За 6 місяців поточного року зареєстровано 273 випадки ГКІ проти 210 за 6 місяців минулого. Серед хворих - 167 дітей, 136 з яких не відвідують дитячі організовані колективи. Найбільша захворюваність ГКІ у віковій групі 0-2 років - 117 випадків. Серед дорослих - 44 випадки серед домогосподарок та пенсіонерів, які здебільшого купують недоброякісні харчові продукти на ринках.
Найбільш розповсюдженими факторами передачі, причинами виникнення ГКІ є споживання немитих овочів і фруктів, недоброякісних молочних та м’ясних продуктів.
Основними причинами захворювання є недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах та без належного температурного режиму.
Спеціалісти ДЗ “Рівненської міської СЕС”, щоб не допустити групових захворювань, спалахів ГКІ в організованих дитячих колективах, на об’єктах торгівлі та громадського харчування серед населення проводять щоденні оперативні профілактичні та протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації цих осередків, посилену санітарно-освітню роботу серед населення.