№693 від 09.02.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
6 продуктів для профілактики інсультуНові дослідження підтверджують, що чим більше клітковини ви їсте, тим нижче ризик виникнення інсульту. Інсульт посідає 4 місце серед причин смертності в світі, вбиваючи більше 137 тисяч людей на рік. Також це головна причина появи інвалідності у людей, які пережили хворобу. Хоч рівень інсультів знизився, можливо, завдяки кращому контролю за кров’яним тиском, число інсультів все-таки велике через старіння нації. В одному з медичних журналів були надруковані останні дослідницькі статті, в яких учені провели 8 досліджень і зробили висновок, що якщо приймати на 7 грамів більше клітковини на день, то ризик виникнення інсульту знижується на 7%. Це виявилося правдою, незалежно від того, ішемічний інсульт – найпоширеніший тип, викликаний блокуванням артерії в мозку – або геморагічний інсульт, викликаний крововиливом у мозок. Лікарі рекомендують жінкам приймати 21-25 грам клітковини на день, а чоловікам — 30-38 грам. Невелика порція цільнозернової пасти або дві порції багатих на клітковину фруктів і овочів містять 7 грам клітковини. Ось 6 продуктів, багатих на клітковину, які дозволять зменшити ризик інсульту 1. Висівки Висівки – продукт, в якому міститься найбільше клітковини. Вони відмінно стимулюють роботу травного тракту, допомагають скинути зайву вагу і роблять шкіру красивою і здоровою. Посипте пластівці або смузі пшеничними або вівсяними висівками і додасте 12 грам клітковини до свого обіду. 2. Ягоди У ягодах повно клітковини, а в бузині особливо, 10 грам на склянку. Також досить клітковини і в малині. Чорниця, лохина і полуниця стануть також гарним вибором. Лохина, наприклад, – це відмінний продукт для людей, які страждають на діабет. І вона також корисна для травлення. 3. Боби Чи то лімська квасоля, чорна квасоля, нут або мастикова фісташка, всі з сімейства бобових містять багато клітковини. Ними можна замінювати м’ясо в рецептах, щоб знизити ризик появи інсульту. Якщо виник метеоризм, не переборщіть з бобами – всього один стакан квасолі містить майже 5 грам клітковини. 4. Вівсянка Їжте приготовану на пару вівсянку швидкого приготування, щоб отримати якомога більше клітковини. І тоді Вам забезпечений високий імунітет, нормальний кров’яний тиск і здорове серце. 5. Шпинат Також як і інші зелені овочі, включаючи листя гірчиці, листя ріпи і буряків вони всі багаті на клітковину. Ще одна його перевага в тому, що він запобігає розвитку різних злоякісних пухлин. 6. Мигдаль Мигдаль, як і інші горіхи та насіння, сповнений клітковини і послужить відмінним перекусом між прийомами їжі. Вживання цього горіха дуже важливе особливо для жінок, так як він перешкоджає старінню організму в цілому. На жаль, інсульти, захворювання серця і злоякісні пухлини – це лідери серед усіх існуючих причин, які обривають життя людини. Потрібно намагатися уникнути їх усіма можливими методами.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |