№800 від 09.03.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Два десятки кулінарних хитрощів1. Якщо ви не впевнені, що яйця у вашому холодильнику свіжі, просто опустіть їх у склянку з водою. Свіже яйце тоне, старе - спливає. 2. На дно ящика для овочів в холодильнику постеліть паперові рушники. Вони поглинуть зайву вологу і не допустять швидкого загнивання овочів. 3. Не варто виливати ігристе вино, яке втратило гази. Киньте у пляшку одну або дві родзинки - натуральний цукор може творити чудеса. 4. Якщо вам потрібні кілька крапель лимонного соку, не розрізайте лимон навпіл - так він швидко засохне. Замість цього проколіть фрукт металевої шпажкою, і ви отримаєте сік у потрібному обсязі. 5. Щоб трави залишалися свіжими впродовж місяця, складіть пучки у пластикові пакети і покладіть у морозилку. Для розмороження просто покладіть їх на хвилину на гарячу сковорідку. 6. Покладіть лавровий листок у контейнер з борошном, макаронами або рисом і там не заведуться комахи. 7. Щоби позбавити гриби від слизу оберніть їх у паперові рушники. 8. Щоби зробити вчорашні кекси м’якішими, побризкайте на них водою, покладіть в паперовий пакет і відправте у духовку на 10 секунд. Пара швидко відновить їх м’якість. 9. Запобігти висиханню сиру можна, намазав масло або маргарин на обрізану поверхню. 10. Щоби освіжити редис, селеру чи моркву, опустіть їх у ємність з крижаною водою разом зі шматком сирої картоплі. 11. Хрумке печиво краще зберігати окремо від більш вологого. 12 Не відривайте банани від зв’язки доти, доки не вирішили їх з’їсти, - окремо вони псуються набагато швидше. 13. Трохи рису у вашій сільниці сіль від затвердіння. Рис збирає конденсат, через якого з’являються грудки. 14. Не соромтеся запасатися маслом, коли на нього йде розпродаж, адже ви можете зберігати його в холодильнику до півроку. Просто покладіть масло в герметичний контейнер, і воно не буде вбирати запах всього, що зберігається у вас в холодильнику. 15. Щоби сир або сметана зберігалися довше, контейнери або банки, в яких вони зберігаються, поставте в холодильнику догори ногами. 16. Якщо мед став каламутним – розігрійте його в мікрохвильовці на середній потужності протягом 30 секунд, і він знову буде чистим. 17. Щоби зварені макарони не перетворилися на суцільний комок, складіть їх в герметичний пакет і покладіть в холодильник. Коли зберетеся їх розігріти, просто покладіть пакет на кілька секунд в окріп. 18. Сир можна заморожувати. Складіть залишки сира назад в упаковку, добре закрийте і покладіть в морозилку. За день до того, як знову вирішите його з’їсти, перекладіть сир у холодильник. Найкраще цей трюк спрацьовує із м’якими сирами з високим вмістом жиру. 19 За крайньої необхідності вершки можна замінити на йогурт у тих стравах, які не вимагають готування. Але краще в цьому випадку використовувати незбиране молоко або хоча б змішувати з ним йогурт 50 на 50. 20. У пересолений суп спробуйте додати шматочки сирої картоплі або яблука, щоб вони поглинули зайву сіль. Залиште їх варитися на повільному вогні на 10 хвилин, а потім вийміть.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |