Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Листопад 2024p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Грудень 2024p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
| | | | |
|
Новини Рівне
|
|
#Ракурс добрих порад “Таємниці” консервної банки
Чому кальцію багато саме в рибних консервах, а не в самій рибі? Питання, звичайно, цікаве... Кальцій спеціально в рибні консерви не додають, але якщо подивитися на вміст цього елемента в рибі і в консервах, то останні справді виявляться більш “кальцинованими”. Ось кілька прикладів із довідника з харчування, які підтверджують це: у 100 г консервів із горбуші містять 185 мг кальцію, натуральна горбуша — 80 мг; у 100 г консервованих сардин 550 мг кальцію, у свіжих — 80 мг. Чи можливо таке? Виявляється, так. Річ у тім, що довідники дають цифри, які відповідають цілій свіжій рибі, тобто з усіма неїстівними відходами (які становлять відсотків 40—50), це — голова, черево, кістки і т.ін. У всіх цих “нутрощах” кальцію дуже мало, окрім, звичайно, кісток. Саме кістки більше, ніж інші тканини й органи, багаті кальцієм. А більшість рибних консервів якраз і містить разом із їстівною частиною “кальциновані” кістки, які проходять таку обробку, що стають також їстівними. Ось і виходить, що для обчислення вмісту кальцію у свіжій рибі береться “середнє арифметичне” значення, а для консервів враховуються тільки їстівні частини, до яких належать і кістки. Їх зазвичай з’їдають разом із усім вмістом, отримуючи при цьому набагато більше кальцію, ніж його можна отримати зі свіжої риби.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1197 від 28.11.2024p. |
|