Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Листопад 2024p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Грудень 2024p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
| | | | |
|
Новини Рівне
|
|
#С Слива
У народній і науковій медицині з лікувальною метою ефективно використовуються плоди і листя сливи. Перш за все, тому, що вони дуже багаті на корисні речовини. Зокрема, в м’якоті - багато пектину, клітковини, органічних кислот, азотистих речовин. А ще вітамінів С, Е, А групи В. У рослині також чимало калію, кальцію, магнію, міді, йоду та інших “корисних речей”. Все це при вкрай низькій калорійності сливи дозволяє медикам використовувати її як прекрасний дієтичний продукт для попередження або лікування різних захворювань. Сливу корисно регулярно вживати, щоб уникнути хронічних запорів, при деяких захворюваннях печінки, нирковій недостатності, підвищеному артеріальному тиску (гіпертонії), ревматизмі, подагрі, хронічних спастичних колітах, підозрі на атеросклероз або як сечогінний засіб. З точки зору медицини особливо корисний чорнослив. Його цукристі речовини, пектини, клітковина і солі калію найбільш ефективно покращують (посилюють) перистальтику кишечника, виводять з організму надлишки води, натрію і навіть знижують рівень надмірного холестерину, запобігаючи тим самим утворенню на стінках судин атеросклеротичних бляшок.
Медики радять сливовий сік, який просто необхідний і дітям, і їхнім батькам, оскільки він зберігає всі харчові та лікувально-профілактичні якості свіжих плодів, а прийнятий натщесерце, добре очищає організм від токсинів і шлаків. У народній медицині сушені сливи разом з іншими сухофруктами (яблуками, наприклад) досить часто й успішно використовують у вигляді сечогінних відварів і компотів, які дозволяють людям, які страждають надмірною вагою, не відчувати болісного почуття голоду в так звані розвантажувальні дні.
При зниженій кислотності шлунка корисно вживати лише той сливовий сік, який вичавлений з кислих сортів рослини. При цьому слід мати на увазі, що якщо солодкі плоди володіють дезінфікуючими і послаблювальними властивостями, то кисла слива може призвести до запорів. Лікарі не рекомендують вживати чорнослив людям, які страждають цукровим діабетом або ожирінням. У цих випадках краще включати в раціон свіжу сливу. Кислі сорти протипоказані особам із виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, при гастриті з підвищеною кислотністю і гіпотонії (низькому артеріальному тиску).
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1197 від 28.11.2024p. |
|