При вживанні суцвіть капусти значно підвищується імунітет, посилюється опір організму до збудників різного роду хвороб. Оскільки сила імунітету безпосередньо залежить від лімфатичної системи, а близько двох третин лімфатичних тканин знаходиться в шлунку, клітковина, що входить до складу броколі, очищує шлунок від накопичень, токсинів, шлаків.
Значна загоююча властивість вітаміну U робить броколі незамінним продуктом у меню осіб, які страждають на виразку шлунково-кишкового тракту. Цей вітамін не синтезується організмом і надходить ззовні, тому надзвичайно важливо вживати продукти, багаті на цю речовину.
Для успішної роботи підшлункової залози надзвичайно необхідний хром, цей елемент, що удосталь міститься в броколі, позитивно впливає на роботу підшлункової залози, стабілізує вироблення інсуліну, регулює рівень цукру в крові.
Антиоксиданти, які входять до складу капусти, омолоджують організм, виводять вільні радикали, знижують кількість холестерину низької щільності. Це не лише значно покращує склад крові, але і позитивно впливає на роботу кровоносної і серцево-судинної системи, зміцнюється серцевий м’яз, нормалізується потік крові, артеріальний тиск.