Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №820 від 27.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Жовтень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс розваг

День варення

День варення

Полуничний джем з білим шоколадом Інгредієнти полуниця 500 г. цукор 400 г. лимонний сік 2 ст.ложки білий шоколад 50 г. ваніль

Полуницю, лимонний сік і цукор збиваємо блендером і ставимо на плиту. Варимо поки цукор не розчиниться. Далі додаємо поламаний кубиками шоколад і ваніль.

Помішуємо, щоб шоколад розчинився і рівномірно розподілився ( можна просто ще раз пробити блендером) і проварюємо 5 хв. Далі ж розливаємо по стерилізованих баночках.

Гарбузово-шоколадний джем

гарбуз 300 г.

цукор 80-120 г.

шоколад чорний 100 г.

кориця мелена 1/4 ч.ложки

Гарбуз нарізати на невеликі кубики, обов»язково промити і викласти в друшляк. Перекласти в миску, в якій будете варити джем, засипати цукром і залишити на 2-3 години.

Поставити миску на середній вогонь і варити помішуючи 40 хвилин. Не знімаючи миску з вогню, пом»яти гарбуз товкачем для пюре. Додати поламаний на шматки шоколад та корицю, постійно помішуючи, поки не розтопиться шоколад. Варити ще біля 10-15 хвилин.

Журавлинний джем з коньяком і розмарином

журавлина 600 г.

цукор 250 г.

коньяк 75 мл

розмарин

Нагріти духовку до 150оС. Покласти ягоду (якщо заморожена — не розморожувати) в форму для запікання діаметром 24 см.

Рівномірно посипати ягоди цукром.

Поставити запікатися на 30 хвилин (40 хвилин заморожену ягоду).

Дістати форму з духовки, додати гілочку розмарину, половину норми коньяку (цукор ще не весь розтане) і відправити в духовку ще на 30 хвилин.

Вимкнути духовку, накрити форму з ягодою фольгою, залишити в духовці на 20 хвилин.

Дістати з духовки, додати коньяк, акуратно перемішати і трохи остудити.

Перекласти джем в баночки. Зберігати в холодильнику.

Джем можна використовувати в якості начинки для пирогів, печива, з чаєм, а також до дичини.

Цукати з баклажанів

баклажани 1 кг

цукор 1,5 кг

вода 200 г.

гвоздика 5 шт.

бадьян 2 шт.

кориця мелена 10 г.

Баклажани очистити від шкірки:

Порізати на кубики і помістити в содовий розчин на 1 годину (1 ч.л. соди на 1 л води):

Добре промити і відварити у воді 5-6 хвилин. Далі помістити у киплячий сироп (з води і цукру), додати прянощі у марлевому мішечку і варити 40 хвилин:

Мішечок з прянощами витягнути. Відцідити від сиропу (ним добре буде просочувати бісквітні коржі -дуже запашний).

Просушити цукати на пергаментному папері протягом доби до повного підсихання.

Зберігати у холодильнику у щільно закритій баночці.

Варення з айви з горіхами і лимоном

айва (очистити від шкірки і насіння, порізати дольками) 1 кг

лимони 1 шт.

цукор 400 г.

горіхи волоські (дрібно порізати)

вода 250 мл

Розмішати воду і цукор, довести до кипіння, опустити в сироп айву, дати закипіти, варити 5 хвилин на середньому вогні.

Вимкнути вогонь, айву залишити на 10-12 годин. Так повторити ще 2 рази, варити по 5 хвилин, не більше, щоб цукор не карамелізувався.

У останню варіння додати варенні горіхи, лимон порізаний тонкими часточками з шкіркою але без насіння, проварити помішуючи 5-7 хвилин, розкласти по стерильним баночках, відразу закупорити.

Кавунові цукати

шкірки кавуна 1 кг

цукор 1,2 кг

лимони 1 шт.

цукор ванільний 10 г.

Шкірки почистити від зеленої і рожевої частин. Порізати на невеличкі шматочки. Проварити у воді 3-4 хвилини. Відцідити. Охолодити. З цукру і 1 склянки води зварити сироп. Закинути у нього кавунові шкірки і проварити 1 хвилину. Відставити і залишити на 12 годин. Через 12 годин знову закип’ятити і проварити 1 хвилину. І так робити ( ) 8 разів. Після 6 разу додати цедру і сік лимона. Останнього разу заварити з ванільним цукром. Відцідити від сиропу, обкачати у цукрі і поставити сушитися на кондитерському папері 1-2 дні. Зберігати у банках, що закриваються.

Грушеве варення з маком і ваніллю

Інгредієнти:

груші - 400 г.

цукор - 100 г.

лимонний сік - 2 ст. ложки

мак - 1 ст. ложка

ваніль - 0,5 стручка

Приготування:

Груші очистіть від серцевин і поріжте кубиками.

Засипте груші цукром, влийте 1 ложку лимонного соку, акуратно перемішайте і залиште на 1,5-2 години. Груші повинні дати сік.

Додайте в каструлю розрізаний навпіл шматочок стручка ванілі. На невеликому вогні доведіть груші до кипіння і, помішуючи, варіть 20 хвилин.

Мак обсмажте на сухій сковороді.

Половину груш перемеліть блендером, половину залиште шматочками. Всипте в груші мак, влийте другу ложку лимонного соку, поверніть каструлю і варіть ще 10 хвилин.

Розлийте варення по стерилізованим банкам. Закатайте стерилізованими кришками.

Варення з дині і банану

Інгредієнти:

1 кг. дині

2 банана

2 лимони

600 г. цукру

Приготування:

Диню очистити від шкірки і насіння і нарізати на невеликі кубики. Засипати диню цукром у мисці, і залишити на 10 годин.

Видавити сік з одного лимона і додати його до дині. Поставте миску на вогонь, доведіть до кипіння і готуйте варення з дині на повільному вогні приблизно 30 хвилин, знімаючи піну.

Другий лимон наріжте тонкими скибочками разом зі шкіркою. Банани очистить від шкірки і поріжте невеликими шматочками.

Додайте банан і лимон у варення з дині, перемішайте і продовжуйте варити, поки маса не загусне.

Готове варення з дині розкладіть до підготовлених стерильних банках і закатайте. Банки накрийте покривалом, дайте охолонути, а потім поставте в прохолодне місце для зберігання.

Яблучне желе з цедрою

Інгредієнти на 1 кг яблук:

цукор 400 г

цедра апельсина 250 г

вода 2,5 склянки

Приготування:

Яблука крупно наріжте і розваріть до м’якості. Яблука вийміть, відвар процідіть.

Доведіть відвар до кипіння, всипте дрібно нарізану апельсинову цедру і варіть її 8-10 хвилин.

Відвар настоюйте 30 хвилин, знову процідіть, всипте цукор і варіть желе до готовності.

Перед закінченням приготування додайте за смаком лимонну кислоту.

Желе розкладіть по банках. Зберігайте на холоді.

Готовність желе перевірте наступним чином: чайною ложкою зачерпніть невелику кількість гарячого сиропу, спробуйте його злити. Якщо краплі будуть утримуватися на ложці, желе готове.

Варення з м’яти -

три способи

Перший спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти:

250 г листя м’яти,

1 кг цукру,

2 лимона,

0,5 л води.

Приготування:

Листя м’яти із стеблами промити, злегка обсушити й подрібнити.

Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все скласти в каструлю і проварити 10 хвилин. Залишити на добу.

Після цього суміш віджати, настій відфільтрувати, додати до нього цукор і варити до готовності. Гаряче варення розлити в прокип’ячені банки і тут же закатати.

Другий спосіб

Час приготування: 30 хвилин + 6 год.

Інгредієнти:

400 г листя м’яти,

1 кг цукру,

1 ч. ложка лимонної кислоти,

1 склянка води.

Приготування:

М’яту вимити в холодній воді, відкинути на друшляк, акуратно промокнути рушником.

Висипаючи в каструлю, чергувати з цукром, взятим в кількості половини рецептурної норми. Зверху полити лимонною кислотою, розмішаною столовій ложці води.

Струснути, накрити кришкою і залишити на 6 годин.

Тим часом з цукру що залишився і однієї склянки води зварити сироп , зняти піну і залити їм м’яту, що пустила сік.

Через необхідних 6 годин поставити м’яту на вогонь і прокип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин. Гарячим розлити варення у стерильні банки і закатати.

Третій спосіб

Час приготування: 5 годин 30 хвилин + 1 доба

Інгредієнти:

250-300 гр. м’яти

0,5 л. води (краще взяти трохи побільше)

1-2 лимона

1 кг. цукру (якщо побільше води , то і цукру побільше)

Приготування:

Зібрані листочки м’яти разом з гілочками і стеблинками (і з квіточками), лимони, порізані разом зі шкіркою залити водою і варити 10 хвилин.

Настояти це вариво одну добу.

Через добу масу віджати, а настій процідити. Додати цукор і варити до готовності.

Варимо години дві на маленькому вогні , знімаючи пінку. Потім пізніше години через три ще проварити і розлити в банки.

У кришечку краще покласти пергамент , щоб через конденсат не з’явилася цвіль через деякий час.

М’ятне варення не тільки незвичне і дуже приємне на смак , але і корисне для здоров’я: допомагає при простудних і шлункових захворюваннях.

27.07.2017


Переглядів: 1014

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1086 від 22.09.2022p.
¤ 
Медики пояснили, чому власники собак живуть довше

Медики пояснили, чому власники собак живуть довше

Шведські вчені виявили, що власники собак на 25 % рідше вмирають від серцево-судинних захворювань або інших причин. Вчені оцінили дані 3,4 мільйона людей. У чому секрет власників собак?...

¤ 
Загубленого чотирирічного хлопчика повернули батькам

Загубленого чотирирічного хлопчика повернули батькам

Поки рідні поралися по господарству у селі Ясинець колишнього Дубровицького району, малий вирішив прогулятися. Та так захопився, що відійшов у напрямку Дубровиці на майже п’ять кілометрів....

¤ 
На Рівненщині встановлять модульні будинки, закуплені урядом Швеції

На Рівненщині встановлять модульні будинки, закуплені урядом Швеції

На Рівненщині продовжують залучати міжнародну допомогу для вирішення соціальних проблем, які є наслідками війни. Так, в області планують встановити мобільні модульні будиночки, закуплені за кошти уряду Швеції. Вони зможуть стати тимчасовим прихистком у критичних ситуаціях....

¤ 
Чи готові соціальні заклади Рівненщини до зими?

Чи готові соціальні заклади Рівненщини до зими?

Питання опалювального сезону 2022-2023 років стало одним із основних під час наради, яку ініціював голова обласної ради Андрій Карауш з директорами обласних комунальних закладів соціальної сфери. А таких на Рівненщині 12. В них проживають та отримують соціальні, медичні та психологічні послуги вразливі категорії громадян. Це здебільшого люди похилого віку та особи з різними психоневрологічними діагнозами....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16552)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14474)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12010)
• Допомога під час карантину [967] (11959)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11847)
• Живи до ста! [965] (11501)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11416)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11408)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11407)
• Бюджет і ми… [965] (11347)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11300)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11286)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11284)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11251)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11215)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11014)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10744)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10704)

ТОП-15 свіжого номера:

• Андрій Грухаль: «Рівнеоблводоканал» працює стабільно…» (1522)
• Збив на пішохідному переході жінку (213)
• Загинула на залізниці (202)
• Зіткнення двох авто: загинув водій легковика (200)
• Субсидії та пільги виплачуватиме Пенсійний фонд (199)
• На Рівненщині шукають інвесторів для розвитку Центру іпотерапії (136)
• На Рівненщині встановлять модульні будинки, закуплені урядом Швеції (124)
• Біляші (118)
• П’яний водій на смерть збив велосипедистку та втік (114)
• Загубленого чотирирічного хлопчика повернули батькам (113)
• Чи готові соціальні заклади Рівненщини до зими? (111)
• Ось чому краще прокидатися до 7 ранку, особливо людям похилого віку (111)
• Чисті і блискучі вікна надовго: (109)
• Пішохід потрапив під колеса автомобіля (109)
• 34 школи Рівненщини отримають міжнародну допомогу (102)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс