Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №619 від 05.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Цікаві люди з Тетяною Хвиль

Кримінальний талант

Кримінальний талант

В історії життя одного із самих знаменитих співаків двадцятого століття було чимало загадок. Біографи Френка Сінатри до цього часу сперечаються, чи був Френкіголос, як називала його публіка, пов’язаний з найбільшим мафіозним кланом Америки, очолюваними Аль Капоне. І так само про те, яка вища сила перешкодила співакові в розквіті сил здійснити заплановане самогубство, коли його кар’єра й особисте життя пішли на дно.

Він був єдиною й обожнюваною дитиною італійських емігрантів ­ боксера Мартіна й перекладачки Доллі. Незважаючи на материнську турботу й любов, із самого дитинства Френкі Сінатра задавав батькам жару. Зі школи його вигнали, як забіяку, до того ж не встигаючого з багатьох предметів. Прижитися на посаді кур’єра в задиристого Френка теж не вийшло. За свого хлопця прийняв лише музичний світ. Перші свої заробітки Сінат­ра одержав, граючи в барах на укулеле ­ маленькій гавайській гітарі. Незабаром від музики він перейшов до вокалу, і ось на цьому поприщі відразу домігся великого успіху.

Голос в італійнця­хулігана виявився просто медовим, до того ж грамотний вибір репертуару притягував глядачів. У двадцять років Френк Сінатра виграв престижний конкурс молодих виконавців, який проводила одна шанована в Штатах радіостанція. Після цього разом зі своєю групою він відправився в турне.

Однак справжня слава прийшла до Сінатри після його переходу до оркестру Томмі Дорсі. Тут з’ясувалося, що на голос багатообіцяючого співака ідеально лягають джазові й свінгові композиції. Так, Френк став крунером (у перекладі з англійського ­ мурликаючим). Гастролі й виступи Сінатри в складі оркестру минали з калейдоскопічною швидкістю. Його запальна вдача періодично давала про себе знати, що підстьобувалося напруженим графіком роботи. Так, одного разу в запалі гніву Сінатра об голову ударника з оркестру розбив скляного графина.

Незважаючи на дивності в поводженні, Френк Сінатра швидко став всенародним улюб­ленцем. Звичайно, в першу чергу улюбленцем прекрасної статі, хоча і сам був не проти скористатися підвищеною увагою жінок. Незважаючи на раннє одруження з подругою дитин­

ства Ненсі Барбато і на наявність трьох дітей, сина й двох дочок, Френк крутив романи й заводив знайомства направо і наліво. У підсумку дружина знаменитого “Голосу”, утомившись від подіб­ного життя, подала на розлучення. Сінатра не лише не заперечував, але й підстьобував Ненсі до цього кроку. Причина крилася в знаменитій акторці Аве Гарднер, з якою бурхливий роман у Френка був у самому розпалі.

Незабаром після розлучення з Ненсі все пішло шкереберть. Гарднер ­ фатальна жінка, тому так само, як і колись сам Френк, не соромилася заводити коханців. Окрім того, його затребуваність стрімко почала зменшуватися. Студія розірвала з ним контракт, а новий ніхто не поспішав підписувати. Концерти в Нью­Йорку скасовані, на радіо на Сінатру теж більше ніхто не чекав. Змінювалася мода, і в фаворі були вже інші співаки. У тридцять із невеликим, коли деякі лише розпочинають кар’єру, здавалося, що в нього вона закінчилася назавжди. Жити далі не було сенсу і він зважився на самогубство. Ніхто не знає, хто або що перешкодило цьому розпачливому кроку. Однак факти такі ­ Сінатра таки переборов кризу. Проблеми з голосом виявилися тимчасовими, і, коли він відновився, Сінатра розпочав все спочатку.

У 1953 році він знявся у фільмі “Відтепер і навіки віків” (“From Here to Eternity”), одержавши за нього “Оскар”, як кращий актор другого плану. Його стали запрошувати в різні кінопроекти, найвдалішими з яких стали “Людина із золотою рукою” (“The Man With the Golden Arm”, 1955), “11 Друзів Оушена” (“Ocean’s Eleven”, 1960), “Детектив” (“The Detective”, 1968).

З кінця 1950­х років Сінатра виступав у Лас­Вегасі з такими естрадними зірками, як Сем Девіс (Sam Davis), Дін Мартін (Dean Martin), Джо Бішоп (Joe Bishop) і Пітер Лоуфорд (Peter Lowford). Їхня компанія, відома як “Rat Pack”, працювала із Джоном Кеннеді під час його президентської кампанії в 1960 році. Дуже успішними були записи й виступи з біг­бендами Каунта Бейсі, Біллі Мея, студійними свінговими оркестрами Нельсона Ріддла та іншими, які й здобули Френку славу одного з майстрів свінгу.

У 1966 році Сінатра одружився на акторці Міа Ферроу. Йому був 51 рік, а їй – 21, але вже наступного року вони розійшлися. Через десять років Сінатра одружився вчетверте, цього разу ­ з Барбарою Маркс, з якою і прожив до кінця свого життя.

У 1971 році Сінатра оголосив, що йде на пенсію, однак зрідка продовжував давати концерти. У 1980 році Сінатра записав один зі своїх шедеврів ­ хіт “New York, New York”, ставши єдиним співаком в історії, який через п’ятдесят років зміг повернути собі популярність і любов публіки. Серед шанувальників Сінатри були ­ родина Кеннеді, Папа Римський і глава мафії ­ сам Аль Капоне. Подейкували, що Сінатра ніколи не забував про своє італійське коріння і був замішаний у багатьох справах мафіозного клану. Але довести вдалося лише його причетність до нелегального ігорного бізнесу, а побічним доказом став легендарний “Хресний батько”, в якому фігурує співак Джонні, наближений до клану Аль Капоне. Кажуть, що автор лише замінив ім’я Френк на Джонні.

В 1988–1989 роках пройшов прощальний тур “Rat Pack”, а останній концертний виступ Сінатри відбувся в 1994 році, коли йому вже було 78 років. 14 травня 1998 року Френк Сінатра у 82­річному віці помер від серцевого нападу.

Деякі висловлювання Френка Сінатри:

• Костюм, шляпа, хорошая работа и одинокое пьянство по выходным ­ вот что украшает мужчину.

• Я весьма внимателен к ка­жущей­­ся потребности человека в вере; я за что­нибудь, что позволяет вам пережить ночь, будь это молитва, транквилизаторы или бутылка Jack Daniels. Но для меня религия ­ очень личная вещь, в которой человек и Бог действуют в одиночку вместе, без посредников.

• Некоторые женщины имеют мужей, только чтобы подтянуть платье, которое застегивается сзади.

• Идеальный возраст вступ­ления в брак мужчины составляет около девяноста лет, за две минуты до его смерти.

• Если вы обладаете чем­то, но вы не можете это отдать, то вы не обладаете этим…­ это обладает вами.

• Я очень люблю женщин, я восхищаюсь ими. Но, как и все мужчины, я их не понимаю.

• Прогресс означает, что для всего нужно всё меньше времени и всё больше денег.

• Я думаю, моя самая большая цель в жизни в том, чтобы передать другим то, что я знаю.

• Ненависть не решает никаких проблем, она только создаёт их.

• Я такой, какой я есть, и я не задаюсь вопросами. Когда вы начинаете говорить себе, что вы хотите измениться, это означает, что вы несчастны. Я не хочу ничего менять. Я доволен тем, что есть.

• Может, алкоголь и злейший враг человека, но Библия говорит: “Люби своих врагов”.

• Страх ­ враг логики.

• Друг никогда не в тягость.

• Никогда не зевайте перед леди.

• Я собираюсь жить до самой смерти.

• Мой заводной ключик всегда со мной.

• Лучшей местью является огромный успех.

• Стриптиз ­ это просто урок анатомии под музыку.

• Я не способен остановиться. Я всегда должен делать что­то.

• Лас­Вегас, как известно, ­ единственное место, где деньги на самом деле говорят ­ они говорят: “До свидания”.

• Если пресса сообщает мировые новости так же, как они сообщают что­то обо мне, то у нас большие проблемы.

• Чтобы иметь успех, нужно иметь друзей; но чтобы поддерживать большой успех, нужно иметь много друзей.

• Я жалею людей, которые не пьют. Когда они просыпаются утром, они чувствуют себя так же хорошо, как и весь оставшийся день.

• Если бы у меня было так много романов, как вы мне приписываете, я говорил бы с вами из банки в Гарвардской медицинской школе.

• Удача прекрасна, и вы должны иметь счастье получить такую возможность. Но после этого надо иметь талант и уметь им пользоваться.

• Когда вы начинаете говорить себе, что вы хотите измениться, это означает, что вы несчастны. Я не хочу ничего менять. Я доволен тем, что есть.

05.09.2013


Переглядів: 983

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (935)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"