- Якщо змочити манну крупу холодною водою, а потім залити окропом чи гарячим молоком, вона не утворюватиме грудочок.
- Під час варіння рису не додавайте цукор – рис від цього твердне.
- Кілька краплин олії, доданих до квасолі під час варіння, зроблять її м’якшою.
- М’яке та липке тісто можна розкатати, якщо накрити його пергаментним папером.
- Ще один спосіб розкатати таке тісто – зробити це пляшкою, у яку налито холодної води.
- Хлібні дріжджі дуже добре зберігаються, якщо їх засипати борошном або сіллю.
- Дріжджове тісто підійматиметься рівномірно, якщо у нього увіткнути кілька трубочок макаронів.
- Якщо ви печете піцу чи інший плаский пиріг, не розкатуйте тісто на всю площу форми, а залишіть невеличкі проміжки до бортиків. Так тісто краще пропечеться.
- Якщо ви печете пиріг з фруктами, а особливо з ягодами, то спершу треба посипати тісто білими сухарями. Сухарі вберуть зайвий сік, що виділятиметься за високої температури, тож тісто не намокне і не підгорить.