У 2012 році українська футбольна збірна все ж таки потрапила на чемпіонат Європи, хоча й не вийшла з групи в наступний раунд. Та, виявляється, гостинні господарі Євро-2012 - українці - побили ще один сумний антирекорд. Виявилося, що серед усіх учасників Єврочемпіонату саме українці споживають найменше свинини! Звісно, сало і свинина - це два зовсім різних продукти, але факт є фактом. А ось у споживанні картоплі українці були попереду серед усіх країн, які взяли участь у футбольному чемпіонаті Євро-2012, повідомив директор агентства “AgriSurvey” Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Тарас Гагалюк.
- А ще проведене дослідження свідчить, що на сьогоднішній день Україна займає третє місце в Європі по щоденному споживанню молока з показником 236 Ккал на день. Крім того, ми виходимо на друге місце за споживанням цукру - 418 Ккал, і меду -12 Ккал на день, - розповів експерт. - Дослідження також спростувало міф про те, що українці непомірно багато їдять сала. У рейтингу з 16 країн Україна посіла лише 13 місце за споживанням цього продукту з показником 92 Ккал на день. При цьому Україна є абсолютним лідером з поїдання картоплі -246 Ккал в день. А ось чого українці їдять менше за все - це свинини. З показником щоденного споживання усього 62 Ккал в день країна виходить на останнє місце серед європейських країн.
На думку Гагалюка, не тільки кліматичні умови впливають на такі показники, а, насамперед, купівельна спроможність українців, яка сьогодні досить невелика. Можливо, саме через те, що українці стали їсти менше національного продукту – сала, вони й не спромоглися досягнути гарних результатів у футболі?
У минулі часи, коли українські козаки наводили жах в Європі - сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (770-870 Ккал на 100 грамів). У тривалих походах сало зберігало свої властивості протягом тривалого часу без спеціального охолодження. Для тривалого зберігання сало засолювали.
Сьогодні, коли поширюється здорове харчування з невеликим вмістом жирів, сало стає більше традиційною закускою на національному столі. Сало в залежності від відгодівлі містить 88-94 відсотки чистого жиру, який за рівнем засвоюваності йде нарівні з молочним і риб’ячим жирами. Біологічна активність сала в п’ять разів вища ніж яловичого жиру. За вмістом інших незамінних жирних кислот свиняче сало переважає вершкове масло. Окрім того, сучасна наука стверджує, що якість свинячого сала поліпшується при топленні. А його споживання в поєднанні з овочевими салатами попередить розвиток атеросклерозу.
Останніми роками стверджують, що сало свиней не має попиту, оскільки містить у собі багато холестерину, який відкладається в організмі людини. Слід нагадати: за результатами спеціальних досліджень, виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, в яловичині - 67, у телятині - 87, у м’ясі птиці - 113, у маргарині - 186, у вершковому маслі - 244, у білках курячого яйця - 1560, у риб’ячому жирі - 5700. Тоді як у свинячому салі є лише сліди холестерину. Водночас воно містить у собі всі незамінні аміно- і жирні кислоти. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому з профілактичною метою рекомендується, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45-50, а чоловікам - по 65-70 грамів. Отже, сало - це дуже корисний харчовий продукт!
¤ Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....
| | ¤ Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у КарпатиДіяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....
|
¤ У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобівНа Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....
| | ¤ Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога»Літо – це, в першу чергу, пора дитячих канікул. Хоча не тільки дитячих. Відпочивають у цю пору й студенти.Вільного часу у дітей та молоді багато, але витрачають вони його по-різному. Церква «Христос є відповідь» традиційно дуже багато уваги приділяє організації дитячих заходів....
|
¤ Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарніІнтервенційна радіологія — це сучасна галузь медицини, що поєднує медичну візуалізацію та мініінвазивні хірургічні втручання....
| | |