Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс мандрівника

Найдивніші музеї з усього світу, відвідування яких не входить у плани нормальної людини

Найдивніші музеї з усього світу, відвідування яких не входить у плани нормальної людини

У більшості людей слово “музей” викликає цілком певну асоціацію – це місце, в якому представлені найрізноманітніші цікаві експонати: побутові предмети, історичні документи, технічні винаходи або твори мистецтв. Однак у світі існують і ті музеї, які не вписуються в загальну картину. Ми представляємо 25 найдивніших музеїв з усього світу, відвідування яких не входить у плани нормальної людини.

Музей водопровідної води в Пекіні, Китай

Експозиція пекінського музею водопровідної води, що складається з 130 різних експонатів, присвячена історії розвитку водопроводу в Китаї. У музеї також знаходяться старовинні рекламні плакати, що рекламують водопровідну воду. Справа в тому, що під час появи водопроводу китайці не довіряли цій «чужорідній воді» і відмовлялися її використовувати. Щоб акцентувати увагу на важливості і незамінності води в житті, музей побудували на місці першої водоочисної установки в Китаї.

Музей поганого мистецтва в Дедхемі, США

Головною метою музею поганого мистецтва, розташованого в американському штаті Массачусетс, є демонстрація тих робіт художників, які не були оцінені в жодному іншому музеї світу. Його постійна експозиція включає в себе близько 500 творів мистецтва, «занадто поганого, щоб бути проігнорованим», але зважаючи  на обмежену площу одночасно може бути показано лише 30-40 примірників. Цікаво, що незважаючи на свою дивну спрямованість, музей поганого мистецтва в Дедхемі знайшов величезну популярність, будучи згаданим в сотнях публікацій по всьому світу.

Музей собачих нашийників в Кенті, Великобританія

Оригінальний музей, в якому зібрана колекція старовинних собачих нашийників XV-XVII ст, розташований у замку Лідс англійського графства Кент. У XV-XVI ст були дуже популярні залізні нашийники з гострими шипами, які захищали горло собак в сутичках з вовками, кабанами і ведмедями. Але через сторіччя страхітливі аксесуари з шипами поступилися місцем достатньо сучасним шкіряним нашийникам. Все це можна простежити, побачивши одну з колекцій британського музею, який щорічно відвідує понад півмільйона відвідувачів.

Музей газонокосарок в Саутпорті, Великобританія

Колекція музею, розташованого на півночі графства Мерсісайд, налічує понад трьохсот різних експонатів пристосувань для саду та машин від простого тріммера до сучасних газонокосарок, найстарішим з яких вже понад двісті років. Серед них, наприклад, можна зустріти найпершу газонокосарку, історія якої не менш цікава, ніж сам експонат. Є в музеї і перший у світі робот для підстригання газонів, що працює на сонячних батареях, і механізовані помічники по догляду за галявинами, які були подаровані принцесі Діані і принцу Чарльзу.

Музей волосся в Аваносі, Туреччина

Музей волосся в Аваносі – це розташоване під магазином глиняного посуду Геліпа неймовірно страшне сховище, яке заповнене зразками волосся 16 тисяч жінок. Стіни, стеля, і інші поверхні, крім підлоги, покриті локонами жіночого волосся і паперовими листками з адресами жінок на них. Одна з легенд говорить, що музей був створений більше 30 років тому, коли коханка Геліпа повинна була покинути Аванос і побажала залишити щось, що нагадує про неї. Тоді їй в голову прийшла ідея відрізати пасмо волосся і віддати гончарю. З тих пір практично всі жінки, які відвідують це місце, залишали йому частину волосся і свою адресу.

Музей хліба в Ульмі, Німеччина

Перший у світі музей, присвячений хлібові, був відкритий в одному з колишніх комор фабриканта Віллі Ейслі в німецькому місті Ульм в 1955 році. У музейній колекції зібрано понад 18 тисяч експонатів, що розповідають про історію вирощування зерна, про вдосконалення знарядь праці землеробів і пекарів, а також про важливість і значення хліба в історії людства. На двох поверхах музею знаходяться дві постійні експозиції: «Від зерна до хліба» і «Людина і хліб». Крім виставкових залів в структуру музею хліба також входить спеціальна бібліотека з 4 тисячами книг, присвячених найпопулярнішому виробу з борошна.

Музей сільничок і перечниць в Гетлінбурзі, США

Невеликий музей, розташований в американському штаті Теннесі, прославився на весь світ завдяки величезній виставці з 22 тисяч сільничок і перечниць різних форм і кольорів. Все це особисто належить американці Андреа Лудда, що збирала свою колекцію протягом двадцяти з гаком років. У музеї можна як просто насолодитися незвичайною виставкою, так і придбати щось собі на пам’ять.

Музей антропології та етнографії Кунсткамера в Санкт-Петербурзі, Росія

Заснований імператором Петром Кунсткамера в Санкт-Петербурзі вважається першим музеєм Росії. У ньому зберігається понад мільйон предметів, які раніше використовувалися в наукових цілях, а нині виступають у ролі експонатів. Сьогодні Кунсткамера – це виключно музей людських мутацій і каліцтв, відвідувачі якого можуть на власні очі ознайомитися з неймовірними метаморфозами і відхиленнями людської фізіології. Варто відзначити, що крім так званої «виставки виродків», Кунсткамера славиться численними експонатами та предметами старовини, що розповідають про історичне минуле багатьох народів світу.

Міжнародний музей криптозоології в Портленді, США

Криптозоологія – це наука, що досліджує дивні, маловідомі або невідомі живі істоти. Міжнародний Музей, присвячений цій науці, розташований на південному сході США. У його стінах відвідувачі можуть зустрітися з практично живими сніговою людиною Йеті, з Лохнесським чудовиськом, з дияволом з Джерсі і рогатими зайцями, бродящими по землі або плаваючими під водою донині. У музеї також зібрані малюнки, скульптури, і залишки інших химерних істот, які на думку криптозоологів, населяли планету Землю з доісторичних часів. Музей в Портленді неймовірно популярний як серед дітей, що люблять “монстрів”, так і серед науковців, які проявляють професійний інтерес.

Музей локшини швидкого приготування імені Андо Мамафуку в Осаці, Японія

Музей локшини швидкого приготування імені Момофуку Андо знаходиться в японській префектурі Осака. Виставка такого незвичайного музею присвячена історії локшини швидкого приготування, біографії її творця Момофуку Андо і компанії Nissin Foods, яка виробляє локшину по всьому світу. На виставці присутня велика кількість інтерактивних експонатів – наприклад, відвідувачі музею зможуть розрізати локшину з тіста, створити стакан для локшини на свій смак, відвідати майстер-клас з приготування спеціального тіста і навіть приготувати власну локшину з якимись інгредієнтами на музейній фабриці My Cup Noodle Factory. При музеї є власні магазин, кіоски і невелике кафе з видом на зимовий сад.

Медичний музей Сірірай (музей у смерті) в Бангкоці, Таїланд

У медичному музеї в Бангкоці представлена ​​історія сучасної медицини Таїланду. Всі експонати розділені на 6 постійних і одну тимчасову експозицію. У виставкових залах представлені такі тематичні розділи як анатомія, вроджені аномалії, патології, судова медицина, тайська традиційна медицина і токсикологія. Музей смерті містить величезну колекцію унікальних медичних випадків, які здатні вразити не тільки професіоналів, а й людей далеких від медицини. Вагітним, дітям і особливо вразливим натурам відвідування цього музею вкрай небажано, тому що багато експонатів здатні по-справжньому шокувати.

Міжнародний зал слави клоунів у Барабу, США

Міжнародний зал слави клоунів, розташований в штаті Вісконсін, віддає шану всім представникам цієї професії. У колекції музею представлені предмети клоунського побуту, професійні атрибути, фото- та відео-матеріали, присвячені життю великих майстрів гротеску і буфонади.

Музей Невиліковної краси в Мелакке, Малайзія

Більшість людей, особливо представниць прекрасної половини людства, хоча б зрідка замислюється про вічну молодість і красу. Незвичайний музей в Малайзії розповідає про численні методи стати красивішим, до яких вдавалися і вдаються люди за всю історію людства. У ньому представлені переважно скульптури і графічні зображення людей, які обрали той чи інший шлях досягнення вічної краси – від ритуальних “аксесуарів” древніх племен до різної косметики.

Міжнародний музей туалетів Салаб

в Нью Делі, Індія

Дуже незвичайний музей туалетів Салаб в Нью Делі був створений індійським доктором Біндестваром Патакі, що присвятили все своє життя вивченню питань утилізації відходів та отримання альтернативного палива з екскрементів. У його музеї зібрано кілька тисяч експонатів – унітазів, пісуарів, туалетного паперу і т.д. Найстаріший з них датується 3000 роком до н.е. Варто відзначити, що для посилення ефекту в деяких залах застосовують спеціальні хімікати, що передають «природний аромат» туалету. Крім розважальної мети, музей переслідує ще й освітню, спрямовану на комплексне поліпшення вкрай несприятливої санітарної ситуації у великих індійських містах.

Музей паразитології Мегуро в Токіо, Японія

Музей паразитології в столиці Японії був заснований доктором Сатуро Камегаї 60 років тому, незабаром після війни, коли епідемії та хвороби наносили японському населенню шкоду, порівнянну з наслідками військових дій. На сьогодні музей в Мегуро вважається єдиним у світі, присвячений істотам, які живуть всередині людини . Музейна колекція складається з 45 тисяч паразитів. Деякі з них «у всій красі» демонструються на дисплеях у двоповерховому виставковому залі. Головним і найбільш жахливим експонатом музею вважається 9-метровий черв’як, що мешкав в одній японській дівчині.

01.03.2018


Переглядів: 2333

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21184)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (500)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"