|
№510 від 21.07.2011p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Без рецепта Лікування чорною смородиноюВ Україні чорна смородина виростала здавна. Через різкі запахи колишні люди її не збирали, вважали, що ягода отруйна і назвали її смородиною (смород, поганий запах). Лише у сімнадцятому сторіччі її стали використовувати в народній медицині та вживати в їжу. З тих часів вона є однією з найбільш цінних ягідних культур. Особливістю смородини є багатий вміст у ній різноманітних вітамінів. У народній медицині ягоди та листя смородини використовують при лікуванні хронічного гастриту і ентероколіту, анемії, цукрового діабету, захворювань печінки; ароматний чай із листя смородини має потогінну дію, сприяє виведенню з організму пуринових речовин, сечової кислоти, тому рекомендується при подагрі, ревматизмі та сечокам’яній хворобі. Листя смородини використовують при лікуванні остеохондрозу, екземи, фурункульозу, дерматитах, циститах та інших захворюваннях. Ягоди смородини в сучасній медицині рекомендують при нестачі вітаміну С, їх також застосовують при інфекційних захворюваннях - грипі, ангіні, дизентерії та ін. Свіжий сік смородини рекомендують при виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, гастриті з пониженою кислотністю. В ягодах і соках приготованих з них дуже сприятливе співвідношення калію та натрію. Їх рекомендують приймати при захворюваннях серця, печінки, жовчного міхура, нирок, кишківника та при ожирінні. Хворі на гіпертонію щоденно перед їдою з’їдають 80-100 г свіжих ягід смородини. Протипокази Та з цією ягодою не все так просто. Вона протипоказана при остеопорозі (ламкості кісток). У разі діагнозу остеопенія рекомендується дотримуватися таких положень: 1. Проводити адекватну терапію основного захворювання з вилученням, якщо це можливо, препаратів із потенційними остеопоротичними властивостями. Скоригувати харчовий раціон дитини відповідно до вікових потреб, дієтичних обмежень згідно з основним захворюванням; уживати продукти, багаті на кальцій, вітамін D. 2. Вилучити з раціону харчові продукти (газовані напої, каву, чай тощо), що містять кофеїн, або обмежити їх уживання (аґрус, шпинат, смородина, ревінь, щавель та ін.), оскільки вони сприяють виведенню з організму кальцію.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||