Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №895 від 10.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Лютий 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Корисні поради на кухні господиням

Корисні поради на кухні господиням

Розморожуючи м’ясо, можна полити його невеликою кількістю столового 9% оцту (всього декілька крапель). Оцет значно прискорить процес розморожування і зробить м’ясо ніжнішим.

Якщо в хлібниці з’явився неприємний запах влежаного хліба, потрібно протерти внутрішні стінки хлібниці столовим 9% оцтом.

Для того, щоб видалити дуже товстий і жирний нагар зі сковорідки легко і просто, рекомендується залити її водою, додати соду і поставити сковорідку на повільний вогонь кип’ятити. Тепер в воду необхідно додати трохи силікатного канцелярського клею і залишити так кипіти 2-3 години. В процесі клей перетвориться в пластівці, це нормальна реакція. Після закінчення зазначеного часу залишиться лише протерти нагар губкою, після чого промити сковорідку стандартним способом.

Крейда, обгорнута марлею при зберіганні разом зі столовим сріблом, допоможе захистити його від потемніння.

Кулька з алюмінієвої фольги замість губки видалить сухі плями зі скляного посуду.

Щоб кухонні ножі довго залишалися гострими і швидко не тупилися, необхідно їх мити тільки холодною водою, а чистити тільки дрібною наждачкою, перед процесом заточування опускаючи ножі на 30 хвилин у слабкий розчин звичайної кухонної солі.

Щоб молоко довше збереглося і не скисало, додайте відразу ж при відкритті упаковки в нього всього дрібку солі. З сіллю ваше улюблене молоко буде набагато довше залишатися свіжим.

Підгорів улюблений рис або плов? Покладіть зверху на нього хвилинок на 15-20 шматочок білого хліба. Хліб забере з страви горілий присмак, а при подачі страви на стіл, просто не відшкрібайте в тарілку пригорілий рис з дна каструлі або сковорідки.

Солоні огірки будуть зберігатися довше і стануть ще смачніше, якщо в розсіл з солоними огірками додати трохи сухої гірчиці.

Шкаралупу від варених на круто яєць можна використовувати в самих різних цілях, наприклад, з їх допомогою почистити вузькі вази та пляшки. Для цього потрібно покласти в вазу або пляшку подрібнену яєчну шкаралупу, додати трохи стандартного засобу для миття посуду і води і, прикривши долонею шийку, потрясти вазу.

Смажена риба буде ще смачніше, якщо перед приготуванням потримати її хвилин так 10 в молоці, після чого обваляти, як зазвичай, в борошні і смажити на сковорідці в киплячій олії.

Аромат лимона буде відчуватися сильніше, якщо обдати його окропом.

Перед нарізуванням гострого перцю чилі, змастіть руки рослинною олією. Рослинна олія не дасть гострий перцевій олії вбратися в вашу шкіру.

Помідори будуть завжди під рукою, якщо їх перекрутити в блендері або м’ясорубці, скласти в формочки для льоду і заморозити в морозилці. Обов’язково перед цим слід зняти з помідорів шкірку. Заморожені перекручені помідори можна використовувати при приготуванні різних страв: борщу, супів, соусів.

Варити сосиски зручно, якщо з обох кінців їх трохи, на 1 см надрізати навхрест. Таким чином при варінні оболонка трісне і її можна буде зняти набагато простіше і легше.

Щоб не плакати при нарізанні цибулі, треба покласти її на деякий час в морозилку.

Щоб часник швидше почистити, його потрібно покласти на 5 хвилин у теплу воду або на 15 секунд у мікрохвильову.

Яйця будуть краще чиститися, якщо у воду в якій вони варяться додати кілька капель оцту.

Щоб вберегти яйця від лопання під час варіння, можна проткнути голкою з тупого кінця шкарлупу.

Лимон може дати більше соку, ніж виходить щоразу вачавити. Варто покласти його до мікрохвильової печі на 20 секунд. Потім прижимаючі, покачати рукою по дошці.

М’ясо матиме гарну золотаву скоринку, якщо перед смаження посипати його цукровою пудрою.

Твердий сир довше залишиться свіжим, якщо загорнути його спочатку у папір для випічки, а потім - у плівку.

Щоб при нарізанні сир не прилипав до ножа, треба в процесі опускати інструмент у гарячу воду.

Якщо додати у сметану трохи молока, вона не згорнеться у гярячих підливах чи соусах.

Щоб бульйон був прозорий, треба до нього додати лід і довести до кипіння.

Щоб овочі не втратили свій смак, курячий бульйон не можна приправляти спеціями.

Заморожену рибу краще до кінця не розморожувати. Так вона вийде соковитішою.

10.01.2019


Переглядів: 1468

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1102 від 26.01.2023p.
¤ 
Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск?

Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск?

В наш час дістати можна будь-яку інформацію, зробивши лише запит в пошуковій системі. Люди до цього вдаються, коли хочуть прояснити для себе якесь питання, коли хочуть в ньому розібратися....

¤ 
Потрійна ДТП зі смертельним наслідком

Потрійна ДТП зі смертельним наслідком

Автопригода сталася 18 січня близько 17:10 у селі Тара­канів Дубенського району на трасі «Київ-Чоп»....

¤ 
На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США

На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США

Інвестори продовжують обирати Рівненщину. Торгово-виробнича група «Текстиль-Контакт» планує створити в обласному центрі швейне виробництво....

¤ 
«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

«Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль

Немає такого тижня, щоб поблизу Рівненської АЕС не проходили навчання. Підхід до самої оборони міста Вараш докорінно змінено: воно розбите на сектори, де кожен розуміє що робити. А зброї та особового складу там зараз в рази більше, ніж раніше, розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для інформаційного агентства «Главком»....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (17512)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (15027)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12510)
• Допомога під час карантину [967] (12460)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12360)
• Живи до ста! [965] (12014)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11976)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11962)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11940)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11910)
• Бюджет і ми… [965] (11820)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11811)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11799)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11787)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11768)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11540)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (11268)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (11254)

ТОП-15 свіжого номера:

• В області на одне робоче місце претендує дев’ять безробітних (527)
• «Підхід до оборони Вараша докорінно змінено. Я зараз спокійний за атомну станцію», – Віталій Коваль (510)
• Домашній засіб, який легко впорається з липким жирним нальотом на кухонній плиті і витяжці (243)
• Що забороняється робити, якщо у вас підвищився артеріальний тиск? (202)
• На Рівненщині створюють швейне виробництво, яке експортуватиме одяг до Європи та США (173)
• Потрійна ДТП зі смертельним наслідком (168)
• Будинок заполонить щастя і гармонія, якщо в ньому зростатиме алое (168)
• Тостовий хліб на печеній картоплі (166)
• Як продовжити термін служби двірників на автомобілі? (163)
• Простий трюк, завдяки якому в’яла морква стане знову хрусткою (140)
• Зневоднення у дитини: (138)
• Навіщо досвідчені дачники поливають розсаду аспірином: (138)
• Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день (136)
• На Рівненщині викрили підпільну діяльність гральних закладів (133)
• Споживання яких трьох фруктів сприяє поліпшенню якості сну вночі? (133)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс