№661 від 19.06.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Господині на замітку Маленькі господарські хитрощі і поради* Чищення гіпсових статуеток. Готують клейстер з картопляного борошна. Теплим клейстером намазують статуетку і дають їй висохнути. Висохлий клейстер знімають з поверхні гіпсу. При цьому разом з клейстером видаляються забруднення. * Засохлий крем для взуття можна відновити, капнувши в нього кілька крапель скипидару. * Невелика кількість оцту, доданого в воду, додає блиск і еластичність випраним шкіряним рукавичкам і трикотажним виробам. * Якщо в одежної щітки щетина стала м’якою, її треба занурити на 2-3 години в розчин квасців, і її твердість відновиться. * Щоб пухлина від удару не посиніла, на забите місце потрібно покласти трохи вологого крохмалю. * Щоб не було запаху після вживання часнику, потрібно пожувати невелику кількість петрушки. * Сіль. Кілька крупинок солі, додані в каву перед варінням, підсилюють її аромат. * Щоб руки не замерзли, коли ви розвішуєте білизну на вулиці, розітріть їх попередньо оцтом. * Якщо нагрітою сіллю потерти ніж, яким різали рибу або цибулю, неприємний запах зникне. * Скляні стакани і пляшки стають прозорими і блищать, як кришталеві, якщо їх вимити в солоній і сполоснути в холодній воді. * Щоб вичистити дно сильно підгорілої каструлі або сковорідки, посипте його шаром солі і залиште постояти кілька годин. * Жирні плями на кухонній плиті можна видалити, рясно посипавши гарячу плиту сіллю і потерши газетою. * Одяг з темного шовку та тафту довше зберігає блиск, якщо після прання його прополоскати в холодній воді з сіллю - на 5 літрів води 125 грамів солі. * Щоб випрана білизна не замерзала в холодні зимові дні, полоскайте її в солоній воді. * Якщо ви капнули на одяг жир, і у вас під рукою немає ніякого засобу для виведення плям, посипте пляму сіллю. Міняйте сіль кілька разів до тих пір, поки пляма не зникне. * Щоб сирі дрова розгорілися, їх потрібно посипати щіпкою крупної солі. * Віники стають міцними і не ламаються, якщо перед вживанням їх намочити на 2-3 години в гарячій солоній воді. * Оцет зазвичай використовують для приготування деяких страв, щоб надати їм гостроту. Але його можна застосовувати в господарстві і для інших цілей. * Оцет зовсім видаляє запах риби: ганчіркою, змоченою в оцті, протріть посуд, а потім сполосніть її теплою водою. * У мочалки для посуду зникне неприємний запах, якщо її обполоснути теплою водою з додаванням оцту. * Перед тим як чистити овочі та фрукти, змочіть руки в оцті, і тоді на руках не залишиться темних плям, які важко відмиваються. Але після готування обов’язково вимийте руки теплою водою з милом.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |