№770 від 04.08.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Рецепт універсального сирного тістата різні начинки для смачних пирогів та рулетівСир - це ідеальний компонент для тіста, адже його непомітна присутність робить пиріг ніжним на смак і дуже корисним. Адже у чистому вигляді цей кисломолочний продукт любить не кожен. Пропонуємо рецепт універсального сирного тіста, яке можна використовувати з будь-якими начинками Сирне тісто для пирога Інгредієнти: – Сир м’який - 300 грам – Борошно пшеничне - 300 грам – Цукор - 160 грам – Вершкове масло - 300 грам Приготування: Всі складові рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури для оптимального змішування. Якщо сир занадто щільний і зернистий, проверніть його на м’ясорубці 1-2 рази. Приступаємо до замішування тіста. Вершкове масло подрібнюємо на тертці і перетираємо з борошном в однорідну пухку крихту. Підсипаючи цукор і підмішуючи сир, з’єднуємо всі компоненти в тісто. Довго місити його не доведеться, воно одразу стає однорідною податливою масою, яку загортають у харчову плівку і відправляють на 40 хвилин у холодне місце. Поки тісто «відпочиває», займемося начинкою. Начинки для сирного пирога Пропонуємо зробити одну з перерахованих начинок для пирога: Вишнева начинка Для цього наповнення підготуйте: – цукор - півсклянки – желатин - 1 пакетик – вишня - півкілограма – вода - 5 десертних ложок – ванілін за смаком Вишні і цукор ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Води додавати не треба, так як з ягід вийде багато соку. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на чверть години. Змішуємо набряклу масу желатину і ягід з соком, перемішуємо до повного розчинення. Начинку охолоджуємо до тих пір, поки вона почне злегка схоплюватися і застигати. Основу пирога треба буде спекти, охолодити заздалегідь. Для цього розквчуємо тісто в 5 мм завтовшки і розкладемо на змащеній кулінарним жиром формі, зробивши кілька проколів за допомогою виделки. Бажано викласти тісто так, щоб утворилися бортики по периметру, а зайві краї обрізати. Випікаємо виріб протягом 15-20 хвилин в розігрітій до 180-200 °С духовці. У готовий охолоджений пиріг вливаємо желейну начинку і відправляємо в холодильник до повного застигання. Полунична начинка – Полуниця 500 грам (можна використовувати заморожені ягоди); – крохмаль - 2 чайні ложки; – цукор - 1 склянка; – листочки м’яти для прикраси. Поверхню розкаченого тіста посипаємо половиною зазначеного в інгредієнтах цукру і крохмалю. Зверху викладаємо ягоди полуниці, посипаємо їх залишилися крохмалем і цукром. Шматочок тіста, розкачуємо, щоб нарізати на смужки, якими покриємо начинку. Змащуємо пиріг яєчним жовтком і ставимо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів. Остиглий пиріг прикрашаємо м’ятними листочками. Яблучна з корицею і бадьяном – яблука - 1 кг – цукор - 1 склянка – кориця і бадьян за смаком Кілограм яблук очищаємо і ріжемо часточками, вирізаючи серцевинки. Склянку цукру з’єднуємо з меленою корицею і бадьяном. Тісто - три чверті загальної кількості - розкачуємо на деко, попередньо змащуючи його олією або жиром, а яблука викладаємо внапуск рівними рядами. Яблука посипаємо цукром зі спеціями. Пиріг перед випічкою оформляємо бортиками з боків. Залишок тіста розкачуємо тонким шаром і розрізаємо на смуги, якими покриємо верхній шар пирога. Змащуємо верх і боки яєчним жовтком і випікаємо пиріг до готовності при 200 °С, перевіряючи яблука на м’якість. Сметанна заливка з консервованими абрикосами Інгредієнти: – сметана - 250 грам; – ваніль; – цукор - 5 столових ложок; – два яйця + один білок; – крохмаль - 1 столова ложка; – абрикоси консервовані. Збиваємо міксером всі компоненти, крім абрикосів. Беремо глибоке деко та накриваємо його змащеним у жирі пекарським папером. Далі викладаємо розкачане тонким (5-7 мм) шаром тісто і виливаємо на нього заливку. Другим шаром викладаємо абрикоси - по половинці, у ряд. Тісто розкачуємо і розрізаємо на смужки (можна зробити це фігурним ножем для піци), якими покриваємо начинку. Жовтком, який залишився, змащуємо поверхню тіста і бортики пирога. Випікаємо 35 хвилин при помірній температурі в розігрітій духовці. Орієнтуємося на готовність тіста. Подавати цей пиріг треба повністю охолодженим.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |