Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №430 від 05.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Традиції

Напередодні Різдва

Напередодні Різдва

На Святвечір має бути 12 пісних страв: кутя, вар, горох, капусняк, рибні страви, голубці, борщ, вареники, млинці, каша, пиріжки, гриби. Після вечері кутю та деякі інші страви не потрібно прибирати зі столу, а залишити для духів, які сідатимуть за Святу вечерю вдруге. Для них колись ставили також склянку води та клали чистий рушник.

Кутя буває ячмінна, пшенична чи рисова. (Рецепт традиційної куті читайте у попередньому числі “РР”). На прохання читачів даємо рецепти традиційних українських страв. Смачних та веселих свят!

Голубці під грибним соусом

Необхідні продукти: середня головка капусти (І,5 кг), 50 г сушених грибів, склянка рису, 100 г вершкового масла, 100 г маргарину, 2-3 цибулини, мелений перець, сіль. Соус: 2 склянки грибного відвару, 3/4 склянки сметани, чайна ложка борошна, сіль.

Спосіб приготування: гриби помийте в холодній воді і зваріть у трьох склянках води. Обсмажте в маргарині дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля почне рум’янитися, додайте посічені гриби, запарений рис, посоліть і поперчіть. Виріжте з головки капусти качан так, щоб не розсипалися листки, покладіть її у каструлю з окропом і варіть на малому вогні до напівготовності. Розберіть головку на окремі листки. Якщо всередині листки виявляться твердими, вкиньте їх ще раз в окріп і закип’ятіть. Коли листки охолонуть, зріжте з них прожилки. На кожен листок (великі поділіть навпіл) покладіть начинку, загорніть з обох боків і легко скрутіть у рулетик. Голубці складіть у каструлю, дно якої вистеліть капустяними листками, посоліть, залийте окропом на чверть каструлі і варіть півтори-дві години на слабкому вогні (найкраще в духовці). Страва буде особливо смачною, якщо незадовго до готовності додати півсклянки сметани.

Риба заливна

Необхідні продукти: луска (чим більше, тим краще), на 1,5 кг риби брати луску з 3 кг риби, вода - 2,5 л, цибуля - 3 шт., моркви - 1 шт., перець - 5-6 горошин, сіль, петрушка - за смаком.

Спосіб приготування: беруть свіжу рибу (короп, судак) і очищають від луски. Луску промивають у холодній воді і варять на малому вогні 30 хвилин. Відціджують і луску викидають, а у відвар кладуть сіль, перець запашний, моркву і цибулю - варити 15 хвилин, потім кладуть порізану великими шматками рибу і ще варять 7-10 хвилин. Головне - не переварити! Розкладають рибу на тарілки, посипають петрушкою, додають відварену моркву і заливають рибним бульйоном. Застигає чудово і без желатину. Холодець прозорий і смачний.

Мариновані оселедці

Необхідні продукти: на 10 оселедців - 1столову ложку цукру, 2 столові ложки гірчиці, 8 столових ложок оцту, 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку білих маринованих грибів, 2 огірки, 2 цибулини, 1/2 чайної ложки солі.

Спосіб приготування: оселедці вимочують у холодній воді, потрошать, відрізують голови, хвости і плавники. Потім промивають, знімають шкірку, вибирають кістки і, добре промивши, складають у банку. Молочко старанно розтирають з гірчицею, цукром і оцтом. До розтертої маси додають сметану, протирають її крізь сито, додають маринованих білих грибів, солі, нарізаних огірків, дрібно посіченої ріпчастої цибулі, добре перемішують, заливають цією підливою складені у банці оселедці, накривають цупким папером, добре зав’язують і ставлять у холодне місце на 4-5 годин.

05.01.2010


Переглядів: 1154

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22341)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15370)
• Допомога під час карантину [967] (15324)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15094)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14957)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14874)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14830)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14816)
• Живи до ста! [965] (14771)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14713)
• Бюджет і ми… [965] (14703)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14585)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14533)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14430)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14365)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14021)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13990)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1260)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (237)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (183)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (148)
• Пошкодив шини службового авто (142)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (140)
• Троє чоловіків вбили знайомого (139)
• Для чого наносити зубну пасту на вікна автомобілів? (138)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (138)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (130)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (129)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (129)
• В області облаштовують кулінарний хаб (126)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (125)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"