№628 від 07.11.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Абетка здорового харчування КукурудзаКукурудзяні зерна багаті вітамінами РР, Е, D, К, вітамінами групи В (В1, В2), а також аскорбіновою кислотою. У качанах цієї рослини знаходяться цінні мінеральні речовини: солі калію, кальцію, фосфору, заліза і магнію, а також мікроелементи: нікель і мідь. У кукурудзяному білку присутні незамінні амінокислоти: триптофан і лізин. Вживання кукурудзи очищаюче діє на організм людини: вона виводить радіонукліди, токсини, що накопичилися в клітинах, шлаки. Завдяки великій кількості антиоксидантів, качани кукурудзи запобігають передчасному старінню, є хорошою профілактикою онкології і хвороб серця. Кукурудзу в різних видах рекомендується включати в дитячий раціон, оскільки вона забезпечує зростаючий організм необхідними мікроелементами і вітамінами. Окрім цього, зерна кукурудзи гальмують процеси гниття і бродіння в кишковому тракті, тому її радять включати до складу дієт при ентероколітах. Кукурудзу рекомендують людям з патологіями шлунковокишкового тракту, хворим алергіями, які страждають цукровим діабетом, ожирінням і іншими формами порушення обмінних процесів. До складу кукурудзи входять унікальні жири, що містять близько 80% ненасичених жирних кислот, таких як ліноленова, лінолева і арахідонова. Ці кислоти потрібні для регуляції рівня холестерину. Вони вступають у реакцію з холестерином, утворюючи при цьому розчинні з’єднання, які вже не можуть відкладатися на стінках судин. Вживання кукурудзи регулює травні процеси і сприяє повнішому засвоєнню інших продуктів харчування. Кукурудза стабілізує рівень цукру в крові; завдяки великій кількості вітамінів групи В, вона підживлює нервові клітини, попереджає і сприяє лікуванню захворювань центральної нервової системи, включаючи поліомієліт і епілепсію. Кукурудза зупиняє розвиток м’язової дистрофії. Вживання цього злаку знімає біль в суглобах, викликаний артритами і остеоартритами. Глютамінова кислота і фітин, які входять до складу цього злаку, допомагають при розумовій перевтомі, недокрів’ї, виснаженні, нудоті, блювоті, кукурудза згладжує неприємні наслідки на людський організм, викликані прийомом смаженої і жирної їжі, а також алкогольних напоїв. Кукурудзяні зерна дуже корисні для жіночого організму: регулярне вживання цього злаку знімає набряки під час вагітності, полегшує протікання хворобливих менструацій і клімактеричного періоду. Включення в меню кукурудзи допоможе уникнути діабету, інфаркту, позбавить від проблем з шлунковокишковим трактом, підвищить імунітет і виведе з організму шкідливі речовини. Кукурудзяне борошно застосовується і як косметичний засіб. Маска з розпареного кукурудзяного борошна дозволяє очистити шкіру, вирівняти тон обличчя, позбавитися від пігментації. Позбавитися від сухості, лущення, в’ялості допоможе кукурудзяне борошно, змішане з лимоном, медом і яйцем. У періоди загострення виразкової хвороби від вживання кукурудзи краще утриматися. Також не рекомендується її вживати тим, у кого знижена маса тіла, поганий апетит, схильність до утворення тромбів. Незважаючи на корисні властивості кукурудзи, вживати її для лікування без консультації лікаря не рекомендується.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |