Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Березень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
Квітень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
| | | |
|
Новини Рівне
|
|
#Нешкідливі поради Замість м’яса їжте квасолю
Білкові речовини, які містяться у квасолі, за хімічним складом та біологічною цінністю подібні до білків тваринного походження. Вуглеводи квасолі - це цукристі сполуки (глюкоза, фруктоза, сахароза, крохмаль та клітковина), у ній чимало органічних кислот (яблучна, лимонна, малонова), каротину та вітамінів С, В1, В2, В6, РР. Квасолю вважають цінним джерелом вітаміну Е, який регулює обмін жирів, білків та нуклеїнових кислот. До того ж це справжня комора мінеральних сполук. Серед них - калій, фосфор, цинк, залізо, мідь, нікель, кобальт, кремній. За вмістом міді і цинку квасоля переважає більшість овочів (цинк бере участь у синтезі деяких ферментів, інсуліну та гормонів). У стиглому насінні квасолі виявлено у значній кількості білок (20-30%), вуглеводи (50-60 %), жири (до 3,6 %). З’їдаючи по 50 г квасолі щоденно, можна наполовину знизити ризик виникнення раку молочної залози. Фолієва кислота, що є в овочі, захищає від раку легень і від раку внутрішніх жіночих органів.
Квасоля підсилює секрецію шлункового соку, і страви з неї призначають для дієтичного харчування тим, у кого гастрит зі зниженою кислотністю. Її можна споживати людям із запальними захворюваннями нирок та сечового міхура, сечокам’яною хворобою, хронічними ревматичними артритами та подагрою, жировим переродженням печінки.
У народній медицині лушпинням квасолі, яке заготовляють, коли воно свіже, не підсохле, лікують цукровий діабет. Воно містить аргінін, аспарагін, бетаїн, геміцелюлозу (45-50%), лейцин, тирозин, триптофан, холін. У разі цукрового діабету рекомендують збір: 3 ст. л. суміші стручків квасолі, листя чорниці та дрібно порізаної вівсяної соломи (кожного компонента по 2 частини), взятих на 1 частину лляного насіння, кип’ятять 20 хв. у 3 склянках води. П’ють відвар по 3 ст. л. тричі на день.
(Початок. Продовження читайте у наступному числі РР)
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1216 від 16.04.2025p. |
|