№439 від 11.03.2010p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Господиням Обрережно: небезпечний посуд!Відомо, що готувати краще вдома, аніж харчуватися фаст-фудами чи в їдальнях. Проте можна придбати найкращі продукти, оволодіти навичками заморських кухарів, і - зробити їжу майже отруйною, приготувавши в неякісному посуді. Як із усього розмаїття пропонованих товарів придбати посуд, щоб він не нашкодив нашому здоров’ю? Чи залежить якість посуду від його ціни? Адже полиці сучасних магазинів просто вгинаються від великої кількості каструль і сковорідок. Звісно, не варто купувати посуд невідомих і підозрілих виробників на ринках і в переходах. Віддайте перевагу сертифікованій продукції в серйозних магазинах і супермаркетах. Пластик До вибору такого посуду поставтеся з особливою обережністю. Відомо, що деякі сполуки, які входять до його складу, можуть завдати відчутної шкоди нашому здоров’ю. Пам’ятайте, що дуже важливо використовувати такий посуд за призначенням. Він буває: 1. Одноразовим 2. Для холодної їжі 3. Для гарячої їжі 4. Для мікрохвильових печей 5. Для нехарчових продуктів Якщо одноразовий посуд поставити в мікрохвильову піч, то він почне виділяти отруйні речовини. Не використовуйте прострочений посуд із пластику: він теж може бути дуже небезпечний для здоров’я. Метал Цей посуд не менш шкідливий. Він може виділяти хром та іони нікелю, які є отруйними речовинами. У такому посуді не можна зберігати страви з кислим смаком (наприклад, розсольник). Нержавіюча сталь Такий посуд містить нікель, який може викликати алергію. Пам’ятайте, що під час приготування страв у нержавійці можуть виділятися мідь і хром, а ваша страва набуде металічного присмаку. Не варто у нержавійці готувати овочеві та гострі страви. Особливо шкідливо використовувати каструлі з нержавіючої сталі як пароварки. Антипригарне покриття Посуд із таким покриттям виготовляється з алюмінію або сталі, і в ньому не рекомендується довго зберігати їжу. Не можна в такому посуді готувати й кислі страви. У відомий нам тефлон входить перфлюорооктанова кислота, яка є канцерогенною речовиною. Категорично не можна використовувати такий посуд, якщо антипригарний шар сильно пошкоджений. Емальований посуд Цей посуд відносно безпечний. Проте його теж не можна використовувати, якщо емаль пошкоджена. Частинки емалі можуть потрапляти в їжу, а це дуже небезпечно, та й неприємно теж. Надавайте перевагу каструлям із емаллю чорного, блакитного, синього, білого та кремового кольорів. Емаль іншого кольору може містити дуже велику кількість металу. Алюмінієвий посуд Алюмінієвий посуд може завдати найбільшої шкоди здоров’ю. При нагріванні він виділяє іони металу, а алюміній руйнується. У такому посуді не можна тушкувати і смажити овочі, варити борщ, кип’ятити молоко й готувати кислі продукти. Крім того, в алюмінієвому посуді не рекомендується зберігати воду. Найбезпечнішим для здоров’я вважається чавунний, фарфоровий, глиняний та керамічний посуд.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |