Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №801 від 16.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві факти про нугу

Цікаві факти про нугу

Слово «нуга» запозичене з французької мови і походить від слова старого провансальського «nogat», що означає «горіховий торт». А воно, у свою чергу, походить від латинського «nux», тобто «горіх».

Нугу традиційно виготовляють з цукру або меду і смажених горіхів - мигдалю, волоських або лісових горіхів, але не з арахісу. Для надання нузі різних смакових і ароматичних відтінків у виріб додають лимонну цедру, корицю, ваніль, сухофрукти, цукати, шоколад.

Нуга в нинішньому вигляді стала відомою приблизно в 9-му столітті у Греції. Разом з тим, нуга була непопулярними солодощами до 17-го століття, поки гурмани із Франції не зробили популярним це частування.

Роблять нугу так: у киплячу суміш густого цукрового сиропу і яйця додають горіхи (або ізюм, або цукати), потім виливають тісто на дошку, шаром у пару сантиметрів. Коли суміш застигне, розрізають на шматочки і обвалюють у цукровій пудрі.

Якщо у нузі не вистачає загущувача, вона не буде тягнутися, тому його повинно бути у достатній кількості. Нуга може бути м’якою і твердою, залежно від складу. Часто у неї замість яйця додають інші загущувачи-камеді.

Існує три основних типи нуги: біла, коричнева і німецька нуга. Біла нуга виробляється в основному шляхом взбивання яєчних білків, цукру, горіхів (як правило з додаванням мигдалю фісташок або фундука) і меду. Коричнева нуга виготовляється майже так само як і біла. Але, як правило, без яєчних білків, крім того в ній використовується карамельний цукор, що робить таку нугу набагато товщою, ніж біла. Нарешті, німецька нуга, що також відома як віденська - «Viennese Nougat» - зроблена тільки з цукром, шоколадом і мигдалем.

А ось нуга для шоколадних цукерок виготовляється з використанням сахарози та кукурудзяного сиропу. А також з повітряним гідролізованим білком, протеїном або желатином замість яєчних білків.

В Іспанії найпопулярніша форма нуга називається turron. Вона складається з твердих і м’яких сортів горіхів і зазвичай продається у вигляді блоків. Твердий сорт виробляється із цільним мигдалем, вміст якого становить приблизно 60% від суміші. У італійську нугу, іменовану torrone, додається велика кількість ванілі або цитрусових смаків до стандартної суміші.

Найпопулярніші цукерки (батончики) з використанням нуги в усьому світі це: Snickers, 3 Musketeers, Mars, Reese’s Fast Break, Baby Ruth bars і Reese’s Whipps.

16.03.2017


Переглядів: 1301

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21209)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14148)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14020)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (216)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (48)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (48)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (47)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (47)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (46)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (46)
• П’яний водій збив пішохода (34)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (33)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (32)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (32)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (31)
• Постачали наркотики до колонії (31)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (30)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"