Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №632 від 05.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Двадцять три відповіді на питання домашніх кухарів-початківців

“Як бути, якщо?”

“Як бути, якщо?”

Отже, як же все­таки бути, якщо... ... свіжі огірки, помідори, редис, підготовлені для салату, втрачають смак, запах, швидко в'януть?

• Різати і солити ці овочі, додавати до них спеції потрібно не заздалегідь, а перед подаванням до столу.

... очищені і нарізані для салату яблука швидко темніють?

• Покласти їх на 10 хвилин у злегка підсолену холодну воду.

... картопля в розсольнику вийшла жорсткою?

• Наступного разу покласти картоплю в розсольник до огірків.

... відварний буряк несмачний і “зблідлий”?

• Не треба варити буряк у підсоленій воді і відрізати корінь до кінця.

... залишилася половина невикористаної очищеної цибулини?

• Покласти її зрізом на тарілку, посипану сіллю, і вона залишиться свіжою.

... білокачанна капуста трохи гірчить?

• Покласти її на кілька хвилин у крутий окріп.

... хочеться, щоб салат мав ледь відчутний часниковий запах?

• Покласти в салат скоринку житнього хліба, натерту часником. Перед подаванням до столу скоринку можна вийняти, а аромат часнику залишиться.

... голубці після тушкування стали водянистими і несмачними?

• Це значить, що ви налили надто багато води або бульйону.

... вегетаріанський суп виявився занадто прісним?

• Додайте в кінці варіння трохи кисляку, молока, вершків або сметани.

... бульйон з пельменями вийшов каламутним?

• Щоб такий бульйон був прозорим, відваріть пельмені окремо до напівготовності, відкиньте їх на сито і перекладіть у киплячий бульйон.

... неможливо вирішити дилему: що класти в суп спочатку ­ картоплю чи макарони?

• Спочатку ­ макарони. І, поваривши їх 10­15 хвилин ­ картоплю. Якщо ж у вас локшина або вермішель, то можна покласти її в суп одночасно з картоплею.

... варена риба розламується, просто розвалюється на шматки?

• Тоді її краще варити невеликими порціями і в неглибокому посуді.

... хочеться, щоб запечена в духовці риба вийшла соковитою, з апетитною підсмаженою скоринкою?

• Перед тим, як поставити в духовку, обмазати рибу сметаною і полити олією, зробити на кожній рибині 2­3 продовгуватих надрізи і в ході запікання стежити за температурою в духовці ­ 250­280°С.

... м'ясо доводиться спочатку розморозити, використати шматочок, а решту заморозити знову. Чи можна так?

• Краще не треба. Вторинне заморожування м’яса псує його смак. Тому краще всього зберігати м’ясо в морозильній камері розрізаним на невеликі шматочки, кожний ­ в окремому поліетиленовому пакеті. Те ж саме стосується і субпродуктів, птиці, риби.

... смажили­смажили качку, а вона все одно жорстка, як вуса відставного фельдфебеля?

• Нічого страшного. Треба припинити смаження і потушкувати качку в бульйоні ­ стане м’якше.

... неможливо вловити момент, коли ж готова яєчня оката?

• Як тільки білок яєчні злегка затвердів і став білим, треба знімати сковороду з вогню. Завважте, що й після цього сковорода розжарена і процес смаження не припиняється.

... купили гірчицю, а вона через 2­3 дні починає засихати?

• Розведіть гірчицю молоком.

... спробували спекти булочки, а вони виходять твердими?

• Значить, ви поклали занадто багато цукру.

... млинці з прісного тіста виходять то грубими, як підо­шва, то рвуться при спробі зняти їх зі сковороди.

• Якщо млинці грубуваті, можна розбавити тісто молоком. А якщо надто ніжні ­ додати в тісто яйце.

... іноді бере лінь перебирати крупу для каші?

• Все одно перебирати треба, так що наберіться терпіння. А при промиванні налийте побільше холодної води: ваш “брак” спливе на поверхню...

... закритий пиріг з фаршем або кулеб’яка здуваються, як м’ячик?

• Перед випіканням проколіть пиріг або кулеб’яку в двох­трьох місцях, пар зсередини вийде і все буде в порядку.

... варення зацукровується?

• При варінні додайте лимонний сік або лимонну кислоту.

... при варінні варення сироп густіє, а плоди зморщуються?

• Додайте в сироп води.

05.12.2013


Переглядів: 1125

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"