Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Жовтень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс розваг

Найкорисніша риба у світі

Найкорисніша риба у світі

Скумбрія – аристократка серед своїх побратимів, вона відноситься до блакитної породи окунеподібних. Її друга назва – макрель, однак так цю рибу прийнято називати в англомовних країнах. Взагалі до сімейства скумбрієвих входить 51 вид риб, причому у більшості з них мають важливе промислове значення. Ця риба любить тепло. Скумбрії в пошуках теплих вод постійно мігрують в Мармуровому і Чорному морях, вздовж узбережжя Америки. Її також ловлять в Японії та Австралії. Є австралійська, атлантична, японська та африканська скумбрія.

Ця риба визнана найкориснішою морською рибою, оскільки найменше з усіх видів риб насичена руттю, яка потрапляє з морської води

У скумбрії присутня величезна кількість різних вітамінів, мікро – і макроелементів.

Вона містить:

засвоюваний в 3 рази швидше, ніж яловичий, білок: в 100 грамах цієї риби міститься до половини його денної норми споживання;

жирні кислоти Омега-3, завдяки чому нормалізується рівень холестерину;

вітамін В12: завдяки його змісту на клітинному рівні підвищується споживання кисню;

вітамін А, необхідний для росту і регенерації шкіри і слизових оболонок;

риб’ячий жир: він розширює кровоносні судини серцевого м’яза, що викликає скорочення утворення тромбів у кровоносних судинах;

фосфор, зміцнює кістки і зуби;

сірку, яка допомагає боротися зі шкідливими бактеріями;

цинк: він необхідний для функціонування кожної клітини в організмі;

марганець, виявляє вплив на розвиток скелета;

калій, якого потребують м’які тканини;

натрій для підтримки в клітинах організму водно-сольового балансу;

нікотинову кислоту та вітамін D для зміцнення кісток і нервової системи;

селен, необхідний для нормального функціонування імунної системи.

Калорійність скумбрії

Незважаючи на жирність, калорійність скумбрії невисока: у 100 грамах продукту міститься близько 200 калорій. Навесні жирність цієї риби низька (близько 3%), тільки восени вона доходить до 30% від ваги тіла риби, тому осіння жирна скумбрія – відмінний джерело Омега-3 жирних кислот і вітамінів: групи D і B 12.

Користь скумбрії

Завдяки такій величезної кількості корисних речовин прийом в їжу скумбрії сприяє:

збільшенню захисних сил організму;

зниження ризику виникнення онкологічних захворювань;

поліпшенню зору;

зниження головного болю, болю при артриті і артрозі;

перешкоді утворення холестеринових бляшок;

насичення кровообігу серця і мозку;

поліпшенню пам’яті;

послаблення псоріазу;

регулювання обміну речовин і рівня гормонів;

скорочення вмісту канцерогенів;

Корисна скумбрія:

- майбутнім матерям і годуючим жінкам – для харчування плода і підтримки лактації;

- підліткам – для нормального формування внутрішніх органів;

- маленьким дітям, для рівномірного розвитку мозку і організму загалом.

Також помічена її користь для профілактики атеросклерозу, її потрібно вживати хворим на цукровий діабет і людям похилого віку.

Вживання в їжу жирної риби оберігає від астми: люди з низьким вмістом магнію більш схильні її нападів. Люди, які часто вживають скумбрію, менше відчувають депресію.

Шкода скумбрії і протипоказання

Шкода від скумбрії може виражатися у виникненні алергічних реакцій і з’являтися при індивідуальній непереносимості риби і морепродуктів.

Скумбрія в копченому або солоному вигляді може завдати шкоди тим, хто страждає гіпертонією, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки.

Користь і шкода скумбрії – тонка межа: в цілому скумбрія може завдати шкоди здоров’ю тільки тоді, коли її вживають у великих кількостях, однак при збалансованому харчуванні вона – незамінне джерело вітамінів і корисних речовин.

Запікаємо скумбрію з овочами у фользі

4 скумбрії;

150 грамів твердого сиру;

3 морквини;

4 цибулини;

3 столові ложки майонезу;

3 столові ложки сметани;

зелень кропу і петрушки;

сіль, олія.

Приготування:

Скумбрію розморозити, почистити і помити. Розділити на філе, видалити кісточки і порізати на великі шматки.

Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями або півкільцями.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці або порізати кружечками.

На розігріту сковорідку з олією викласти цибулю і підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і ще смажити на маленькому вогні близько 10 хвилин.

Зелень кропу і петрушки промити, просушити і дрібно порізати.

Твердий сир натерти на крупній тертці.

В окремій посудині перемішати натертий твердий сир зі сметаною, майонезом, декількома ложками води і зеленню. Посолити до смаку.

Форму для запікання застелити фольгою і викласти спершу шар смаженої цибулі з морквою, поверх овочів – шматки скумбрії, і все це залити сирною масою.

Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку.

Запікати 30 хвилин при температурі 180º, а потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Скумбрія у білому вині з помідорами

4 тушки скумбрії

4 помідори

1 головка часнику

свіжа зелень петрушки

1 склянка білого сухого вина

¼ лимона

соняшникова олія для змащування

сіль, перець до смаку.

Приготування:

Скумбрію випатрати, помити, посолити, збризнути соком з четвертинки лимона, залишити на 30 хв. маринуватися.

Очистити і дрібно порізати часник. Посікти петрушку.

Помідори помити, розрізати навпіл, ложкою вибрати трішки м’якоті, щоб утворилися маленькі заглибинки. У ці ямки покласти по щіпці подрібненого часнику.

Викласти цілі тушки скумбрії у глибоке деко, щедро змащене олією. Між рибинами порозкладати половинки помідорів з часником.

Посолити, поперчити, полити білим вином і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.

Подавати рибу разом із помідорами, посипавши страву посіченою петрушкою.

01.02.2018


Переглядів: 1460

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1087 від 30.09.2022p.
¤ 
Зіткнення двох авто:

Зіткнення двох авто:

травмувався водій легковика

Автопригода сталася 25 вересня близько восьмої ранку на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Підлужжя Дубенського району....

¤ 
На Сарненщині оперативники викрили «закладчика»

На Сарненщині оперативники викрили «закладчика»

Крім того, поліцейські задокументували і його «клієнта». Слідчі ВП № 1 (м. Дубровиця) наркотичні речовини вилучили та розпочали досудове розслідування....

¤ 
У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

Високотехнологічний цех з інкубації яєць використовує у своїй роботі ТОВ «Хайчікен», що у Гощі. Потужність одноразової закладки в 57 тисяч яєць. Для цього придбали обладнання бельгійського виробництва....

¤ 

Оновлено схеми вакцинації проти COVID-19!

Віднедавна інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин....

¤ 
Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води

Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води

Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» ретельно контролює якість питної води централізованої системи водопостачання на всіх етапах її водопідготовки та на виході з очисних водопровідних споруд....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16565)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14477)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12015)
• Допомога під час карантину [967] (11961)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11849)
• Живи до ста! [965] (11505)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11418)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11412)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11412)
• Бюджет і ми… [965] (11350)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11304)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11288)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11288)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11256)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11217)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11017)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10745)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10706)

ТОП-15 свіжого номера:

• Восьмий пішов… (430)
• Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води (102)
• Оновлено схеми вакцинації проти COVID-19! (84)
• Які речі на кухні ви, скоріше за все, зберігаєте неправильно? (82)
• Стожки (81)
• На Сарненщині оперативники викрили «закладчика» (75)
• У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму (73)
• Зіткнення двох авто: (67)
• Лайфхаки з рисом, які до їжі не мають ніякого відношення (63)
• Як прибрати мішки під очима за 5 хвилин: (61)
• Не викидайте чорнобривці – вони допоможуть підготувати грядки до нового сезону (60)
• 8 продуктів, які дають більше енергії, ніж кава (58)
• Названа найкорисніша для здоров’я ягода вересня (55)
• Просте доповнення дієти волоськими горіхами призводить до довголіття (54)
• Чому у жінки виникає непереборне бажання з’їсти кисломолочного сиру? (53)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс