№783 від 03.11.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Сіль на службі господині.Поради щодо використання у господарствіКухонна сіль являє собою білу кристалічну мінеральну речовину зустрічається у природі, розчиняється у воді, один з небагатьох мінералів, які їдять люди, а також найдавніша із спецій. Але сіль стане вам у пригоді не тільки під час приготування їжі. Вона прекрасна помічниця в домашньому господарстві. Застосовують її для усунення неприємних запахів, під час прання, для загартовування та миття посуду і ще для багато чого іншого. Отже пропонуємо вам кілька порад щодо незвичного використання солі. – Новий віник буде служити довше, якщо замочити його перед застосуванням в гарячій солоній воді на 3 години. – Після чищення цибулі, оселедця, часнику часто руки довго мають неприємний запах. Для його видалення натріть руки сіллю і добре промийте. – Зберегти сир від підсихання можна загорнувши його в змочену в солоній воді серветку. – Чавунні та товсті алюмінієві сковорідки перед вживанням прожарити з жиром, а вже потім протерти сіллю. Сіль допоможе і після вживання. Залишки жиру зняти паперовою серветкою, а потім сковороду протерти сіллю. – Гарячу сіль використовують для протирання залізних сковорідок, листів та інших кухонних предметів. А от від коричневих плям на них позбавляються протиранням вологою сіллю. – Масну пляму на плиті посипте сіллю і протріть газетою. Але не тисніть дуже сильно. – Для загартовування нового емальованого посуду. Наповніть його до країв злегка підсоленою водою, прокип’ятіть і дайте постояти до повного охолодження. Так само роблять і з новим алюмінієвим посудом. Розчин готуємо з розрахунку на літр води 5 чайних ложок солі. – Чайна ложка солі змішана зі столовою ложкою оцту – відмінний засіб для чищення нікельованого посуду. – Якщо потримати 30 хвилин в слабкому солоному розчині ніж, то він краще буде заточуватися. – Чайна ложка, додана на літр рослинної олії, допоможе їй довше зберігатися. Таким же способом можна позбутися прогірклого смаку. Якщо підсолену олію відстояти, відійде осад, та ви зможете відцідити його. – Якщо біля хліба покласти трохи солі, то він довго не зачерствіє. – Якщо дріжджі зарити в дрібну сіль, то вони будуть довго зберігатися. – Щоб м’ясо зберігало свіжість, натріть його сіллю. – Ви можете змочити оцтом і почистити сіллю мідні вироби. – Підсолена вода відмінний засіб для миття скляного посуду. А ось темні плями на графинах і кришталевих вазах видаляють сумішшю з оцту і крупної солі. – Якщо на вовняному светрі є плями від поту, то їх можна видалити протерши ганчіркою, змоченою в міцному розчині солі. Дуже старі плями видаляються спиртом. – Сіль вбере в себе пролиті на килим чорнила. Якщо вже таке станеться, то швидше киньте жменю. – Якщо вікно покрилося льодом, приготуйте теплий солоний розчин та протріть. Воду зберіть сухою ганчіркою, витріть насухо. – Сіллю можна почистити килим. Розкидайте її по ньому, підметіть віником або трохи потріть щіткою. Потім пропилососте. Ця процедура допоможе відновити колір. – Якщо вам потрібно почистити виріб із соломи, то протріть його змоченою в солоному розчині щіткою. Колір відновитися. – Якщо на полірованих меблях з’явилися плями, то нанесіть на них на 3 години суміш з рослинної олії та солі. Потім видаліть, відшліфуйте м’якою ганчіркою. – Ворс у нових щіток для одягу та взуття часто випадає. Для його зміцнення їх кладуть на 10 хвилин в теплу підсолену воду. – Щоби пляма від вина не розпливлася по одягу, висипте на неї трохи солі. А ось для його видалення треба відіпрати це місце у воді з додаванням на літр 1 столової ложки нашатирю. – Точно в такій же пропорції робимо розчин для чищення плям від какао і шоколаду. Після того як заперете, добре прополощіть весь виріб. – Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше. – Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі і остудіть. Смак молока має покращитися. – Якщо молоко «втікло», посипте сіллю наліт з молока на плиті, тоді запах гарі зникне. – Додайте дрібку солі в молоко, це вбереже від скисання. – Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді. – Щоб розігрітий жир на сковороді не розбризкується, треба попередньо посипати на сковороду сіллю. - – Щіпка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів. – Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10-15 хвилин полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися. – Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді. – Щоби підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду. – Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо її трохи нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |