Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 26.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Розслідування

Чорний Квадрат Януковича

Двічі несудимий – двічі кандидат у Президенти

В автобіографії, поданій до Центрвиборчкому, кандидат у Президенти Віктор Янукович написав про... власну несудимість. Тим часом, у 2002 році, будучи кандидатом на нижчий, прем’єрський пост, Віктор Федорович чесно повідомляв про гріхи молодості. Причина нинішнього безпам’ятства очевидна. Днями Центр Разумкова, найавторитетніша компанія з вивчення суспільної думки, повідомила, що 58 відсотків виборців вважають, що особа, яка раніше була засуджена за карні злочини, не має права претендувати на вищий пост у державі - навіть якщо судимість “погасили” у встановленому законом порядку.

Розкручуючи скандал в “Артеці”, Партія регіонів в особі Вадима Колесніченка “скористалася” депутатським зверненням Григорія Омельченка 13.10.2009 р. у Генпрокуратуру. Яким чином непублічне звернення народного депутата в Генпрокуратуру стало надбанням громадськості, потрібно було б поцікавитися в доблесних прокурорських службистів. Адже тісні зв’язки вищого керівництва цього правоохоронного органа з Партією регіонів давно вже є секретом Полішинеля для всього українського політикуму.

Непокарані злочини Януковича

Зі значно меншим бажанням регіонали згадують (а, точніше, намагаються забути) інший запит цього ж депутата. Від 6 жовтня 2004 року. Саме тоді Григорій Омельченко з парламентської трибуни заявив на всю країну, що Віктор Федорович Янукович після двох задокументованих злочинів, за які він був заслужено покараний, був причетний і до третього злочину.

“Після закінчення терміну покарання Янукович знову вчинив важкий злочин і з групою осіб жорстоко побив і зґвалтував жінку, але відкупився від потерпілої, і кримінальна справа була закрита. У міліцейських матеріалах відзначається, що Янукович організував зграю бандитів, що орудувала в Єнакієвому, де вечорами людям було страшно виходити з під’їздів будинків. Лідер регіоналів у минулому виривав із рук жінок, ветеранів війни й праці, сумки із трьома рублями, по-живому видирав з вух дівчат сережки вартістю 10 гривень”, - розповів того дня Омельченко.

Більше того, за словами нардепа, Віктор Федорович “заробив” ще на один строк: “ …коли працював директором автопідприємства, залучався до кримінальної відповідальності за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. На той час за здійснення цього злочину Кримінальним кодексом передбачалася міра покарання - страта. Але від покарання його врятував колишній народний депутат України, льотчик-космонавт Георгій Береговий”. Як-то кажуть, скільки мотузочці не витися...

На жаль, чомусь на цей запит не відреагували ні Верховна Рада, ні Генеральна прокуратура, ні Президент України... Начебто нічого й не було. Не виступив зі спростуванням і тодішній Прем’єр-міністр України... Віктор Федорович Янукович, що побічно підтверджує вірогідність інформації від народного депутата.

“Тюремні записки” журналіста викрили губернатора Донеччини

Утім, і про перші дві “ходки” Віктора Федоровича громадськість довідалася далеко не одразу, певною мірою випадково. Могутній губернатор Донеччини на стикові XX і XXI століття й не думав афішувати свої гріхи молодості. Темні факти з його біографії виплили випадково, коли журналіста Володимира Бойка в 2002 році за серію викривальних матеріалів про корупцію в податковій міліції й прокуратурі в Донецькій області у виданні “Україна кримінальна” правоохоронці під вигаданими звинуваченнями взяли під варту. Як писав пізніше сам Бойко, “помістити в такі місця журналіста - однаково, що запустити козла в город”.

У камері репортер познайомився зі старим кримінальником Квадратом, який і повідав акулі пера про першу ходку глави Донецької обладміністрації. Про заретушовані факти з біографії губернатора журналіст розповів “Україні кримінальній” у своїх “Тюремних записках”. Реакцію Януковича на публікацію Бойко описує так: “Про те, що трапилося з Януковичем, коли йому на стіл поклали роздруківки “України кримінальної”, важко описати - працівники Донецької обладміністрації пошепки розповідали, що в такому стані ніколи не бачили Віктора Федоровича, який, за їхніми словами, начебто наказав вчинити зі мною так само, як і зі слов’янським журналістом Ігорем Александровим”. Нагадаємо, що Александрова за викривальні факти корупції в Слов’янську до смерті забили бейсбольними бітами.

Радники Віктора Федоровича вмовляли його не зачіпати Бойка. Мовляв, смерть ще одного журналіста в регіоні вдарить по репутації Януковича ще більше, ніж публікація в “Україні кримінальній”... Але крапку в цій історії помсти поставив особисто Кучма. Приїхавши в Донецьк, на зборах у Музично-драматичному театрі він сказав Януковичу: “Що, Вітя, тобі Александрова мало?” і прилюдно попередив губернатора, щоб із журналістом нічого не трапилося.

Під час спроб залякування й підкупу журналіста один із іміджмейкерів Януковича проговорився й про другий строк свого патрона. Новий факт із біографії Федоровича швидко поширився в суспільстві.

Хотілося б ще нагадати, що свій перший строк Вітя Янукович одержав 15 грудня 1967 року - за грабіж. А вдруге його засудили 8 червня 1970 року - за нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеня. Перший раз юному Віті присудили 3 роки, які він не досидів до кінця. А от другий строк - два роки - Вітя провів за ґратами від дзвінка до дзвінка.

Де собака порився

Не приховавши своє карне минуле, Янукович і його оточення спробували фальсифікувати документи про його тюремну молодість. І, зважаючи на все, вдало. Дотепер незрозумілою є ситуація з погашенням судимостей Віктора Федоровича. Соратники колишнього прем’єр-міністра стверджують, що правоохоронні органи, мовляв, “списали” йому тюремні строки, і тепер Віктор Федорович чистий з усіх боків. Про це, нібито, свідчать і документи... Але не все так просто.

Журналіст інтернет-видання “Українська пр-а-вда” Сергій Лещенко днями нагадав про те, що документи про зняття судимості з Януковича були сфальсифіковані. Із цього приводу навіть порушувалася кримінальна справа. Експертизи науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів - Управління МВС у Донецькій області й Державного центру МВС України - виявили маніпуляції в архівних справах підсудного Януковича. Зокрема, сторінки з постановами про скасування вироків Януковичу відрізнялися від інших сторінок у кримінальній справі; аркуші паперу, на яких друкувалися постанови про скасування вироків, за хімічним складом й розміром відрізнялися один від одного, підписи від імені судді Хованського, який слухав справу Януковича, були підроблені й т.п.

Нині Віктор Янукович вдруге балотується на пост глави держави. 23 жовтня Партія регіонів офіційно висунула його кандидатом у Президенти. А от чи має людина з таким небездоганним минулим моральне право претендувати на роль лідера нації - питання риторичне. Грабіж, побиття - лише подумати, який послужний список нинішнього претендента.

У будь-якій нормальній країні Європи, куди ми так відчайдушно прагнемо, людина з такою біографією навіть би не заїкнулася про свої претензії на якесь зубожіле управлінське крісло. На жаль, моральність в Україні сьогодні розмита. Корупція, брехня, бруд у політиці стали нормою. Хочеться все-таки вірити, що українці - розумний народ, який не допустить до влади аморальних людей.

Свій перший строк Янукович одержав 15 грудня 1967 року - за грабіж. А вдруге його засудили 8 червня 1970 року - за нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеня.

У будь-якій нормальній країні Європи, куди ми так відчайдушно прагнемо, людина з такою біографією навіть би не заїкнулася про свої претензії на якесь зубожіле управлінське крісло.

26.11.2009www.censor.net.ua


Переглядів: 847

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (730)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"