№696 від 02.03.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Лікарські рослини і приправи ПектинЦю речовину, відкриту 200 років тому, називають санітаром людського організму. Вона, немов пилосос, вбирає в себе все сміття, яке заважає органам повноцінно працювати. Це полісахарид, що міститься в рослинах. Особливо багато його у водоростях і різних фруктах. У харчовій промисловості його активно використовують як загущувач, так як він швидко перетворює різні маси в желе (виготовлення мармеладу, приготування киселю - все це засновано на використанні пектинових речовин). У звичайних продуктах харчування його можна знайти під кодовою назвою, як харчову добавку E440. Вченими були встановлені ті функції, які він виконує в організмі: – стабілізує обмін речовин; – знижує холестерин; – покращує периферичний кровообіг; – нормалізує перистальтику кишківника: володіючи обволікаючими і в’яжучіми властивостями, він сприятливо діє на стан слизової оболонки всього шлунково -кишкового тракту; – при виразкових захворюваннях проявляє себе як легкій знеболювальний та протизапальний натуральний засіб; – очищає від шкідливих речовин (радіоактивних елементів, іонів токсичних металів, пестицидів) при збереженні бактеріологічного балансу; – сорбує і виводить біогенні токсини, ксенобіотики, анаболіки, продукти метаболізму, а також біологічно шкідливі речовини, що накопичуються з плином часу в організмі: жовчні кислоти, холестерин, сечовину; – зв’язує важкі метали (ртуть, свинець, стронцій); – знижує ризик раку, серцево -судинних захворювань, діабету; – активізує мікроорганізми, які відповідають за вироблення вітамінів. Шкідливі властивості пектину Щоб пектин завдав шкоди організму, потрібно постаратися. Це може статися у двох випадках. Перший - алергія на цей полісахарид. Друге - передозування, але для цього потрібно з’їсти дуже велику кількість фруктів і ягід. Тільки в цьому випадку ця речовина: – завадить всмоктуванню організмом мінеральних речовин (цинку, магнію, кальцію, заліза); – може спровокувати процеси бродіння в товстій кишці; – викличе сильний метеоризм; – знизить засвоюваність жирів і білків. Продукти із високим вмістом пектину: буряк; морква; капуста; чорна смородина; агрус; журавлина; малина; полуниця; персики; яблука.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |