Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Березень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
Квітень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
| | | |
|
Новини Рівне
|
|
#Абетка здорового харчування  Квасоля
Користь квасолі для людини в збалансованому складі її речовин. У квасолі міститься багато білка (близько 22% сухих речовин), який по харчовій цінності прирівнюється до білка м’яса. Зерно квасолі багате незамінними амінокислотами, завдяки чому блюда з неї добре засвоюються. Також до її складу входить близько 2 гр. жиру і 54 гр. вуглеводів на 100 гр. зерен. Калорійність продукту складає близько 310 ккал. Залежно від виду квасолі, її зерна мають високий вміст мінеральних речовин: кальцію, магнію, фосфору, калію і мікроелементів цинку, сірки, міді та інших. Завдяки високому вмісту заліза, квасоля корисна при анемії. Крім того, в квасолі багато вітамінів групи В, а також А, С і РР. Але особливо корисна квасоля тому, що містить велику кількість вітаміну Е, який є антиоксидантом і попереджає виникнення захворювань серця і судин. Вміст цього вітаміну в квасолі разом з вітамінами А і С сприяє поліпшенню зору. Давно відома користь квасолі при хворобах нирок, оскільки вживання блюд із неї має сечогінну властивість. Також корисні ці боби при перевтомі, оскільки показано, що при нервовому виснаженні і стресах відвар із квасолі сприяє відновленню організму. Корисна квасоля при різних захворюваннях серця, печінки і шлунковокишкових захворюваннях. Антибактеріальні властивості цієї рослини дозволяють використовувати її при різних захворюваннях ротової порожнини, окрім цього відмічено, що вживання квасоляних блюд знижує ризик утворення нальоту на зубах і зубного каменю. Також ще в давнину встановлена користь вживання квасолі при захворюваннях грудей і легенів.
Корисні не лише зерна квасолі, але і сухі стулки бобів, відвар з яких знижує вміст цукру в крові при захворюванні цукровим діабетом.
Квасоля, поза сумнівом, корисний продукт, проте у неї є і шкідливі властивості. Не користь, а шкода квасолі в її здатності збільшувати газоутворення в кишковику. Мінімізувати цю властивість допомагає додавання м’яти в каструлю, де вариться квасоля.
Шкоду квасолі відчуємо також і при деяких захворюваннях. Вона не рекомендована людям з гастритами і виразковими захворюваннями. Погано переносяться блюда з квасолі при захворюванні підшлункової залози панкреатиті, а також при холециститі. Якщо людина страждає нефритом або подагрою, то квасоля може викликати ускладнення цих захворювань. Також не варто споживати сирі зерна квасолі, оскільки вони можуть бути токсичні. І не треба перенавантажувати блюда з квасолі жирами або білками тваринного походження, це знижує їхню засвоюваність.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1216 від 02.04.2025p. |
|