№592 від 28.02.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Поради Не вживайте підозрілі продуктиУ Рівному розгулялися кишкові інфекції. Лише протягом лютого було зафіксовано 30 випадків гастроентероколіту. Саме тому не зайвим буде нагадати про прості правила попередження інфекційних захворювань травного тракту. • Перед приготуванням їжі та її вживанням обов’язково мити руки з милом. Необхідно мити руки після відвідування туалету. • Не вживати м’ясні та молочні продукти, придбані на стихійних ринках, з рук приватних осіб. • Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посу- ду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води). Для пиття і приготування їжі - використовувати питну бутильовану воду або воду з централізованих джерел водопостачання. • Не допускати споживання протермінованих продуктів та напоїв. • Hе вживати харчові продукти та напої за найменшої підозри щодо їх якості. • Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини. • При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки) для миття посуду і рук використовувати перекип’ячену воду. При харчуванні у лісі, на пляжі виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском. • Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлені терміни. • При купівлі будь-якого харчового продукту в торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції. • При подорожуванні не рекомендовано брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби, м’ясні салати, паштети та інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні). • На відпочинку без організованого харчування виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Зберігання виготовленої страви без холодильного обладнання не має перевищувати 2 години. Овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити, обдавати окропом. У випадку виявлення перших ознак шлунково-кишкових розладів необхідно терміново звернутися до лікувальної установи. Не рекомендовано займатися самолікуванням. При груповому відпочинку, скупченнях людей хворого з шлунково-кишковими розладами необхідно ізолювати від інших людей до прибуття лікаря.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |