№632 від 05.12.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Двадцять три відповіді на питання домашніх кухарів-початківців “Як бути, якщо?”Отже, як же всетаки бути, якщо... ... свіжі огірки, помідори, редис, підготовлені для салату, втрачають смак, запах, швидко в'януть? • Різати і солити ці овочі, додавати до них спеції потрібно не заздалегідь, а перед подаванням до столу. ... очищені і нарізані для салату яблука швидко темніють? • Покласти їх на 10 хвилин у злегка підсолену холодну воду. ... картопля в розсольнику вийшла жорсткою? • Наступного разу покласти картоплю в розсольник до огірків. ... відварний буряк несмачний і “зблідлий”? • Не треба варити буряк у підсоленій воді і відрізати корінь до кінця. ... залишилася половина невикористаної очищеної цибулини? • Покласти її зрізом на тарілку, посипану сіллю, і вона залишиться свіжою. ... білокачанна капуста трохи гірчить? • Покласти її на кілька хвилин у крутий окріп. ... хочеться, щоб салат мав ледь відчутний часниковий запах? • Покласти в салат скоринку житнього хліба, натерту часником. Перед подаванням до столу скоринку можна вийняти, а аромат часнику залишиться. ... голубці після тушкування стали водянистими і несмачними? • Це значить, що ви налили надто багато води або бульйону. ... вегетаріанський суп виявився занадто прісним? • Додайте в кінці варіння трохи кисляку, молока, вершків або сметани. ... бульйон з пельменями вийшов каламутним? • Щоб такий бульйон був прозорим, відваріть пельмені окремо до напівготовності, відкиньте їх на сито і перекладіть у киплячий бульйон. ... неможливо вирішити дилему: що класти в суп спочатку картоплю чи макарони? • Спочатку макарони. І, поваривши їх 1015 хвилин картоплю. Якщо ж у вас локшина або вермішель, то можна покласти її в суп одночасно з картоплею. ... варена риба розламується, просто розвалюється на шматки? • Тоді її краще варити невеликими порціями і в неглибокому посуді. ... хочеться, щоб запечена в духовці риба вийшла соковитою, з апетитною підсмаженою скоринкою? • Перед тим, як поставити в духовку, обмазати рибу сметаною і полити олією, зробити на кожній рибині 23 продовгуватих надрізи і в ході запікання стежити за температурою в духовці 250280°С. ... м'ясо доводиться спочатку розморозити, використати шматочок, а решту заморозити знову. Чи можна так? • Краще не треба. Вторинне заморожування м’яса псує його смак. Тому краще всього зберігати м’ясо в морозильній камері розрізаним на невеликі шматочки, кожний в окремому поліетиленовому пакеті. Те ж саме стосується і субпродуктів, птиці, риби. ... смажилисмажили качку, а вона все одно жорстка, як вуса відставного фельдфебеля? • Нічого страшного. Треба припинити смаження і потушкувати качку в бульйоні стане м’якше. ... неможливо вловити момент, коли ж готова яєчня оката? • Як тільки білок яєчні злегка затвердів і став білим, треба знімати сковороду з вогню. Завважте, що й після цього сковорода розжарена і процес смаження не припиняється. ... купили гірчицю, а вона через 23 дні починає засихати? • Розведіть гірчицю молоком. ... спробували спекти булочки, а вони виходять твердими? • Значить, ви поклали занадто багато цукру. ... млинці з прісного тіста виходять то грубими, як підошва, то рвуться при спробі зняти їх зі сковороди. • Якщо млинці грубуваті, можна розбавити тісто молоком. А якщо надто ніжні додати в тісто яйце. ... іноді бере лінь перебирати крупу для каші? • Все одно перебирати треба, так що наберіться терпіння. А при промиванні налийте побільше холодної води: ваш “брак” спливе на поверхню... ... закритий пиріг з фаршем або кулеб’яка здуваються, як м’ячик? • Перед випіканням проколіть пиріг або кулеб’яку в двохтрьох місцях, пар зсередини вийде і все буде в порядку. ... варення зацукровується? • При варінні додайте лимонний сік або лимонну кислоту. ... при варінні варення сироп густіє, а плоди зморщуються? • Додайте в сироп води.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |