Цитата: “Я не даю обіцянку законодавчо підтримати це питання”, - заявив Яценюк під час візиту у Волинь 22.04.09. (http://www.pravda.com.ua/news/2009/4/22/93637.htm).

5.Проти скасування депутатської недоторканності

Цитата: “Я був одним із найзавзятіших противників цього гасла, оскільки не вважаю скасування депутатської недоторканності ключовим пріоритетом. Таке гасло визначив штаб (блоку НУНС), але, чесно кажучи, не вважаю, що це було дуже розумно” (Арсеній Яценюк, “Україна молода”, 01.03.2008).

6. Проти газифікації сіл

Україна має згорнути програми газифікації сіл, - наголосив голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк, виступаючи на нараді представників сільських та селищних рад Криму у Сімферополі 29 січня 2008 року.

Цитата: “Газ дорожает, платежи падают. Необходимо переходить на другие источники, в том числе на электроэнергию. Мы провели в целый ряд сел газопроводы: села перестали платить” http://rian.com.ua/economy/20080129/77860421.html)

Цікаво, що цю тезу він видав відомому щотижневику “Дзеркало тижня” в інтерв’ю ще 22.10.05, де на запитання журналіста, що за такі слова перед виборами його можуть розіп’яти, відповів: “Я знаю, пусть распинают. Надо думать немного наперед. Мы тянем в глубинку газ, зная, что он подорожает. Чего таким образом достигаем? Во-первых, мы увеличиваем энергозависимость, во-вторых, наращиваем неплатежи, ведь за газ нечем будет рассчитываться”. http://www.zn.ua/1000/1030/51576/).

7. Проти сільських лікарень

Під час зустрічі з топ-менеджерами українських компаній, вже після своєї відставки з посту голови ВР, наголосив про скорочення сільських лікарень, тому що: “Сеть больниц, которая была при Советском Союзе, сегодня не соответствует реалиям. Ее нельзя обеспечить. Вместо больницы необходимо купить три “скорые помощи”, которые будут подвозить пациента до больницы при кризисе” (3 березня 2009 р.) http://www.rupor.info/news-politika/2009/03/03/jacenjuk-zakroet-vse-selskie-i-rajonnie-bolnici/).

8. Проти членства в НАТО

Яценюк відкрито заявив, що його підпис під зверненням до НАТО з проханням про надання Україні ПДЧ (так званий “лист трьох” за підписом В.Ющенка, Ю.Тимошенко, А.Яценюка) був його помилкою.

Цитата: “В любом случае, я уже больше писем на такой политкухне не подписывал - ни по Грузии, ни по всему остальному. Учиться надо на своих ошибках” (з інтерв’ю виданню “Киевские ведомости”, 18 липня 2009 р.).

9. Став на бік Росії у її конфлікті з Грузією

У своєму інтерв’ю радіо “Эхо Москвы” 11серпня 2009 Арсеній Яценюк відкрито засудив Грузію.

Цитата: “Давайте начнем с российско-грузинского конфликта. Первое - и я это не единожды констатировал, - я не поддерживаю действий президента Грузии Михаила Саакашвили” http://www.echo.msk.ru/programs/razvorot/611872-echo/).

10. Підтримав президента Росії Медвєдєва у його нападках на Україну та звинуватив Ющенка

У тому ж інтерв’ю радіо “Эхо Москвы” 11 серпня п.р., коментуючи лист Д.Медведева на адресу В.Ющенка, де російський президент допустив різкі випади в бік України, Яценюк цинічно наголосив: “Конечно, действующий президент Украины дал очень много поводов для того, чтобы считать его политику антироссийской. Но этим немедленно воспользовались наши российские партнеры”.

11. Зізнався, що є непрофесіоналом

Цитата: “Та який з мене президент? Ви подивіться, яка тут (сесійна зала Верховної Ради. - Авт.) божевільня! Я он із цим хай розберусь” (Арсеній Яценюк, 4 січня 2008 року, інтерв’ю виданню “Україна молода” http://www.expres.ua/articles/2008/01/04/22570/).

12. Спадкоємець Кучми та Ющенка

В.Ющенко: “Я не приховую своїх симпатій до Арсенія Петровича. Цю людину я знаю вже багато років. Багато чого з того, що відбувалося в його кар’єрі, було завдяки моїм рішенням. Тому що я впевнений: це перспективний, великий політик, який потрібний Україні, нації” (Віктор Ющенко в інтерв’ю журналу “Фокус”, 09.04.2009).

Леонід Кучма: “Я думаю, что у нас есть молодые политики. Мне нравится Яценюк. Он еще слишком молодой политик и делает некоторые ошибки, думая, что взял уже быка за рога. По моему мнению, у него большое будущее. Таких людей следует поддерживать и растить политическую элиту из таких, как Яценюк” (Леонід Кучма, УНІАН, 09.10.2008).

29.10.2009Микола ЛИСТОПАД


Переглядів: 768

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (959)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"