№712 від 25.06.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Корисні поради: ВаренняЯкщо під час варіння варення сироп стає густим, а плоди зморщуються і не робляться прозорими, то до сиропу треба додати воду. Варення не зацукрюється, якщо під час варіння витирати краю тазу намоченим в холодній воді рушником. Якщо варка затягується і варення довго залишається рідким, можна додати в нього трохи лимонного соку. Розливати варення по банкам слід після його охолодження. в іншому випадку ягоди та фрукти піднімуться вгору, сироп залишиться внизу, і варення швидше псується. Варення у відкритій банку краще збережеться, якщо зверху насипати 1 см цукрового піску. Найкраще варити варення в алюмінієвому посуді або посуді з нержавіючої сталі. При варінні в мідній посуді знижується вміст вітаміну С, в алюмінієвій – частки алюмінію потрапляють в варення. Як можна приготувати сухе варення? Варення не тільки смачне, але і корисне. Його можна приготувати з усього, що росте. При приготуванні варення використовуються різні технології і рецептура. Можна готувати його класичним способом, а можна приготувати нестандартним чином. Дуже незвично готується сухе варення. До речі, підійдуть будь-які фрукти і ягоди. Сухе варення може бути солодким — з персиків, з абрикосів, а може бути з легкою кислинкою — зі смородини, з агрусу. Все залежить від ягід. Приготуємо його з чорної смородини. Для цього потрібно: - Чорна смородина 1 кілограм - цукор 1 кілограм - духовка - терпіння Купуємо або збираємо ягоду тільки стиглу і ретельно промиваємо її під проточною водою. Крім того, необхідно видалити всі листочки і плодоніжки. Ягідки для сухого варення підійдуть навіть пошкоджені. Беремо тільки стиглі, а не бурі ягоди (варення повинно бути солодким). Далі, беремо неглибокий таз, висипаємо в нього ягоди і заливаємо їх окропом. Воду наливаємо так, щоб ягоди вільно плавали в ній. Трохи даємо ягодам проваритися, щоб шкірка полопалася. Зазвичай достатньо трьох — п’яти хвилин. Ну ось, шкірка лопнула, тепер зливаємо воду і протираємо ягоди через сито. В отриману масу додамо цукор і знову поставимо на вогонь нудитися. Маса повинна уваритися добре, щоб рідини не було. Само варення має нагадувати по консистенції густе тісто. Варимо і помішує. Коли отримали потрібну консистенцію, виливаємо варення на велике блюдо і охолоджуємо. Холодне варення прямо в цій страві нарізаємо на рівні шматочки трикутники, квадратики, ромбики — і кожен умочуємо в цукрі. Викладаємо цукрові шматочки на деко і сушимо в духовці або російській печі. Деко НЕ змащуємо. Варення вважається готовим, коли воно сухе і не прилипає до пальців. Зберігаємо таке варення в холодильнику. Поради та попередження: - Якщо хочете, можна не обвалювати в цукрі — все одно буде смачно!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |