Яке в курки найсухіше м»ясо, яке мало хто любить? Правильно – грудка, тому, в першу чергу займемося нею. Курку миємо, просушуємо паперовим рушничком і залишаємо на столі на годину, щоб підсохла шкірка. Масло кімнатної температури солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник, перемішуємо. Тушку курки теж солимо і перчимо з усіх сторін. Акуратно пальцями закладаємо масло під шкіру, приділяючи увагу філейці. Коли все масло закладеться, руками розгладжуємо так, щоб масло рівномірно розподілилося. Ставимо в розігріту до 180С° духовку.
Для маринаду сік одного лимону змішуємо з медом до однорідного стану. Ставимо в морозилку на 20 хвилин, виймаємо і змазуємо курку, знову ставимо в морозилку. Так робимо кожні 20 хвилин, поки печеться курка. Це займе приблизно годину-годину двадцять. Перевірити готовність легко – голкою проколюємо найтовстіше місце стегенця, якщо витікає прозорий сік – можна виймати.