|
№682 від 13.11.2014p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Гурману на замітку Як правильно вибрати червону ікруХоча червона ікра є морепродуктом недешевим, це зовсім не означає, що вам не можуть підсунути штучний або зіпсований продукт. Сьогодні прилавки магазинів рясніють різноманітною ікрою, і їдять її як у свята, так і в будні. Якщо ви вирішили прикрасити новорічний стіл яскравими “нотками” червоної ікри, ми допоможемо вам вибрати якісний продукт. Червона ікра добувається з щойно виловленої риби сімейства лососевих і відразу солиться. Тому ікра, засолена в місці промислу під час нересту (липень-серпень), і вважається справжньою ікрою. Відразу після засолу частину ікри консервують у великі ємності, де вона може зберігатися протягом тривалого часу. Іншу ікру фасують в банки. Єдиний спосіб зберегти ікру – додати до неї консерванти. Можна виготовити ікру без консервантів, але зберігатися вона буде тільки 4 місяці, а значить від нересту риби до Нового року вона “не доживе”. Додавання консервантів дозволяє зберігати ікру 12 місяців і насолоджуватися нею цілий рік. Якщо ж говорити про особливості ікри різної риби, то під традиційне розуміння споживача “червона ікра” потрапляє ікра кети і горбуші: вона за кольором швидше помаранчева, ніж червона, ікринки великі, присмак гіркоти практично відсутній. Колір ікри нерки і форелі – червоний чи яскраво-червоний. На смак ікра нерки відрізняється наявністю природної гіркоти. Ікра форелі на тлі інших виділяється більш щільною оболонкою ікринок. Жерстяна банка – найпоширеніша упаковка червоної ікри на сьогоднішній день. Але оскільки самої ікри ми не бачимо, знаки якості повинні бути присутніми хоча б на упаковці. Як правильно їсти червону ікру Ми звикли до поєднання білого хліба, масла і червоної ікри. Справжні гурмани їдять ікру окремо від усього іншого, маленькою ложечкою, щоб відчути її справжній смак. Втім, є й компроміс. Найбільш корисне поєднання – це червона ікра, викладена на розріз огірка. Або ж трохи ікри, покладеної в половинку білка відвареного яйця. Червона ікра містить такі корисні елементи як йод, вітаміни А, В, D, Е. Проте ікрою не варто захоплюватися, адже в ній багато солі, а вона може призвести до затримки рідини в організмі, що погано позначається на здоров’ї, а гіпертонікам загрожує гіпертонічним кризом. Також обережними слід бути з ікрою і людям з гострими формами гепатиту або холециститу. Оптимальна кількість з’їденої за один раз ікри – 2-3 чайні ложки.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||