№488 від 17.02.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Галузь Хліб подорожчає?Яка сьогодні ситуація з хлібом? Чи є проблеми у виробників із сировиною, чи варто готуватися до підвищення цін на хлібні вироби? Відповідає директор ТзОВ “Хлібодар” (ТМ “Рум’янець”) Микола ЗАГРИВИЙ. - Миколо Миколайовичу, чи є зараз у виробників хлібобулочних виробів проблеми із сировиною? - З доставкою та з виробництвом проблем немає. Є питання із ціною: у зв’язку з тим, що на ціну впливає багато різних факторів сьогодення, вона росте, і це вже контролюється і регулюється державними органами. Звичайно, на наш хліб впливає цілий ряд критеріїв, насамперед - сировина. Останнім часом борошномельні підприємства повідомляють про подорожчання, передусім через відсутність зерна на ринку, яке переробляється у борошно. Це сприяє підвищенню собівартості виробів. - А чи є зараз певні дотації від держави? - По-перше, з вересня по грудень 2010 року держава не дотувала коштами, вона давала борошно аграрного фонду, яке було дешевше на 30-40% від ринкової вартості. Таким чином у нас була можливість користуватися дешевим борошном. По-друге, держава себе забезпечила стабільними цінами взагалі на весь асортимент хліба. Сьогодні ця програма припинилася, проте аграрний фонд обіцяє, що вона ще буде застосована у поточному році. - Тобто зараз, поки програма не діє, підвищення цін можливе? - Воно не просто можливе, воно вже не за горами. Виробники не можуть працювати собі у збиток. - У Рівному обсяги споживання хліба не зменшилися? - Ні. Навпаки, зараз ми акцентуємо на тому, аби збільшити обсяг реалізації хліба саме по Рівному та області й багато приділяємо уваги якості продажу через власний відділ збуту. Відтак, ми тільки збільшуємо обсяги за рахунок відкриття нових точок, маркетингових заходів тощо. Якщо порівняти січень 2010-го і січень поточного року, то обсяги продажу зросли приблизно на 10%. - Є практика, коли виробники залишають ціну на свій хліб незмінною, а зменшують його вагу. Як ви ставитеся до цього? - Звичайно, негативно. Адже на кожний вид хліба є рецептура і ДГСТами визначена певна вага, яка обов’язково повинна відповідати нормативам. - Чи правда, що у Рівному є багато тіньових виробників? Така статистика є. Я нещодавно спілкувався з представниками влади і ті запевнили, що до “чорних пекарів”, які демпінгують ціни на хліб, будуть вжиті необхідні заходи. Адже вони знищують той легальний бізнес, який ведуть великі виробники.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |