Тим часом готуємо макову начинку: 250гр.маку заливаємо 0,5л крутого кип’ятку, затягуємо миску плівкою і даємо повністю охолонути. Запарюємо і 50гр.родзинок. Коли мак охолонув, мелемо його за допомогою блендера, до тих пір, поки мак не посіріє. Тоді викладаємо його у велику миску, додаємо 1ст.л.меду, 1ст.л.масла (м’якого), перемішуємо, додаємо промиті родзинки, 50гр.мелених горіхів та 1ст.л.коньяку.
Тепер 3 білки та 2ст.л.цукру збиваємо до стійких пік (спочатку збиваємо білки, а потім поступово додаємо цукор, постійно збільшуючи швидкість збивання). Білки додаємо до макової начинки, дуже акуратно пермішуємо.
Відразу ж починаємо робити рулет. Так як з цієї порції виходить один просто гігантський рулет, то краще тісто і начинку розділити навпіл.
Тісто розкачуємо так, щоб утворився прямокутник, викладаємо начинку не доходячи до країв по 5-6см. Обережно скручуємо рулет, потім відрізаємо кусок пергаменту та загортаємо в нього наш рулет так, щоб край паперу опинився з-під низу, краї теж підгортаємо під низ. Це робиться для того, щоб тісто в духовці не росло.
Те саме проробляємо і з другою частиною наших заготовок. Ставимо у духовку при 180С° на 40-45 хвилин (папір не знімаємо!!!). Рулети зарум’янилися – можна й виймати. А тепер можна просто посипати цукровою пудрою, а можна і зробити глазур: 90гр.цукрової пудри змішати з 3ст.л.гарячої води, розмішати та полити ще теплий рулет, зверху присипати маком, горіхами.
Більше цікавих рецептів та корисної інформації шукайте на сайті PIKA.RV.UA