• Бульйон з замороженого м’яса завжди непрозорий. Щоб цього уникнути, треба покласти у каструлю добре вимиту яєчну шкарлупу (краще у марлевій торбинці так її легше видалити, і не станеться нічого страшного, якщо вона випадково розкришиться).
• Щоб риба не розвалювалася під час приготування, її потрібно варити невеликими шматочками у неглибокій посудині, а перед смаженням дочекатися, щоб сіль повністю увібралася (1015 хвилин).
• М’яке тісто легше розкачати, якщо накрити його пергаментним папером і розкачувати добре прогрітою качалкою або пляшкою з теплою водою.
• Готуючи страви з квашеної капусти, додайте 12 столові ложки яблучного соку чи компоту з сухофруктів і неприємний запах капусти зникне.
• Лимони добре зберігають у банці, на дно якої насипаний шар солі.