Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №546 від 05.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#До столу

Секрети приготування смачної паски

Секрети приготування смачної паски

Продукти Сир - 1,5 кг, цукор-пісок - 500 г, яйця - 5 штук, масло вершкове несолене - 500 г, сметана - 200 г, ваніль - 1 пакетик, родзинки світлі - 200 г, мигдаль чи волоський горіх - 100 г (за смаком), цедра одного лимона.

Підготовка

СЕКРЕТ ПЕРШИЙ. Сир має бути тільки дуже свіжий, домашній і добре відтиснутий. Його можна приготувати й самим. Для цього треба взяти в рівних частинах молоко й кефір, молоко довести до кипіння та вилити у нього кефір. Дати вистигнути, перекласти в марлеві торбинки (шар марлі - подвійний), підвісити над раковиною не менше ніж на добу.

СЕКРЕТ ДРУГИЙ. Паску потрібно зробити завчасно. А саме - у Великий четвер, після служби у храмі. Щоб усе встигнути, варто попередньо підготувати всі компоненти.

Добре промити й просушити родзинки. Мигдаль (можна використовувати трохи підсмажений) облити окропом, зняти шкірку, ретельно подрібнити. Волоські горіхи ретельно почистити й теж подрібнити, але не перепускати через м’ясорубку. Це принципово!

Масло вершкове розтопити, сироватку злити. Яйця покласти до холодильника. Форми вимити. На вказану кількість продуктів потрібно три стандартні форми.

Для кожної форми приготувати марлю. Подвійний шар марлі вкласти у форми й залишити досить марлі, щоб прикрити сир зверху. Ліпше нарізати її прямокутниками для кожної форми, щоб не збиралося надто багато складок у кутиках, бо вони відіб’ються потім на пасці. Але будьте уважні: марлі має бути стільки, щоб вона не розповзлася по боках, коли вливатимете сирну масу у форму. Приготуйте дерев’яні брусочки, які за розмірами відповідатимуть дну форми й вантажу.

Приготування паски

СЕКРЕТ ТРЕТІЙ. Добре відтиснутий сир пропустити через м’ясорубку разом з родзинками - у цьому одна з особливостей нашої паски. Можна використовувати й темні родзинки, але тоді паска буде темною. Протирати сир та родзинки через дрібний дуршляк чи сито, як радять в інших рецептах, - заняття не з простих, та й часу доведеться згаяти набагато більше. Тепер треба розбити яйця, відділити жовтки від білків.

СЕКРЕТ ЧЕТВЕРТИЙ. Окремо збити білки з 200 г цукру, для хорошої піни цукор додавати поступово по одній ложці. Збивати тільки вручну, ретельно, але не до густоти, хвилин 5-10. Жовтки терти добіла з 300 г цукру і ваніллю.

СЕКРЕТ П’ЯТИЙ. Усе змішувати поступово: перетерті сир з родзинками, масло, потому жовтки, сметану, білки, наостаок додати горіхи й цедру. Перемішати усе дерев’яною ложкою, бажано у скляному чи порцеляновому посуді.

СЕКРЕТ ШОСТИЙ. Паску проварити. Ви можете знайти в книгах рекомендацію варити паску на водяній бані, але для цього зазвичай бракує часу. Тому можна вчинити так: приготувати дві глибокі чисті сковорідки, викласти приготовану паску й варити на повільному вогні, безперестанку помішуючи. Тільки-но з’являться великі бульбашки, вимішувати потрібно дуже інтенсивно. Для цього одну сковорідку варто зняти з плити, і всю увагу приділити тій, що залишилася. Проґавиш момент - сир почне “пирхати”. Отож, треба дуже інтенсивно вимішувати паску (старовинні рецепти радять робити це за годинниковою стрілкою), аж доки не помітите, що вона проварилася. Тоді сковорідку можна зняти з вогню й узятися за наступну.

CЕКРЕТ СЬОМИЙ. Тільки-но сирна маса вистигне, треба перекласти її у форму. Відтак марлею накрити паску і залишити її до ранку.

Не забудьте поставити форму з паскою в тарілочку. Спочатку рідина дуже інтенсивно витікатиме з форми, тож не забувайте зливати її.

СЕКРЕТ ВОСЬМИЙ. Вранці у п’ятницю потрібно знову спорожнити всі тарілочки, на верхню частину форми (на марлю) покласти чисті дерев’яні брусочки, а на них - вантаж. Як вантаж можна використовувати добре вимиті камені або ж банки з водою. Усі “конструкції” поставити на холод (можна на балконі). Регулярно треба зливати рідину з тарілочок.

Акуратно зняти усі вантажі, розгорнути марлю, поставити пасочку, як піраміду на таріль, обережно зняти форму й усю марлю, але так, щоб не зруйнувати паску. Хрест, літери ХВ і верх паски можна прикрасити кольоровою посипкою.

Паска буде дуже твердою, стоятиме на столі пірамідою, її можна буде різати ножем і доволі довго зберігати (якщо щось залишиться). Ті, хто вже робив таку паску, кажуть, що якось возили її знайомим в інше місто. Друзі куштували її на десятий день після свята. І паска була просто чудова!

05.04.2012


Переглядів: 1068

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22330)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18312)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15359)
• Допомога під час карантину [967] (15310)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15080)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14943)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14861)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14819)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14804)
• Живи до ста! [965] (14761)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14704)
• Бюджет і ми… [965] (14693)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14574)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14520)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14420)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14361)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14013)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13981)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1081)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (209)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (178)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (146)
• Пошкодив шини службового авто (135)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (134)
• Троє чоловіків вбили знайомого (133)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (123)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (122)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (118)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (118)
• В області облаштовують кулінарний хаб (117)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (115)
• Незабаром на Рівненщині з’являться нові навчально-практичні центри (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"